Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Asterka 1,7D ciężko odpala

Featured Replies

Napisano

Witam

Miał ktoś podobny przypadek ? Rano przy odpalaniu auta muszę go kręcić z 3 razy bo się od razu dusi i gaśnie. Pomaga jedynie deptanie pedału gazu żeby przepalił - z tyłu mam wtedy sporo niebieskiego dymu - zabawnie to wygląda w podziemnym garażu wink.gif Da się coś z tym zrobić ? Mam nadzieję że remont silnika odpada

Napisano

> Witam

> Miał ktoś podobny przypadek ? Rano przy odpalaniu auta muszę go

> kręcić z 3 razy bo się od razu dusi i gaśnie. Pomaga jedynie

> deptanie pedału gazu żeby przepalił - z tyłu mam wtedy sporo

> niebieskiego dymu - zabawnie to wygląda w podziemnym garażu Da

> się coś z tym zrobić ? Mam nadzieję że remont silnika odpada

na poczatek sprawdz swiece zarowe cfaniaczek.gif

i uzupelnij profil grinser006.gif

Napisano

tez mam ten silnik co kolega i z tego samego roku i potwierdzam to co kolega napisal wyzej. najpierw należy sprawdzic wszystkie swiece zarowe, gdyz one odpowiadaja za poprawny rozruch silnika. Byc moze jedna (albo kilka) nie działa i dlatego ciezko jest uruchomic auto. jezeli swiece sa dobre to byc moze ON jest cos nie tak. a niebieski dym jest na wskutek wciskania przez kolege pedału gazu, czego ie powinno sie robic. autko odpala bez gazu... efektem tego ze po odpaleniu autko sie dusi moze byc rowniez zapowietrzony układ zasilania silnika...

Napisano

Świece jak najbardziej ale jeżeli można zdefiniować dymek jako niebieski to w grę wchodzi także jednak zużycie silnika ( pierścienie, gładź ). Dopóki nie padła mi turbina, to byłem przekonany, że ta niebieskość spalin, to tak z przymrużeniem oka i że olej spala sie raczej w kierunku koloru sinego.Faktycznie jednak była to piękna niebieskość smile.gif

Napisano

a ja przy odpalaniu zimnego zilnika leciutko wciskam pedał gazu. Ale naprawdę niewiele. I zauważyłem że auto lepiej pali - zwłaszcza teraz zimną.

Trzeba tylko uważać żeby po odpaleniu natychmiast puścić gaz.

Napisano
  • Autor

Gościu który mi sprzedał samochód mówił że ponieważ to dieselek bez turbiny to pedał gazu przy odpalaniu wcisnąć na chwilę w podłogę shocked.gif. No i tak robię. Wciskam, puszczam i silnik się zaczyna dusić. Wtedy lekko przyciskam aż przepali i po chwili już normalnie pracuje, ale szukam rozwiązania żeby normalnie mi odpalał.

Napisano

nie wciskaj do podłogi bo zalewasz go. Spróbuj bez gazu a potem w momencie przekręcania zapłonu cisnąć delikatnie jakieś pare cm.

Napisano

>a niebieski dym jest na wskutek wciskania przez kolege

> pedału gazu, czego ie powinno sie robic. autko odpala bez

> gazu...

heh, gdyby nie pedał gazu to ja bym mojego bolida nie odpalił wogóle. i co ciekawe żadnego niebieskiego dymku nie puści, tylko czarny bączek i ok. Oleju nie łyka, sprężanie wzorcowe

Napisano

> heh, gdyby nie pedał gazu to ja bym mojego bolida nie odpalił >wogóle.

icon_eek.gif

PS. ale gaz jest dobry tak przy -10 teraz bez niczego odpalam a jezeli odpalam z gazem to nigdy but.gif do podlogi 893goodvibes.gif

czolem

Oberon

Napisano

Nawet w instrukcji do Astrolota pisza, ze jak silnik nie ma turbiny to zeby przy niskich temperaturach wciskac gaz. smile.gif

Napisano

> Nawet w instrukcji do Astrolota pisza, ze jak silnik nie ma turbiny

> to zeby przy niskich temperaturach wciskac gaz.

A z ciekaowsci zapytam, dlaczego nie mozna jak auto jest z turbina??

Napisano

> A z ciekaowsci zapytam, dlaczego nie mozna jak auto jest z turbina??

bo Etzold tak mowi 893goodvibes.gif a tak powaznie to chyba jedynie chodzi tu o dbanie o turbine na zimnym stanie silnika zeby jej nie dobijac tak samo jak z gazowaniem na zimnym... mozliwe ze ten bączek o którym mówimy tez nie jest jej przyjazny...ale mimo wszystko ja pale gdy ponizej -10 st C z lekkim gazem jak tylko załapie to puszczam

Napisano

> pale gdy ponizej -10 st C z lekkim gazem jak tylko załapie to

> puszczam

no wlasnie, ja tez

Napisano
  • Autor

Gadałem wczoraj z gościem od którego kupiłem auto. Mówi że jak montował rozrusznik to jakiejś blaszki tam nie zamontował (coś mówił o bendiksie) - i z powodu tej blaszki się zapowietrza.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.