Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kropek się naprawia!

Featured Replies

Napisano

Dziś oddałem kropka do serwisu! (właściwie wczoraj)

Powody:

1.Odkleiła się listwa na drzwiach (od kierowcy)

2.Nie działa spryskiwacz tylnej szyby (zepsuli w ASO jak naprawiali wiązkę do wyłącznika oświetlenia wewnętrznego w tylnych drzwiach)

3.Maska źle spasowana (ocierała o lampę i zderzak)

4.Silnik tak jakoś dziwnie szarpał (pisałem kiedyś o tym na kąciku - nikt nie wiedział co to)

ASO Ganinex Pszczyna

Docieram teraz przez 2-3 dni taką groszkową Pandzie.

Nawet spoko to autko to jest, mojej żonie się bardzo podoba :-)

Zobaczymy jak im pójdzie naprawa.

Pozdrawiam.

Napisano

> 3.Maska źle spasowana (ocierała o lampę i zderzak)

Ten problem jest w wielu FL-ach - był w moim, widziałem też w kilku egzemplarzach w salonie, na parkingu strzeżonym gdzie trzymam auto jest też czerwony FL, który ma to samo (jak się wie na co patrzeć, to widać).

Tu jest fotoreportaż z naprawy tego w moim Kropku: KLIK - maska ocierała o zderzak i reflektor i wyglądała na krzywo zamontowaną, ale problem leżał po stronie zderzaka, nie maski. smile.gif

Napisano

moja klapa też ocierała o zderzak i do tego tylne lewe drzwi przy zamykaniu waliły o wneke i ją odbijały... poszedł do malowania po czym przy odbiorze zauwazyłem ze pomalowali zderzak ( to na + ) i tylko wnęke drzwi , samych drzwi na dole już nie bo stwierdzili ze może to być nie od odbijania tylko że sam to mogłem zrobic... potem zauiwazyłem na prawych tylnych drzwiach RYSE której nie było i jak sie wkur.... to teraz beda mi malować obydwa drrzwi cool.gif

Napisano

Mój Kropek też stoi w ASO nie wiem jak długo tam będzie frown.gif

chwilowo docieram białą pande cfaniaczek.gif

Napisano
  • Autor

Nawet szybko się "chłopcy" uwinęli!

Oto odpis z "Informacji o wykonanej naprawie"

1.Wymiana listwy ozdobnej przednich lewych drzwi - deformacja (koszt listwy 45,56 netto!)

2.Naprawa magistrali spryskiwacza szyby tylniej - brak działania (ale oni ładnie formułują te zdania smile.gif )

3.Naprawa + Regulacja mechanizmu wycieraczki szyby czołowej - nieprawidłowe działanie

4.Diagnostyka komp. silnika - przeprogramowanie instalacji czujnika prędkości jazdy - szarpanie (słyszał ktoś o czymś takim? - ręcznie nawet napisali "przebudowanie instalacji elektrycznej czujnika prędkości jazdy"!)

5.Regulacja pokrywy silnika - ocieranie.

Po pierwszej jeździe w lekkim deszczu jestem zadowolony z naprawy, wycieraczka działa, silnik nie szarpie, spryskiwacz z tylu polewa!

Listwa się trzyma (na razie), a klapa w miarę pasuje smile.gif

Obsługa bardzo miła (bardzo ładna Pani z biura serwisu biglaugh.gif ).

Jestem z tej naprawy bardzo zadowolony, czego nie mogę powiedzieć o poprzedniej którą wykonywali w ASO w Bielsku-Białej - kierownik wziął mnie tam za "konia" i wciskał kity że listwę musi przyklejać 24 godziny bo tyle mu schnie klej, a auta zastępczego mi nie da bo niby nie ma, a tak właściwie to po co mi auto.

Przy okazji naprawy jednego zepsuli drugie (spryskiwacz tył, który na szczęście już mi działa).

Polecam więc ASO Ganinex w Pszczynie, miło, szybko (miało być 2-3 dni a zrobili w jeden), sprawinie (bo wszystko naprawili) i bez zbędnych ceregieli (dali Pandę, potestowałem, niemniej Punto jest sporo lepsze).

Pozdrawiam i życzę wszystkim jak najmniej wizyt w ASO.

Paweł

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.