Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ibiza vs golf III

Featured Replies

Napisano

> no to napisz jakie auto bys polecil w tej cenie i z takimi wymaganimi

> jakie zaklada autor postu a nie cwaniakujesz

Gdzie "cwaniakuje" ?? Bo mam inne zdanie niż Ty??

Radzilbym jakiegos starszego japonca ewentualnie nowszego koreanca... jednym słowem kierunek wschód...

Napisano

> W swojej kategorii cenowej sa co najwyżej przeciętne... wg. mnie nie

> godne uwagi

Nadal brak konkretnych argumentów na poparcie tych śmiałych słów pod ich adresem ale ok, możesz je trzymać w tajemnicy waytogo.gif

> a co do profilu jak bede chciał to wypełnie konto

> mam od niedawna wiec chyba mi to "wybaczysz"

Ale ja Ci nie mam tego za złe icon_eek.gif Nie mój problem waytogo.gif

> Zastanawiam sie tylko jaki zwiazek ma umiejetnosc wklepania paru zdan

> w "profilu" ze znajomością tematu jakim jest motoryzacja...

Choćby taki, że wypełnienie profilu wynika z regulaminu. Jeśli to by Cię przerosło...

> A teraz zrobie Ci na zlosc i udowodnie ze jednak potrafie...

Nie powiem, żebym był pod wrażeniem, ale przynajmniej wiadomo z kim mamy do czynienia ok.gifskromny.gif

Napisano

Nie rozumiem tylko skad od razu taka wrogosc... poczulem sie jakbym wszedl na forum VW/Seata gdzie auta te sa zapewne "świete"...

Sam mam Seata i nie mowie ze to zle samochody... tyle ze ibiza II generacji wg. mnie nie jest zbyt udanym/fajnym/ladnym autem...

Polecam wschód bo z własnych doswiadczen i obserwacji wnioskuje ze jak kupowac starsze auto to tylko japonce, a ze mam w firmie kilka koreancow to mysle ze w tej cenie sa warte uwagi ze wzgledu na rocznik i bezawaryjnosc...

Napisano

> ibiza rok okolo 97

> golf rok okolo 95

> ten i ten z silnikiem tdi

> ktore byscie wybrali i dlaczego?

Moje zdanie jest następujące... Jeżeli nie zalezy Ci na tym, że robić lans wśród sąsiadów to odpuść Golfa... Nie reprezentuje niczego nadzwyczajnego w porównaniu do młodszej Ibizy...

Dodatkowo oba pojazdy są dość chodliwe więc często kradzione, ale tylko za VW będziesz miał dopłatę z tytułu marki (ubezpiecznie AC)

Jak potrzebujesz większe auto to pomyśl nad Toledo pierwszej generacji. Jakość wykończenia podobna do Golfa i Ibizy. Dostępne silniki TDI, ceny przystępne, a wielkość bagażnika wręcz niewyobrażalna... Ceny części zamiennych taka sama jak w Golfie albo nawet tańsze, usterkowość podobnie...

Pozdrawiam

Napisano

> Moje zdanie jest następujące... Jeżeli nie zalezy Ci na tym, że robić

> lans wśród sąsiadów to odpuść Golfa...

Nie wiem jaki lans widzisz w Golfie III, który już nawet na najbardziej zapadłej wsi nie robi na nikim większego wrażenia skromny.gif

Napisano

> Nie rozumiem tylko skad od razu taka wrogosc... poczulem sie jakbym

> wszedl na forum VW/Seata gdzie auta te sa zapewne "świete"...

Ja wcale nie uważam ich za święte czy idealne. Nie lubię tylko dyskusji typu "japońskie auta są do dupy bo częsci są drogie".

Ostro skytykowałeś dwa modele i zwyczajnie ciekawy byłem dlaczego.

Uroda to kwestia gustu, awaryjność jest IMHO na przyzwoitym poziomie, ceny części też.

Jeśli masz inne zdanie opowiedz o nim autorowi wątku, być może pomożesz w podjęciu decyzji.

Napisano

> Ja wcale nie uważam ich za święte czy idealne. Nie lubię tylko

> dyskusji typu "japońskie auta są do dupy bo częsci są drogie".

Tez nienawidzę tego typu argumentów... co do golfa III to moim zdaniem ciężko znalesc egzemplarz w dobrym stanie no a co do ibizy to juz sie wypowiedziałem - ja bym kupił corolle/civic jezeli chodzi o markowe bo z tego co wyczytalem to koledze zalezy na znaczku wiec korea odpada...

Napisano

> Gdzie "cwaniakuje" ?? Bo mam inne zdanie niż Ty??

> Radzilbym jakiegos starszego japonca ewentualnie nowszego koreanca...

> jednym słowem kierunek wschód...

i tu sie mylisz bo mam takie samo zdanie jak Ty, tez bym polecil azjate

ale kolega pisal tylko o tych 2 autach wiec to zmienia postac rzeczy

Napisano

> ibiza rok okolo 97

> golf rok okolo 95

> ten i ten z silnikiem tdi

> ktore byscie wybrali i dlaczego?

wybralbym ibize;

dlaczego: bo nowsza a rocznik '97 jest juz po liftingu

atut: ibizy jak ktos juz pisal sprzedawaly sie dobrze w Polsce i nie sa zajechane i chyba mnie je kradna grinser006.gif

Napisano

> A co moze mi powiesz ze to swietne auta... od tego jest forum zeby

> wypowiadac swoje opinie

> Ja za nic nie kupilbym tego szajsu

mialem Golfa II a teraz jezdze Octavia I czyli samochodem, ktory ma wiele wspolnego z Golfem IV i jestem zadowolony. Ty jak widze jezdziles duzo VW i wiesz wszystko.

Napisano

> mialem Golfa II a teraz jezdze Octavia I czyli samochodem, ktory ma

> wiele wspolnego z Golfem IV i jestem zadowolony. Ty jak widze

> jezdziles duzo VW i wiesz wszystko.

A ja mam m.in. Seata Leona - koncern VW - i tez jestem z niego zadowolony - tylko powiedz mi kochany co ma wspolnego Leon czy Octavia z Golfem III smile.gif

Z Ibiza tez niewiele maja wspolnego poza znaczkiem (Leon) 270751858-jezyk.gif

Napisano

> A ja mam m.in. Seata Leona - koncern VW - i tez jestem z niego

> zadowolony - tylko powiedz mi kochany co ma wspolnego Leon czy

> Octavia z Golfem III

> Z Ibiza tez niewiele maja wspolnego poza znaczkiem (Leon)

No własnie... Najbardziej te samochody odróżniają ceny... Kolega szuka samochodu w okreslonej cenie i inne, droższe go nie interesują...

Skoro pyta o te modele to oznacza to, że inne auta nie sa brane pod uwagę i można mu delikatnie zasugerować, żeby ewentualnie rozpatrzył tez inny pojazd w podobnej cenie, a nie zarzucać mu, że to co wybrał to szajs...

Ty wydajesz dużo kasy na samochody, inni mniej... Pomyśl zanim coś napiszesz bo możesz kogos urazić... Trochę delikatności i wyczucia... Skończ już ten wątek bo nie ma sensu...

Napisano

> Nie wiem jaki lans widzisz w Golfie III, który już nawet na

> najbardziej zapadłej wsi nie robi na nikim większego wrażenia

Mylisz się zasadniczo panie kolego... Golf każdej generacji jest rozpoznawalny przez bardzo dużo ludzi... W pewnym kręgach jest wrecz przedmiotem kultu. Dlatego tyle tego jeździ po drogach i dlatego tyle lasek "sika" jak usłyszy, że nowopoznany facet ma Golfa...

Twoje auta niestety nie są rozpoznawalne, Na Volvo większośc ludzi powie, "taki duzy karawan", a na Leona, "auto jak auto" pod warunkiem, że nie jest żółty

I żeby było jasne, Golf mnie nie kręci, no może klasyczne MkI GTI, ale fakty są takie jak napisałem wyżej...

Napisano

> No własnie... Najbardziej te samochody odróżniają ceny... Kolega

> szuka samochodu w okreslonej cenie i inne, droższe go nie

> interesują...

> Skoro pyta o te modele to oznacza to, że inne auta nie sa brane pod

> uwagę i można mu delikatnie zasugerować, żeby ewentualnie

> rozpatrzył tez inny pojazd w podobnej cenie, a nie zarzucać mu,

> że to co wybrał to szajs...

> Ty wydajesz dużo kasy na samochody, inni mniej... Pomyśl zanim coś

> napiszesz bo możesz kogos urazić... Trochę delikatności i

> wyczucia... Skończ już ten wątek bo nie ma sensu...

Zasugerowalem inne auta w tej cenie... a to ze teraz mam drozsze samochody nie oznacza ze kiedys nie mialem gorszych... Zle mnie rozumiesz ja chcialem tylko powiedziec za za te 10tys mozna kupic cos lepszego, a ze mam jakies tam doswiadczenia to sie nimi dziele skromny.gif

Napisano

> Mylisz się zasadniczo panie kolego... Golf każdej generacji jest

> rozpoznawalny przez bardzo dużo ludzi... W pewnym kręgach jest

> wrecz przedmiotem kultu. Dlatego tyle tego jeździ po drogach i

> dlatego tyle lasek "sika" jak usłyszy, że nowopoznany facet ma

> Golfa...

> Twoje auta niestety nie są rozpoznawalne, Na Volvo większośc ludzi

> powie, "taki duzy karawan", a na Leona, "auto jak auto" pod

> warunkiem, że nie jest żółty

> I żeby było jasne, Golf mnie nie kręci, no może klasyczne MkI GTI,

> ale fakty są takie jak napisałem wyżej...

Kolego ja mam 27lat smile.gif nie tak dawno temu jeszcze bylem studentem i juz wtedy 2 lata temu Golf II i III nie byl autem lanserskim smile.gif juz pradzej bym powiedzial ze laski leca na bmw ale na Golfa ?? Chyba ze masz na mysli tzw. "remiza-disco" na wsi to mozliwe... A co do Leona fakt autko niepozorne ale ma swoja renome wsrod ludzi znajacych sie na motoryzacji... a co do Volvo to zobacz sobie jak wyglada v50, bierz golf III i jedziemy na laski - zobaczymy kto wiecej wyrwie jezeli juz chcesz dyskutowac w tych kategoriach... co prawda nigdy nie wyrywalem kobiet na auto i mysle ze jak zaczne to za jakies 30 lat 270751858-jezyk.gif no ale w celach naukowych mozemy przeprowadzic taki eksperyment

PS dodam jeszcze tyle ze wsrod studentow Golf III to budzi co najwyzej politowanie i kojarzy sie glownie z dresami... cechy ktore przypisujesz golfowi to ja bym raczej oddal civic'owi V generacji...

Napisano

> Kolego ja mam 27lat nie tak dawno temu jeszcze bylem studentem i juz

> wtedy 2 lata temu Golf II i III nie byl autem lanserskim juz

> pradzej bym powiedzial ze laski leca na bmw ale na Golfa ??

> Chyba ze masz na mysli tzw. "remiza-disco" na wsi to mozliwe...

> A co do Leona fakt autko niepozorne ale ma swoja renome wsrod

> ludzi znajacych sie na motoryzacji... a co do Volvo to zobacz

> sobie jak wyglada v50, bierz golf III i jedziemy na laski -

> zobaczymy kto wiecej wyrwie jezeli juz chcesz dyskutowac w tych

> kategoriach... co prawda nigdy nie wyrywalem kobiet na auto i

> mysle ze jak zaczne to za jakies 30 lat no ale w celach

> naukowych mozemy przeprowadzic taki eksperyment

> PS dodam jeszcze tyle ze wsrod studentow Golf III to budzi co

> najwyzej politowanie i kojarzy sie glownie z dresami... cechy

> ktore przypisujesz golfowi to ja bym raczej oddal civic'owi V

> generacji...

No cóż, widocznie żyjemy w dwóch różnych światach... Ja w moim świecie, w życiu nie przywiózłbym na handel żadnego Volvo etc... Na Golfach masę ludzi zbiło majątek bo przywozili trypu, a sprzedawali za potężne pieniądze: "bo to Golf panie"

Weż sobie statystyki najchętniej kupowanych używanych samochodów i wytłumacz mi fenomen jakim jest ogromna, podkreślam ogromna przewaga sprzedaży Golfa nad innymi markami i modelami...

Na poparcie moich słów, podjedź sobie na giełdę, do komisów i zobacz, spytaj ile ludzi szuka ogólnie samochodów marki Volvo lub jakielkolwiek koreańskiej, a ile pyta o Golfy... Tyle z mojej strony

Napisano

> Zasugerowalem inne auta w tej cenie... a to ze teraz mam drozsze

> samochody nie oznacza ze kiedys nie mialem gorszych... Zle mnie

> rozumiesz ja chcialem tylko powiedziec za za te 10tys mozna

> kupic cos lepszego, a ze mam jakies tam doswiadczenia to sie

> nimi dziele

Skoro sugerujesz, że w cenie 10tyś zł dostaniesz jakiegokolwiek TDI w rozsądnym stanie to świadczy tylko o tym, że jednak doświadczenie masz niewielkie...

Napisano

> Skoro sugerujesz, że w cenie 10tyś zł dostaniesz jakiegokolwiek TDI w

> rozsądnym stanie to świadczy tylko o tym, że jednak

> doświadczenie masz niewielkie...

eee a czy istnieje civic tdi?? Bo taki polecałem... brawo.gif

Napisano

> No cóż, widocznie żyjemy w dwóch różnych światach... Ja w moim

> świecie, w życiu nie przywiózłbym na handel żadnego Volvo etc...

Bo Volvo juz dawno nie produkuje kompaktów typu Golf... inna sprawa ze osoby kupujace nowe volvo zazwyczaj trzymaja te autka bardzo długo..., kazdy kto miał stycznosc z ta marka wie o czym pisze...

> Na Golfach masę ludzi zbiło majątek bo przywozili trypu, a

> sprzedawali za potężne pieniądze: "bo to Golf panie"

I m.in. dlatego własnie odradzam GOLFA - dostac jakiegos w dobrym stanie graniczy z cudem... albo zajechane zabawki po niemieckiej młodzieży albo wyeksploatowane przez niemieckie rodziny dupowozy...

> Weż sobie statystyki najchętniej kupowanych używanych samochodów i

> wytłumacz mi fenomen jakim jest ogromna, podkreślam ogromna

> przewaga sprzedaży Golfa nad innymi markami i modelami...

bez komentarza - niemcy kupowali golfy bo tam golf to jak u nas panda... zwykłe toczydło - auto dla ludu, na rynku niemieckim jest tego full, a ze niemcy juz dawno poprzesiadali sie do Golfów 4/5 to mozna tam kupic za grosze zajezdzone padaki i przywiesc do polski (co sam przyznales)

A dziwne ze jakos nowe "kultowe w polsce" golfy nie sprzedaja sie tak swietnie - wg tego co piszesz powinny byc hitem... jakos wiecej polacy kupuja Toyot, Hond, Renault, Opli... (w tej samej cenie)

> Na poparcie moich słów, podjedź sobie na giełdę, do komisów i zobacz,

> spytaj ile ludzi szuka ogólnie samochodów marki Volvo lub

> jakielkolwiek koreańskiej, a ile pyta o Golfy... Tyle z mojej

> strony

Nie każdego stac na Volvo... nie porownuj volvo z golfem... idąc twoim tokiem myslenia to v50 jest gorsza od pandy bo na pande jest większy popyt screwy.gif a ich troje to najcudowniejszy zespol w polsce bo sprzedali miliony płyt po 9,99 z gazetą w Ruchu

Napisano

> Bo Volvo juz dawno nie produkuje kompaktów typu Golf...

A V30??

> I m.in. dlatego własnie odradzam GOLFA - dostac jakiegos w dobrym

> stanie graniczy z cudem... albo zajechane zabawki po niemieckiej

> młodzieży albo wyeksploatowane przez niemieckie rodziny

> dupowozy...

Ja również odradzam Golfa, ale nie mówię, że to szajs... Bo jeżeli znajdzie zdrowe auto to napewno będzie się nim długo cieszył... Znalezienie takiego to problem, ale Golf, ani Ibiza to nie jest szajs...

> Nie każdego stac na Volvo... nie porownuj volvo z golfem... idąc

> twoim tokiem myslenia to v50 jest gorsza od pandy bo na pande

> jest większy popyt

Nie porywnuje jakości Golfa do Volvo... Nie porównuje też urody tych samochodów... Chodzi mi o to, że Golf jest w wielu kręgach przedmiotem kultu, a kręgów tych jest dośc dużo... Volvo to bardzo fajne auto, ale nigdy nie zdobędzie w Polsce takiej popularności jak Golf... I nie będzie to kwestią ceny...

Napisano

> eee a czy istnieje civic tdi?? Bo taki polecałem...

Sam widzisz jak odszedłeś od tematu... Kolega spytał o Golfa i Ibizę TDI...

Znasz te samochody, uzytkowaleś je?? To udziel informacji co jest w nich dobre, a co złe... Stwierdzenie, że jest to szajs nic nie wnosi... Równie dobrze mógłbym tutaj napisać, że nie lubię marchewki z groszkiem... zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> Sam widzisz jak odszedłeś od tematu... Kolega spytał o Golfa i Ibizę

> TDI...

> Znasz te samochody, uzytkowaleś je?? To udziel informacji co jest w

> nich dobre, a co złe... Stwierdzenie, że jest to szajs nic nie

> wnosi... Równie dobrze mógłbym tutaj napisać, że nie lubię

> marchewki z groszkiem...

To sobie poczytaj ze kolega prosil rowniez o inne propozycje nie tylko TDI...

PS zrobilem malego edita w swoich wypocinach - dodalem pare slow co do kultowosci golfa zeby juz nie smiecic - w skrocie, dlaczego nowe golfy sie nie sprzedaja u nas tak swietnie - tylko akurat te poniemieckie

Co do Volvo to podobnie jak Saaby maja swoje grona zwolennikow, na zachodzie uwierz mi ze bardziej kultowe jest poczciwe Volvo kombii niz Golf... moze to kewstia tego ze ansze spoleczenstwo nie zna tych samochodow z oczywistych wzgledow.

Napisano

> Nie porywnuje jakości Golfa do Volvo... Nie porównuje też urody tych

> samochodów... Chodzi mi o to, że Golf jest w wielu kręgach

> przedmiotem kultu, a kręgów tych jest dośc dużo...

Masz na mysli kregi dresiarzy zlosnik.gif?? No tak niestety jest to dosc liczna warstwa spoleczna w naszym kraju, ale raczej nie jest to powod do zadowolenia...

Volvo to

> bardzo fajne auto, ale nigdy nie zdobędzie w Polsce takiej

> popularności jak Golf... I nie będzie to kwestią ceny...

Hmy dziwne bo na zachodzie jest troszke inaczej... ciezko zeby auto ktore tak na dobra sprawe dopiero od kilku lat jest dostepne dla przedstawiciela "klasy sredniej" bylo kultowe...

Napisano

> Masz na mysli kregi dresiarzy ?? No tak niestety jest to dosc liczna

> warstwa spoleczna w naszym kraju, ale raczej nie jest to powod

> do zadowolenia...

Znowu powtarzasz tylko część prawdy... Kilka razy próbowałem sprzedać na giełdzie Forda Mondeo... W "mojej" alejce zawsze było kilka Golfów. Golfami odjeżdzali ludzie w różnym wieku i często wcale nie mieli na sobie dresów, ani skóry, żelu i adidasów...

> Hmy dziwne bo na zachodzie jest troszke inaczej... ciezko zeby auto

> ktore tak na dobra sprawe dopiero od kilku lat jest dostepne dla

> przedstawiciela "klasy sredniej" bylo kultowe...

Na zachodzie jest inaczej bo Golf to było auto dla ludu... U nas Golf był oznaką luksusu... Wiele się w tym kraju zmieniło, ale nadal jest (w w/w pewnych kręgach) przekonanie, że Ci, ktorym dobrze się powodzi mają Golfa, albo, że posiadanie Golfa predyspnuje właściciela do wyższej klasy społecznej... I jakbyś się nie upierał nie zmienisz tego... Tak było, jest i miejsmy nadzieje, że się zmieni...

Napisano

> Co do Volvo to podobnie jak Saaby maja swoje grona zwolennikow, na

> zachodzie uwierz mi ze bardziej kultowe jest poczciwe Volvo

> kombii niz Golf... moze to kewstia tego ze ansze spoleczenstwo

> nie zna tych samochodow z oczywistych wzgledow.

I tu się z Tobą zgadzam w stu procentach... Dla mnie Golf może być przedmiotem kultu pod warunkiem, że będzie to pierwsze GTI...

Volvo i Saaby to wspaniałe auta, ale Polacy ich nie znają...

Nic to kończymy bo zaczynamy się zgadzać... zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Pozdrawiam...

Napisano

> Znowu powtarzasz tylko część prawdy... Kilka razy próbowałem sprzedać

> na giełdzie Forda Mondeo... W "mojej" alejce zawsze było kilka

> Golfów. Golfami odjeżdzali ludzie w różnym wieku i często wcale

> nie mieli na sobie dresów, ani skóry, żelu i adidasów...

Tak stary zgadzam sie ale dla tych osob nie jest to auto kultowe tylko zwykly compakt - jak dla takiego przecietnego niemca i co do tej kwestii chyba wszytsko jasne - golf jest kultowy ale w kregach ktore jak dla mnie nie sa zbyt pociagajace...

> Na zachodzie jest inaczej bo Golf to było auto dla ludu... U nas Golf

> był oznaką luksusu... Wiele się w tym kraju zmieniło, ale nadal

> jest (w w/w pewnych kręgach) przekonanie, że Ci, ktorym dobrze

> się powodzi mają Golfa, albo, że posiadanie Golfa predyspnuje

> właściciela do wyższej klasy społecznej... I jakbyś się nie

> upierał nie zmienisz tego... Tak było, jest i miejsmy nadzieje,

> że się zmieni...

no wlasnie, dresiarskie kregi - zwykli ludzie tez kupuja golfy bo to przeciez compakt zeby.GIF

Reasumujac - Golf to trwałe auto nic do niego nie mam no ale ze wzgledu na to ze ciezko wyrwac III w dobrym stanie oraz to ze ma juz swoje lata za kwote 10k radzilbym cos innego...

Dla mnie kultowe to moze byc corrado... ale golf to taki sam lans jak astra, civic czy inny lanos - nie widze lanus w jezdzie autem dla ludu a jezeli juz to dla mnie osobiscie wiekszy lans jezdzic kiluletnim koreancem niz nastoletnim golfem smile.gif

Napisano

> I tu się z Tobą zgadzam w stu procentach... Dla mnie Golf może być

> przedmiotem kultu pod warunkiem, że będzie to pierwsze GTI...

> Volvo i Saaby to wspaniałe auta, ale Polacy ich nie znają...

> Nic to kończymy bo zaczynamy się zgadzać...

> Pozdrawiam...

No jest godzine 1:36 i chyba mniej wiecej doszlismy do porozumienia zeby.GIF ide spac Pozdro

Napisano

> dlatego tyle lasek "sika" jak usłyszy, że nowopoznany facet ma

> Golfa...

hehehe tu mnie kolego rozbawiles laski sikaja jak uslysza o golfie? hehe.gif

co najwyzejk blachary moga sie podniecac golfem V ale prosze Cie nie mow ze na inne golfy (np. III o ktorej jest post) da sie wyrwac jakas panne smirk.gif

Napisano

> Znowu powtarzasz tylko część prawdy... Kilka razy próbowałem sprzedać

> na giełdzie Forda Mondeo... W "mojej" alejce zawsze było kilka

> Golfów. Golfami odjeżdzali ludzie w różnym wieku i często wcale

> nie mieli na sobie dresów, ani skóry, żelu i adidasów...

> Na zachodzie jest inaczej bo Golf to było auto dla ludu... U nas Golf

> był oznaką luksusu... Wiele się w tym kraju zmieniło, ale nadal

> jest (w w/w pewnych kręgach) przekonanie, że Ci, ktorym dobrze

> się powodzi mają Golfa, albo, że posiadanie Golfa predyspnuje

> właściciela do wyższej klasy społecznej... I jakbyś się nie

> upierał nie zmienisz tego... Tak było, jest i miejsmy nadzieje,

> że się zmieni...

tak tak jak ktos ma golfa II to musi byc bardzo bogaty a sasiedzi musza rzucac na posiadacza zazdrosne spojrzenia

Napisano
  • Autor

ale dyskusja sie zrobila smile.gif heheh

spytalem o golfa i ibize bo tylko te auta sa w moim zasiegu z silnikiem TDI. bynajmniej nie uwazam te auta za jakis wypas czy luksus po prostu zwykle dupowozy jakich pelno.

ciagle bije sie z myslami czy kupowac TDI w powyzszych budach czy jednak jakiegos japonca np civic coupe z 95 roku smile.gif czy cos innego z silnikiem benzynowym z kraju kwitnacej wisni ale to nie priorytet.

nie zalezy mi na znaczku jak ktos wyzej sugerowal, po prostu taki lanos mi sie nie podoba , juz bardziej mi lezy jakis hyundai.

ktos pisal o toledo I - mi nie zalezy na wilkosci.

Napisano

> ale dyskusja sie zrobila heheh

> spytalem o golfa i ibize bo tylko te auta sa w moim zasiegu z

> silnikiem TDI. bynajmniej nie uwazam te auta za jakis wypas czy

> luksus po prostu zwykle dupowozy jakich pelno.

> ciagle bije sie z myslami czy kupowac TDI w powyzszych budach czy

> jednak jakiegos japonca np civic coupe z 95 roku czy cos innego

> z silnikiem benzynowym z kraju kwitnacej wisni ale to nie

> priorytet.

> nie zalezy mi na znaczku jak ktos wyzej sugerowal, po prostu taki

> lanos mi sie nie podoba , juz bardziej mi lezy jakis hyundai.

> ktos pisal o toledo I - mi nie zalezy na wilkosci.

Skoro TDI nie jest priorytetem to bierz jakiegoś japońca... Hondę Civic 95 będzie Ci ciężko znaleźć w dobrym stanie więc pomyśl jeszcze nad jakimś innym wozem...

Napisano
  • Autor

> Skoro TDI nie jest priorytetem to bierz jakiegoś japońca... Hondę

> Civic 95 będzie Ci ciężko znaleźć w dobrym stanie więc pomyśl

> jeszcze nad jakimś innym wozem...

chyba wszystko bedzie ciezko znalezc w dobrym stanie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.