Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

no i zalożyłem ....... letnie opony :D

Featured Replies

Napisano

tak jak w temacie..

jako że temperatury plusowe, na śnieg się na zapowiada to zlitowałem się nad zimowymi oponami i założyłem letnie... nie wiem czy dobrze zrobiłem czy źle... zeby.GIF

jak myślicie ??

Napisano

Jeśli dzisiaj w nocy spadnie śnieg to będzie wiadomo że to twoja wina............. smile.gif

Napisano

> tak jak w temacie..

> jako że temperatury plusowe, na śnieg się na zapowiada to zlitowałem

> się nad zimowymi oponami i założyłem letnie... nie wiem czy

> dobrze zrobiłem czy źle...

> jak myślicie ??

Ja to mysle, ze jak juz spadnie ten snieg to lepiej zebys byl gdzies blisko domu / zakladu ..... bo inaczej to roznie to moze byc ..... ale poki co to wychodzi na "zimy brak" rotfl.gif

Napisano

> tak jak w temacie..

> jak myślicie ??

podobno na zimówkach można jeździć jak jest poniżej 10st. wtedy guma nie jest tak miękka (ale i tak szybciej się bedzie wycierać )

z tego co pamiętam w jakimś teście zimowek wrzucili jedna letnią i pokazali, że letnia lepiej odprowadza wodę więc póki nie ma śniegu to czemu nie wink.gif

pozdrawiam

Napisano

a moje zimówki nie są już pierwszej młodości więc i tak pewnie pojeżdże na nich ostatni sezon.

Kurde! Chciało ci się zmieniać? Nie martwcie się.. Zima nadejdzie. Prędzej czy później. Ale na pewno nie będzie już taka długa do znudzenia jak w ubiegłym roku! 5 miesięcy śniegu i mrozu!

Napisano
  • Autor

> Kurde! Chciało ci się zmieniać?

chcialo nie chcialo.... mam letnie na alumach wiec nie bylo z tym wiekszego problemu wink.gif 30 min i po sprawie zeby.GIF

Napisano

> chcialo nie chcialo.... mam letnie na alumach wiec nie bylo z tym

> wiekszego problemu 30 min i po sprawie

Chyba o to koledze chodzilo, ja rozniez mam 2 komplety kol i mnie korcilo ale jak na nastepny dzien sypnelo sniegiem i bylo zimno bylem zadowolony ze nie kombinowalem.

Bo w pizgawice zmiecniaz znowu kola to mi sie nie usmiecha.

Napisano

> chcialo nie chcialo.... mam letnie na alumach wiec nie bylo z tym

> wiekszego problemu 30 min i po sprawie

aaaa no to trzeba było odrazu powiedzieć że samochód ładniej wygląda na aluskach niż na kołpakach lub samych blachach grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> aaaa no to trzeba było odrazu powiedzieć że samochód ładniej wygląda

> na aluskach niż na kołpakach lub samych blachach

no coś Ty, wcale mi o to nie chodziło rotfl.gif i nie żebym już nie umiał patrzec na astre na stalowych felgach zeby.GIF

Napisano

> tak jak w temacie..

> jak myślicie ??

A za parę dni będziesz zakładać zimówki i znowu zaczniesz nam kit wciskać że to z litości do letnich biglaugh.gif

A tak poważnie to nie ma się co szarpać skoro takie ocieplenia są z reguły kilkudniowe, a poza tym i tak już temp spada (choćby w nocy)...

Napisano

''...dobrze zrobiłem czy źle...jak myślicie ?? ''

Powiem tak - jak bym miał obydwa komplety opon na felgach to pewnie bym sam zmienił na te parę tygodni, ale jeśli w grę ma wchodzić zmiana w warsztacie i np. pod koniec m-ca kolejna bo spadł śnieg to dziękuję. Stracony czas i pieniądze. Poszedłem za radą jakiegoś kierowcy rajdowego (była jakaś audycja w radiowej Trójce) i podpompowałem oponki trochę więcej niż to przewiduje instrukcja. Dzięki temu klocki na bieżniku nie kładą się tak bardzo (lepszy komfort prowadzenia zwłaszcza w zakrętach - oczywiście jak popada śnieg to się obniży ciśnienie). To + delikatniejsza jazda niż w ciepłych miesiącach i da się żyć. Pozdrawiam.

Napisano

> tak jak w temacie..

> jak myślicie ??

uwazaj na efekt kubicy po zmianie na slicki 893goodvibes.gifgrinser006.gifgrinser006.gif

atak powaznie to szkoda pracy by... no ale to ty siie nameczyles ....

wygladam przez okno i zaczęło sniegiem z deszczem zacinac (GDa) sick.gif i temp 1 st C

czolem

Oberon

Napisano

> tez o tym myslalem ale za leniwy jestem

to podobnie jak i ja;)

Napisano

Ja już moich zimówek (z przednich kół) niebedde zdejmował aż do listopada-jeśli wytrzymają zlosnik2.gif-bo i tak na kolejną zimę się nie przydadzą więc je po prostu dotrę w lato.

A tak na marginesie to ta zima dała im w kość wrrr.gif

Napisano

> A tak na marginesie to ta zima dała im w kość

jest zima - niedobrze

nie ma zimy - też nie dobrze

Nie narzekajmy bo kierowcy sporo zaoszczędzili pieniędzy i czasu dzieki temu że nie ma zimy na dworze. Poranne odśnieżanie samochodu (chociaż mnie to nie dotyczy - garaż), nieekonomiczna jazda po śliskiej nawierzchni, stłuczki, korozja od soli sypanej na drogi, większe spalanie, trudniejsze odpalanie auta (szczególnie właściciele diesli znają ten ból) --- To wszystko sprawia że nie śpieszy mi się do widoku zimy za oknem.

Napisano

Mi też się do zimy nie spieszy. Raz jak przymroziło to mi wystarczy - ugrzęzłem u teściowej w święta passed_out.gif. Pogoda nie jest zimowa ale nic nigdy z tym klimatem nie wiadomo - zawsze nagle może okazać się pewnym rankiem że wszystko zasypało.

Napisano

> tak jak w temacie..

> jak myślicie ??

z jednej strony cie rozumiem, ale mamy zime wiec pogoda

moze byc nie przewidywalna spineyes.gif

Napisano

> jest zima - niedobrze

> nie ma zimy - też nie dobrze

zdecyduj sie jak piszesz biglaugh.gifcfaniaczek.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.