Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rajd Barbórki i Kryterium na Karowej

Featured Replies

Napisano

Witam!!!

Oglądałem wczoraj w regionalnej transmisję z Karowej i muszę przyznać,że kilka przejazdów zasługiwało na uznanie!!! claps.gif

Leszek Kuzaj pokazał klasę -jechał agresywnie i zarazem pięknie claps.gif

oczywiście wszystkim uczestnikom należą sięogromne brawa claps.gif

Napisano

> Witam!!!

> Oglądałem wczoraj w regionalnej transmisję z Karowej i muszę

> przyznać,że kilka przejazdów zasługiwało na uznanie!!!

> Leszek Kuzaj pokazał klasę -jechał agresywnie i zarazem pięknie

> oczywiście wszystkim uczestnikom należą sięogromne brawa

Ja bylem osobiscie na Karowej i polecam wszystkim choc raz w zyciu zawitac tam osobiscie i poczuc ta cudowna atmosfere tego odcinka serduszka.gif

Napisano

a dla mnie bylo slabowato.tylko pare fajnych bryczek bylo.kuzaj standartowo zero zabawy tylko czas i czas.moze zle wspomnienia po sezonie,kiedy wurcem mistrzostwa nie zdobyl.

chyba sie starzeje i narzekam

Napisano
Ja powiem tylko tyle .... Najładniejszą beczkę zrobił Krzysiek Szymański jadący Legacy na samym początku. Miałem okazję wystartować z nim w jednym KJS'ie w Radomiu i to co wyrabiał, za to należy mu się ogromny szacunek. Ale w momencie jak zobaczyłem jak zrobił dolną beczkę zabrakło mi słów. I większość osób stojących koło mnie potwierdziło, że była to zdecydowanie najładniejsza beka na całej Karowej.... 893goodvibes.gif893goodvibes.gif893goodvibes.gif
Napisano

> Ja powiem tylko tyle .... Najładniejszą beczkę zrobił Krzysiek

> Szymański jadący Legacy na samym początku. Miałem okazję

> wystartować z nim w jednym KJS'ie w Radomiu i to co wyrabiał, za

> to należy mu się ogromny szacunek. Ale w momencie jak zobaczyłem

> jak zrobił dolną beczkę zabrakło mi słów. I większość osób

> stojących koło mnie potwierdziło, że była to zdecydowanie

> najładniejsza beka na całej Karowej....

Potwierdzam że udało mu się to , gumy nieźle przypalił grinser006.gif

Napisano

...najfajniej jechał Paasonen. Ręka przez okno, bączek za bączkiem. Dla zabawy, dla kibiców, dla własnej radochy.

Zerknijcie sobie na filmiki z ostatniego RallySprintu w Pradze. TO jest zabawa. Tak powinna wyglądać Barbórka. Pomijam kręcenie bączków wśród ludzi, bez żadnych zabezpieczeń - tutaj IMO było przegięcie. Ale cała reszta - bajka. Próbkę tego dał nam właśnie Paasonen, bo jako jeden z niewielu qma, o co tutaj chodzi.

Wychodzimy niestety na bandę smutasów... frown.gif

Ja tam bym w ogóle zmienił formułę tego rajdu. Wywaliłbym w ogóle jakieś śmiszne pseudo-OS'u typu Cytadela, Żerań czy inne takie. Zostawiłbym równoległe Bemowo, w jakimś systemie pucharowym, alboco. Coś może jak RoC. Trasa krótsza, bardziej kompaktowa, ciekawsza dla publiki. Inaczej ułożona, żeby było więcej jazdy drzwi w drzwi. I żeby pokazać język rywalowi. wink.gif Polosować pary zawodników z odpowiednich klas i wio! Zwycięzca zostaje Mister of Płyta Betonowa i gitara gra. A i ludziska nie muszą się tłuc po Warszawie - tylko trybun trochę dostawić.

A potem, wieczorową porą. Pani Karowa. Bez czasów, albo czasy mierzone pro-forma, nie wliczane do niczego. Można się pobawić w mierzenie wrzasku publiki, żeby jakiś element rywalizacji był. A publika będzie się drzeć na efektowną jazdę. I zrobić z tego święto. Święto umiejętności i fantazji kierowców. Święto kręcenia się wokół beczki, chodzenia slajdami po kostce, precyzyjnego wchodzenia pod mostek, etc.

Ja w sobotę miałem ze 2km w linii prostej do Karowej, z 1km na Żerań i niewiele więcej na Cytadelę i Bemowo. Ale nawet nie chciało mi się d... ruszyć. Pójdę i co? Po raz kolejny to samo. Ci sami kierowcy jadący tak samo, jak rok temu - Kuzaj najlepiej, rallycrossowcy bardziej po krajobrazie, niż po czarnym, Stec gubiący części samochodu, kilku lancerników prawie-jak-Kuzaj, jakieś S2000 pobuczy, Lancia przyciągnie wzrok na chwilę, etc. Nuuuudy... sick.gif

Fajnie by było cosik pomieszać w tym rajdzie. Żeby było więcej radości, a mniej gadania, że "tu nie ma czasu na poprawę błędów".

Ech, rozmarzyłem się... smirk.gif

Napisano

dobrze prawisz.my wczoraj tez temat czeskich rallysprintow wywolalismy.

niestety za duza ranga zwyciestwa przez najlepszy czas na karowej jest.zawodnicy zamiast sie bawic,podchodza do tego mega serio...

Passonen przyjechal dla zabawy i na zeraniu on jako pierwszy przejechal caly zakret na torze bokiem.Tu bylo widac klase zawodnika.Andreucci jeszcze ladniej to zrobil smile.gif

a nasi ''lokalni'' mistrzowie?zamiast sie pobawic,to smiertelna powaga sick.gif

a z szarych kibicow,kto zapamieta,kto wygral barborke?

w pamiec zapadnie najladniejszy bok czy najefektowniejsze starcie z kraweznikiem zlosnik.gif

Napisano

zgadzam sie smile.gif też uważam że Passonen najfajniej pojechał, stałem niestety na górze przy nawrotce, wiec beczke to tylko na telebimie widziałem, ale z naszych jadących na czas to zabawny był Sołowow, bo dwa razy im beczke przestawił zlosnik.gif

Napisano

A mozna na jakiejs stronce zassac filmiki z tegorocznej barborki?

Napisano

> niestety za duza ranga zwyciestwa przez najlepszy czas na karowej

> jest.

> zawodnicy zamiast sie bawic,podchodza do tego mega serio...

No i właśnie dlatego trzeba zlikwidować powód tej rywalizacji, czyli czas. smile.gif

> Passonen przyjechal dla zabawy i na zeraniu on jako pierwszy

> przejechal caly zakret na torze bokiem.Tu bylo widac klase

> zawodnika.

Dokładnie. Zresztą nawet "na gorąco" na Karowej mówił, że to rajd dla kibiców, a nie dla zawodników.

To co, zbieramy 100.000 podpisów? zlosnik.gif

Napisano

tez ogladalem w regionalnej,

kilka przejazdow bylo ladnych ale tak jak wiekszosc pisze prawie wszysy 100% powagi albo i wiecej

podczas wywiadomow na mecie to masakra niektorzy sick.gif

Napisano

poprostu brakuje RWD biglaugh.gif

Napisano

> poprostu brakuje RWD

dobrze prawisz ok.gifzlosnik.gif

BTW chociaż faktycznie..smutno strasznie było i każdy startujący( no, prawie każdy) jakiś taki spięty był...byle tylko dobry czas wykręcić oslabiony.gif

Napisano

> poprostu brakuje RWD

byl kozacki maluszek z dobrym kierowca ale chyba na karowa go nie puscili...

oczywiscie ciekawsi byli zamulacze w n-kach sick.gif

Napisano

> To co, zbieramy 100.000 podpisów?

utnij ze dwa 00 na koncu i powinno sie nam udac nazbierac zlosnik.gif

poza tym mozemy zastosowac technike bodajze pani renatki B. ,ktora to chyba ludzi niezywych na listy wciagala czy jakos tak.normalnymi,uczciwymi sposobami mozemy miec problem oslabiony.gif

cholera co za czasy,ze nawet ja sie w polityke mieszam i cos gadam na ten temat.chyba za mocno mam juz mozg wytrzesiony zlosnik.gif

Napisano

> utnij ze dwa 00 na koncu i powinno sie nam udac nazbierac

> poza tym mozemy zastosowac technike bodajze pani renatki B. ,ktora to

> chyba ludzi niezywych na listy wciagala czy jakos

> tak.normalnymi,uczciwymi sposobami mozemy miec problem

> cholera co za czasy,ze nawet ja sie w polityke mieszam i cos gadam na

> ten temat.chyba za mocno mam juz mozg wytrzesiony

ja bym sie podpisał.... nawet ze dwa razy grinser006.gif

Napisano

> byl kozacki maluszek z dobrym kierowca ale chyba na karowa go nie puscili...

Ano nie puścili, a szkoda, bo po tym co pokazał na 2 OS'ie na Bemowie widać było co publika woli oglądać.. 893goodvibes.gif893goodvibes.gif893goodvibes.gif I nie woleli na pewno Colta z którym malczar jechał równolegle... zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

> oczywiscie ciekawsi byli zamulacze w n-kach

Napisano

Ja mam jedynie przejazd Kuby Wysockiego -> klik

Wkrótce będzie złożony filmik z samych dolnych beczek, ale niestety nakręcony tylko aparatem i to gdzieś z oddali.

Napisano

> Ja bylem osobiscie na Karowej i polecam wszystkim choc raz w zyciu

> zawitac tam osobiscie i poczuc ta cudowna atmosfere tego odcinka

bylam w 2003 i 2004 zlosnik.gif Piekne przezycie smile.gif i to stanie 2 h wczesniej przed karowa by miejsce znalesc wink.gif Na prawde najlepszy rajd jaki kolowiek widzialam i zdania nie zmienie smile.gif

Napisano

> Ano nie puścili, a szkoda, bo po tym co pokazał na 2 OS'ie na Bemowie

> widać było co publika woli oglądać..

zapewne Janecki / Chytros czerwono bialym maluszkiem smile.gif

naleza do AMK Tarnów zlosnik.gif

ech co oni wyprawiali na Magurskim

serduszka.gif

co do barbórki.. niestety nnie dalem rady byc ...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.