Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowa instalacja lpg

Featured Replies

Napisano

Koledzy czy ma ktoś z was taką instalkie lpg http://www.czakram.pl/justheavy_GPL.php . Czy nadaje sie do tego silnika C18 xe. Starej instalki już mam dosyć ,niedość że butla pół bagażnika zajmuje to jeszcze potworne spalanie . Jaki jest koszt tego systemu wie ktoś ? Pozdrawiam.

Napisano

hmm.gif> Koledzy czy ma ktoś z was taką instalkie lpg

> http://www.czakram.pl/justheavy_GPL.php . Czy nadaje sie do

> tego silnika C18 xe. Starej instalki już mam dosyć ,niedość że

> butla pół bagażnika zajmuje to jeszcze potworne spalanie . Jaki

> jest koszt tego systemu wie ktoś ? Pozdrawiam.

A opłaca Ci sie wogóle zmieniac instalke skoro juz masz? Ile zaoszczedzisz na setke? 4 zl? Niech nowa nawet kosztuje 1500zl to czy to sie oplaca? Chyba nie?

Napisano

dobrze wyreguluj, wymień w parowniku membranke i uszczelnienia i odrazu spalanie spadnie

Napisano
  • Autor

Ale jak chce zmienić butle to i reszte chciałbym pozmieniać . Asterką chce jeszcze pośmigać ,tzn ile sie da smile.gif Czy sie opłaca ,mi tak bo akurat mam zbyt na tą starą instalkie. Tylko czy ta instalka podejdzie pod ten motor , i jaka cena tego .

Napisano

> Tylko czy ta

> instalka podejdzie pod ten motor , i jaka cena tego .

podejdzie pod wielopunktowy c18xe, jak najbardziej ok.gif

nawet zwykły Just by starczył moim zdaniem

co do ceny, to trudno powiedzieć...

ostatnio III gen. poszła w dół

proponuję CI poszukać warsztatu sieci Czakram u siebie i tam popytać...

Napisano

sztywny13 z kącika gazowego nailepiej ci doradzi odnośnie BRC. Przerabiał tego setki i ma dużą wiedzę również z racji pracy w Czakramie. IMHO montaż instalki III generacji jest nieopłacalny skoro za niewiele większe pieniądze można mieć wtrysk sekwencyjny.

Napisano

Ja zakładałem na początku 2003r. taką instalację i wtedy dałem prawie 4 tys. zł. Teraz praktycznie nikt nie montuje III gen. ze względu na jej niewiele niższy koszt od IV gen. a jednak jest o klase niższa. Ogólnie jeździło się fajnie, problem polegał na tym, że trzeba było ją co jakiś czas regulować (laptop z odpowiednim oprogramowaniem) ponieważ obroty lubiały falować. Padł mi również krokowy i po tym zamontowałem sekwencje. Szkoda, że nie mieszkasz bliżej, bo po demontażu mam praktycznie całość Just Heavy do sprzedania ale to drugi koniec Polski tongue.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.