Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

czy to przez klubową naklejkę ??

Featured Replies

Napisano

Znowu ładna pani i znów w VW frown.gif

tym razem polówką frown.gif

zatrzymałem się przed pasami na zjeździe z ronda. było mokro i poranna szarówa , więc widoczność zupełnie do niczego.

facet sprzed maski dziwnie uskoczył , ale jak usłyszałem huk, to już wiedziałem dlaczego. zd911qg8.jpg

Na szczęście nie jest aż tak źle .

zd91tp1.jpg

BTW - Polówka miała chyba więcej szczęścia - tylko zgięta tablica i kilka rysek

Napisano

nie jest jeszcze tak tragicznie. Teraz tylko czekaj na odszkodowanie i dopiero się zacznie angryfire.gif

wycenią ci na 100 zł i nic tylko się pochlastać biglaugh.gif

Napisano

> Znowu ładna pani i znów w VW

jak sie dogadaliscie??

Napisano

> nie jest jeszcze tak tragicznie. Teraz tylko czekaj na odszkodowanie

> i dopiero się zacznie

> wycenią ci na 100 zł i nic tylko się pochlastać

no nie jest aż tak źle mnie coś podobnego wycenili na 750zł:) po demontażu plastików wziołem klapkę drewnianą no i młota tak ok5 kg no i wybiłem pas zamalowałem minią no montaż plastików i 750zl w kieszeni (mam czrne zderzaki : )

Napisano

> no nie jest aż tak źle mnie coś podobnego wycenili na 750zł:) po

> demontażu plastików wziołem klapkę drewnianą no i młota tak ok5

> kg no i wybiłem pas zamalowałem minią no montaż plastików i

> 750zl w kieszeni (mam czrne zderzaki : )

to miałeś farta smile.gif

Napisano

Chyba, że pani miała oc w jakieś np ,,pocztowej'' firmie ubezp. wówczas 750 możesz zobaczyć jak sobie sam wypłacisz....

Oni raczej płacenia unikają.

Napisano

Miałem bardzo podobną sytuację. wacet wjechał mi w tył i lekko wgniótł mi tylni zderzak. Powstało małe pęknięcie ( ok. 5-6 cm.) i parę otarć na zderzaku. Ubezpieczenie sprawcy Alianz. Najpierw pojechałem do salonu Opla i zrobili mi darmową wycenę szkody. Wyszło na ok 1600 zł ( wymiana zderzaka na nowy, lakierowanie i robocizna). Za parę dni przyjechał rzeczoznawca z Alianz-u i stwierdził, że 400 zł to max jaki mogę dostać. Pokazałem mu wycenę z salonu, chwilę pogadaliśmy o pierdołach i dostałem 1460. Także czasem warto trochę więcej czasu przeznaczyć na przygotowanie się do wyceny szkody. vibra.gif

aha zderzaka oczywiście nie robiłem i czekam aż ktoś znowu będzie chciał poznać mnie "bliżej" biglaugh.gif

Pozdrawiam

Napisano

Macie szczęście, mnie facet na rondzie przygrzaŁ w tyŁeczek, już się cieszyŁem że będzie odszkodowanko, zjechaliśmy wychodzę, patrzę, a tu nic! Facet się zatrzymaŁ na haku hehe.gif

Także nie ma szkód to i odszkodowqania nie ma frown.gif

Więc wniosek: zakŁadajcie haki!!!

Nadmienię, ze gosciu jechaŁ mięciutkim mondeo: zderzak do wymiany, chŁodnica wyciekŁa, jeszcze automat, to holowanie mu stanowczo odradziŁem i tak przypŁaciŁ brak efleksu palacz.gif

ZAPODAWAJCIE HAKI HOLOWNICZE! UBEZPIECZYCIELE BĘDĄ MIELI MNIEJ KŁOPOTÓW!!! 893goodvibes.gif

pozdo

Napisano

> a tu nic! Facet się zatrzymaŁ na haku

Chesz powiedzieć, że hak jest zamontowany do powietrza? wink.gif Nie dostaleś w hak tylko w miejsca gdzie jest on mocowany czyli w tylny pas. Jeżeli Mondeo ma takie uszkodzenia to uderzenie było znaczne. Nie ma opcji, żeby nie przesunęło ci się nic o milimetry.

Pozdroofka

Napisano

mam pytanie ; trochę z innej beczki ale tak mi właśnie przyszło do głowy że jakby mi ktoś tak wjechał to nawet bym nie wiedział co zrobić..... na razie kobita z pracy mi lekko drzwi otarła, a ja że to znajoma to odpuściłem a teraz żałuję bo mogłem to zrobić solidnie i niech baba płaci...

ale tak na przyszłość, napiszcie po kolei co robić wysiadam z auta, podchodzę do sprawcy wypadku i .....................

byłbym wdzięczny za jakieś wzory zgłoszenia szkód i co i w jakiej kolejności należy wtedy robić...

pozdrawiam i miłej niedzieli życzę

Napisano

> Nie ma opcji, żeby nie przesunęło ci się nic o milimetry.

PatrzyŁem, oglądaŁem,byŁem u znajomego blacharza. StwiedziŁ że nic się nie staŁo,no może ten milimetr, ale nie sądzę.Zaglądaliśmy pod zderzak i od środka bagażnika.OglądaŁ szczeliny między drzwiami i bŁotnikiem. MówiŁ mi że mondeo ma miękki zderzak z cienkiego plastiku wypeŁniony pianką. I faktycznie trochę tej pianki zostaŁo na kapselku od haka. Kapselek nawet nie zostaŁ zniszczony, a chŁodnicę pawdopodobnie przebiŁ mu fragment zderzaka. No i wbrew pozorom uderzenie nie byŁo tak silne jak mi się wydawaŁo. Jak siedziaŁem w środku to wydawaŁo mi się że klapę bagażnika mam juz za plecami hehe.gif

Napisano
  • Autor

> a może warto zajrzeć pod ten zderzaczek

pod spodem OK. Polówka nie jechała szybko na szczęście i podniosła zderzaczek do góry. jej straty to tylko zgięta tablica rejestracyjna , a i to nie mocno.

Kilka podobnych przypadków nauczyło mnie nie wciskać hamulca na maxa , a tylko włączyć światła STOP.

Napisano

miałem tak samo tyle że z Lamusem smile.gif

babka cykneła mnie w zderzak nawet się nie połamał tylko lakier sie strał i odpękł.

Dostałem więcej niż kolega Niedziela on 750 pln

a ja o dziwo 950pln.

Wmówiłem im poprawki blacharskie wymiana i malowanie zderzaka smile.gif

Napisano

a jeśli chodzi o "czy to przez klubową naklejkę ??" to muszę Wam powiedzieć że dzisiaj dopiero pierwszy raz ujrzałem astrę na mieście z klubową nalepką wink.gif. Jechałem za nią chybaz 3 km. A była to Astra G HB 1.8 16 V granatowa.

Świat jest mały? czy Forumumowiczów coraz więcej ? grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.