Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problemy_z_ustawieniem_rezerwy_FOTO

Featured Replies

Napisano

Witam. mam problem z ustawieniem rezerwy w Poldku którym też jeżdzę.....Obecnie mam zatankowane około 7 litrów LPg, ale rezerwa dalej mi się nie świeci??? jak zrobić żeby zaczęła się świecić....Jak pokręcę w prawo szkiełkiem to zaczyna się świecić...ale później gdy wleje nawet pół zbiornika to rezerwa dalej świeci??? co jest nie tak???? Dodam, że rezerwa jest nowa.... Powiedzcie co powinienem czynić...

PS Byłem juz 2 razy u gazowników. niby ją ustawiali ale jest lipa, bo albo wogóle się nie świeci albo świeci się non stop... Sprawdzili połączenie przewodów i sami juz nie wiedzą co jest grane......

Napisano

ten srebny "cycek" (zmontowany ze wskazowka) zaswieca lampke jak dotknie lub znajdzie sie w poblizu tych kabelkow.

jak bedziesz mial wiecej gazu to ucieka do gory i nie swieci rezerwa.

Jest to na zasadzie elektromagnesu wiec moze sie zpalic w poblizu lub przy kazdym wahaniu wskazowki.

Musisz miec widok na diody przy otwrtym bagazniku powinno byc widac przez cale auto.

Musisz to tak ustawic (zaczynajac od pozycji jak na zdjeciu):

przekrec szkielko w prawo (zgodnie z ruchem wskazowek zegara) i patrz czy rezerwa zgasla.

Jak zgasnie powolutku krecisz w strone przeciwna lekie ruchy i patrzysz az sie zaswieci jak sie zaswieci to powinno juz byc ok.

Pozdrowka

Napisano

Jak ją ustawisz, to polceam zalanie jakimś klejem, bo mi w poldku zasze spadało to szkiełko... A jak masz dużą butle, to nawet przy połowie zbiornika jak auto się zakolysało, to zaświecała się rezerwa.

Jak będziesz ustawiał rezerwe, to czekaj chwile na zmiane diod, bo tu jest straszna bezwładność... Kilka sekund i sie dopiero zmienia...

Powodzenia Krzychu

Napisano

Witam

Nie jest do takie proste, bo te wskazówki nie są dokładne i mają duża bezwładność. Mnie zajeło to ze 2miesięce, bo co kręciłem to albo się zapalała za wcześniej albo za póżno albo wcale, musisz bardzo minimalnie kręcić. Ustawianie w ten sposób jak piszesz mnie zajeło kilka prób. Jak kręcisz aż zapali się dioda to niestety nie znaczy że przy 7l zapali się ponownie (trzeba minimalnie cofnąć)

Ja wkońcu wyregulowałem na ok 10l, ale teraz widze że dioda czasem się na zapala, czasem zapala się przy 5l, a czasem przy 15l. Wygląda to tak jakby zawieszała się wskazówka.

Ja mam troche inaczej to zbudowane, wkręca się śrubke palstikową, a nie kręci całum szkiełkiem.

Pozdrawiam

Napisano

> Ja mam troche inaczej to zbudowane, wkręca się śrubke palstikową, a

> nie kręci całum szkiełkiem.

Tez tak mam i twierdzę że wszystkie te proste wskaźniki to o pupa.gif rozbić. Zabawka a nie wskaźnik rezerwy. Z anielską cierpliwością ustawisz a po miesiącu i tak będzie inaczej, zapalenie diody zależy jeszcze od temperatury, wilgotności, cisnienia i humoru tesciowej. zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.