Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Chyba komp kaput

Featured Replies

Napisano

Może napiszę nową wiadomość po tym jak się dowiedziałem, ze kolosalne spalanie w mojej Bravie rzędu 16 litrów w silniku 1.4 nie jest spowodowane popsuta sondą.

Moi drodzy. Podobno to nie sonda padła. Narazie ojciec gadał z mechanikiem i ponoć pokazuje złą temperaturę cieczy czy cos takiego, dokładnie się później dowiem. I chodzi cos o komputer, nie wiem dokładnie ale chyba tzreba bedzie reset kompa zrobić, a jak nie pomoże to znaczy, ze komputer padł. Co o tym sądzicie?? Przecież zakup kompa, zainstalowanie go to w pierun kasy! No i sądzicie, że to może być spowodowane zdjęciem kata czy to nie ma nic wspólnego jeśli chodzi o komputer?

Napisano
  • Autor

> a nie prosciej wymienic czujnik temp?

No właśnie już mi wymienia i mam jechac na 16 po odbiór auta. W lato miałem wymieniany termostat bo pracował tylko na jednym obiegu. Teraz znów czujnik temperatury. Ech te Fiaty smile.gif

A przez ten czujnik to aż tyle by palił?? Bo jeżeli chodzi o nagrzewanie auta to żadnego problemu nie było tylko na kompie pokazywało złą temp cieczy.

Napisano
  • Autor

No i mam pojezdzic i sprawdzic czy bedzie teraz palił normalnie. Jak nie to znaczy, że komp.

Napisano

> No i mam pojezdzic i sprawdzic czy bedzie teraz palił normalnie. Jak

> nie to znaczy, że komp.

A ile ci palił :> bo jestem ciekawy

Napisano
  • Autor

No to mechanik wymienił mi ten czujnik temperatury płynu chłodzącego. Mam jeździć i zobaczyć czy pali mniej. Proszę, napiszcie mi jeszcze czy przez popsuty taki czujnik rzeczywiście auto może palić dużo więcej? Bo objawów oprócz tego że palił jak smok to nie miałem.

Napisano

> No to mechanik wymienił mi ten czujnik temperatury płynu chłodzącego.

> Mam jeździć i zobaczyć czy pali mniej. Proszę, napiszcie mi

> jeszcze czy przez popsuty taki czujnik rzeczywiście auto może

> palić dużo więcej? Bo objawów oprócz tego że palił jak smok to

> nie miałem.

Sprobuj pomyslec logicznie a na pewno sam dojdziesz do wlasciwych wnioskow zlosnik.gif

Wszystko zalezy od tego jak ten czujnik temperatury byl uszkodzony, tzn. czy zawyzal czy moze zanizal temperature. Ale z reguly jest tak, ze uszkodzone czujniki zanizaja temperature, tzn. ze gdy plyn ma powiedzmy 90st.C sygnal z czujnika jest zanizony i komputer mysli sobie ze plyn ma powiedzmy 50st.C.

I co wtedy? Skoro komputer mysli ze silnik jeszcze sie nie nagrzal, to co robi? Wzbogaca mieszanke (kiedys w starych autach robilo sie to samemu, wyciagajac dzwigienke od ssania). A gdy mieszanka jest caly czas wzbogacona, to nie dziw sie sie, ze auto ogolnie duzo pali smile.gif

Tak wiec na razie musisz troche pojezdzic i zobaczyc jak teraz bedzie. Mysle ze po jakichs 2, moze 3 tankowaniach bedziesz mial juz zupelny poglad na cala sprawe wink.gif

Napisano
  • Autor

Dzięki za optymistycznego posta:) Mam nadzieję, że masz rację. W sumie juz przjechalem za 20 zl po wymianie 50 km a przed wymianą 30, albo niecale 30 wiec moze to byla przyczyna. pozdro smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.