Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

big dziura- fela mocno wgnieciona - jakie moga byc konsek.?

Featured Replies

Napisano

Witam wczoraj byla kiepska pogoda deszcz snieg - jechalem sobie na uczelnie o 17 i nagle bach trach - zlapalem lewym tylnym kolem dziure - skutkiem czego fela sie niezle wgiela kapcia odrazu zlapalem. Moje pytanie to co moze sie stac z zawieszeniem w takiej sytuacji. NIby nic tam nietrzeszczy nie brzeczy ale boje sie ze po tak silnym walnieciu kola w dziure cos sie zruszylo. Przy ogledzinach auta na co zwrocic uwaga - bez diagnostyki sie nieda stwierdzic co i jak? - jakos dziwnie przechylone autko jest w lewa strone i jak hamuje to lewy tyl nurkuje mocno. gdyby nie to ze sie strasznie spieszylem - zostalbym na miejscu i wzywal "niebieskich" by potem próbowac wyciagac kase za naprawe od ZDM ale nie mialem czasu by stac niewiem ile i czekac. Tego dnia oprucz mnie pare aut wpadlo w ta dziurke i podobnie jak ja skosili ostro felge.

angryfire.gif

Napisano

Po mojej przygodzie z "dziurą" felga była lekko zagięta (powietrze nie zeszło), ale kierownica się przestawiła o jakieś 10-15 stopni. Pojechałem na ustawienie zbieżności; wyregulowali i jest OK. Zawieszenie nie było zniszczone.

Napisano

> Po mojej przygodzie z "dziurą" felga była lekko zagięta (powietrze

> nie zeszło), ale kierownica się przestawiła o jakieś 10-15

> stopni. Pojechałem na ustawienie zbieżności; wyregulowali i jest

> OK. Zawieszenie nie było zniszczone.

Niezazdroszcze

Za dużo dziurów grinser006.gif u nas jest grinser006.gif

Kolega wyżej pytał o tylne koło...

Po mojemu to w najgorszym przypadku piasta, amortyzator, spręzyna i belka mogą sie przy potężnym uderzeniu uszkodzić - to wersja bardzo nie optymistyczna i gdybyśmy nie mieszk

ali w IV RP to bym powiedział, ze nie możliwa grinser006.gif

No i oczywiście fela o opona ale to już wiesz frown.gif

Napisano

...kumpel miał dokładnie taka sama sytuację jak Ty i tez sie spieszył i nie było czasu wezwać busted.gif , pojechał dalej ale wrócił nastepnego dnia, wyciągnął rozwalone koło z auta, zadzwonił po busted.gif i powiedział ze stało sie to przed chwilą...zrobili notatke i dostał $$$ od ZDM (a chodziło o nie małe $$ bo poszła 17" felai opona 225/45/17...) wracaj tam szybko puki dziury nie zalataja... grinser006.gif

Napisano
  • Autor

wrocilem na drugi dzien ale juz dzure zalatali.!!!!! rozbilem sie kolo 17 a na drugi dzien o 8 rano juz dzurke zalatali.!!! tez tak chcialem zrobic;)

Napisano

> wrocilem na drugi dzien ale juz dzure zalatali.!!!!! rozbilem sie

> kolo 17 a na drugi dzien o 8 rano juz dzurke zalatali.!!! tez

> tak chcialem zrobic;)

...to znajdz inna dziurkę... oink.gif i tam sie spróbuj ustawić.... waytogo.gif dziurek jest duzo... biglaugh.gif

Napisano

> ...to znajdz inna dziurkę... i tam sie spróbuj ustawić....

> dziurek jest duzo...

nono.gif

Napisano

U mnie najbardziej ucierpiał sworzeń wahacza, trzeba było wymienić angryfire.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.