Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

sterownik centralnego zamka - SCYZORYK

Featured Replies

Napisano

witam wszystkich

http://moto.allegro.pl/item156644913_sterownik_c_zamka_bagaznik_p_scyzoryk_od_ss.html

czy ktos kiedyś zastosował takowy zestaw do orginalnego centralnego zamka w asterixie F ? chodzi mi o to , jeżeli juz to jest zamontowane to czy ładnie wchodzi grot od klucza do F-ki, czy może trzeba coś szlifować ... i jak wygląda sprawa tego dodatkowego kanału na klapę bagażnika (oczywiście siłownik również tam się znajduje) . krótko mówiąc - czy chodzi to wszystko jak malowane?

pozdrawiam

Napisano

Witam, co do samego sterownika to się nie wypowiadam bo nie miałem styczności, poza tym że za niewiele więcej można kupić autoalarm.

Z pilotami scyzorykami (identycznymi) miałem styczność i...

Oryginalny grot nie pasował do zamków oplowskich, testowane w vectrze i astrze. Wielki problem ze znalezieniem nowego grota pasującego mocowaniem do pilota ( 5 dobrych zakładów dorabiania kluczy i napraw zamków w Wawie poddało się) skończyło się na dorobieniu zwykłego kluczyka i piłowaniu go i dopasowywaniu do pilota. Wreszcie jest kluczyk scyzoryk smile.gif - po czwartym przekręceniu stacyjki grot ułamał się przy samym pilocie, szczęście że udało się go wyciągnąć ze stacyjki.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> Witam, co do samego sterownika to się nie wypowiadam bo nie miałem

> styczności, poza tym że za niewiele więcej można kupić

> autoalarm.

> Z pilotami scyzorykami (identycznymi) miałem styczność i...

> Oryginalny grot nie pasował do zamków oplowskich, testowane w vectrze

> i astrze. Wielki problem ze znalezieniem nowego grota pasującego

> mocowaniem do pilota ( 5 dobrych zakładów dorabiania kluczy i

> napraw zamków w Wawie poddało się) skończyło się na dorobieniu

> zwykłego kluczyka i piłowaniu go i dopasowywaniu do pilota.

> Wreszcie jest kluczyk scyzoryk - po czwartym przekręceniu

> stacyjki grot ułamał się przy samym pilocie, szczęście że udało

> się go wyciągnąć ze stacyjki.

> Pozdrawiam

dzieki za odpowiedz - szczerze mówiąc myślałem że to się lepiej wszystko prezentuje. ... w takim razie pozostane przy swoim standartowym kluczyku z żaróweczką wink.gif

pozdrawiam

Napisano

Witam . Sam grot jest wykręcany na tycie tycie śrubki .Ja u siebie wykorzystałem grot z orginalnego kluczyka ,poprostu go rozwaliłem i tyle.Oczywiście trzeba było troche sie pobawić bez pośpiechu iglakami aby dopasować go w to miejsce U mnie bynajmniej wsio oki .

Na orginale musiałem naciąć taki sznit [po stronie dopilowywanej] i po nim jakby wchdziły sobie te śrubeczki do mocowania grotu .[Nie możliwe było wykonanie tak małego gwintu] Wkręcając te śrubeczki posmarowałem je klejem do łożysk LOCTITE 603.

Już ponad rok i ok.gif

Jak czegoś nie zrozumiałeś to jutro mogę przyfocić mój klucz w załącznik.

Napisano

ja mam taki zestaw w astrze f i chodzi spoko. jedyną wadą jest to że scyrozyk bardzo szybko się wyrabia. a grot mam dorobiony z oryginalnego kluczyka i nic sięz nim nie dzieje. największą wadą jest sam scyzoryk który tak jak już napisałem bardzo szybko sięwyrabia. Zasięg tego zestawu jest bardzo dobry. mi sięudało otworzyć z 400metrów no i bateryjka jest jakaś dziwna i nie wiem czy da radę taką później dokupić :/

Napisano
  • Autor

> Witam . Sam grot jest wykręcany na tycie tycie śrubki .Ja u siebie

> wykorzystałem grot z orginalnego kluczyka ,poprostu go

> rozwaliłem i tyle.Oczywiście trzeba było troche sie pobawić bez

> pośpiechu iglakami aby dopasować go w to miejsce U mnie

> bynajmniej wsio oki .

> Na orginale musiałem naciąć taki sznit [po stronie dopilowywanej] i

> po nim jakby wchdziły sobie te śrubeczki do mocowania grotu

> .[Nie możliwe było wykonanie tak małego gwintu] Wkręcając te

> śrubeczki posmarowałem je klejem do łożysk LOCTITE 603.

> Już ponad rok i

> Jak czegoś nie zrozumiałeś to jutro mogę przyfocić mój klucz w

> załącznik.

a powiedz mi jeszcze jak jest ze sterowaniem tymi klawiszami ? rozumiem ze ten sterownik podłącza sie pod org. centralny zamek - ale jak jest z tym programowalnym klawiszem do otwierania np. bagażnika ?

ps. koleś od tego scyzoryka sprzedaje na osobnej aukcji orginalne groty do aut - moze to w czyms bedzie pomocne i nie trzeba bedzie nic zmieniać niewiem.gif (nawet kluczyk do opla siei znalazl)

http://www.allegro.pl/item157146650_grot_do_pilotow_typu_scyzoryk_rozne_modele.html

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.