Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Stuki z podwozia

Featured Replies

Napisano

Witam serdecznie Forumowiczów.

Mam taki problem. Od ok 5 miesięcy coś mi bez przerwy stuka w podwoziu. Na początku myślałem że to skrzywione tarcze, bo w trakcie jazdy częstotoliwość stukania nasilała się wraz z prędkością. Jako że akurat miałem komplet tarcz i kloców wymieniłem wszystko jak leci. Niesestety stukało dalej. W Carserwisie do samochodu wsiadł mechanik i jak nic zawyrokował że winne sa opony (jak nic guz na oponie) Wczoraj zmianiłem oponki na zimowe (wiem że troche puźno) nówki. Niestety dalej stuka choć troche ciszej. Dodam że samo podwozie było kontrolowane na kanale czy coś sie nie oberwało i po prostu nie wali w koło. Nie mam już żadnych pomysłów. Czy ktoś z Was się spotkał z taką przypadłością. Dzięki za ewentualne podpowiedzi niewiem.gif

Napisano

Ostatnio koledzy wypowiadali sie na temat stukajacych zacisków hamulcowych z przodu na przykład.

Napisano

znajomemu który tam mieszka ukradli wkłady lusterek od Mercedesa więc chyba składaja nie tylko stilaka angryfire.gif

Napisano

> znajomemu który tam mieszka ukradli wkłady lusterek od Mercedesa więc

> chyba składaja nie tylko stilaka

hmmm hmm.gif to chyba miało trafic na SSP do wątku o ukradzionych wycieraczkach? to chyba ten dzisiejszy wiatr przywiał grinser006.gif

co do stukania i odwiedzania carserwisu (i ogólnie ASiO) to odwiedzanie takie raczej odradzam, nie będą chcieli zając się czymś, czego nawet nie da się zlokalizowac i wyciągnac kasy za naprawe. chyba musisz udac się do jakiegoś zaprzyjaźnionego serwisu, gdzie zajmą się tym na poważnie. chyba mogłyby byc to te zaciski - udaj się do warsztatu specjaluzującego się w hamulcach, od czegoś trzeba zacząc... big up!

Napisano
  • Autor

> Ostatnio koledzy wypowiadali sie na temat stukajacych zacisków

> hamulcowych z przodu na przykład.

Szukam, szukam i nie mogę znaleźć. Może ktoś mi pomóc? oslabiony.gif

Napisano
  • Autor

Dzięki, przeczytałem. spineyes.gif U mnie niestety jest zupełnie inaczej. beksa.gif Coś mi klapie dokładnie jak guz na oponie. Taki miękki dźwięk. brawo.gifW zaciskach to wyraźnie metaliczne walenie. Odpada więc też łożysko. Szczerze też myślałem że to guz na oponie ale:

Opony zmienione na nówki i jest tak samo oslabiony.gif

Z guzem powinno być tak że jeden obrót koła i jedno pacnięcie a ja mam wrażenie że to jedno pacnięcie na 10 obrotów koła. oslabiony.gif

No nic szukam dalej swieca.gifjak się uda to napisze co było nie tak.

Dzięki za podpowiedzi.

Napisano

> Taki miękki dźwięk. W

> zaciskach to wyraźnie metaliczne walenie. Odpada więc też

> łożysko. Szczerze też myślałem że to guz na oponie ale:

> Opony zmienione na nówki i jest tak samo

> Z guzem powinno być tak że jeden obrót koła i jedno pacnięcie a ja

> mam wrażenie że to jedno pacnięcie na 10 obrotów koła.

Ale regularnie, czy raczej tak z różną częstością? hmm.gif

Mógłbyś rzucić okiem jeszcze na ten wątek? Może masz podobne objawy?

Ja planuję wymienić wieszaki wydechu i spryskać tuleje tym smarem, o którym tam jest mowa - zobaczę, czy pomoże...

Napisano
  • Autor

> Ale regularnie, czy raczej tak z różną częstością?

No niestety bardzo regularnie jak w szwajcarskim zegarku frown.gif

Dlatego jestem pewien że nie pochodzi to z żadnych elementów które nie maja rotacji, jak np wieszaki.

Niestety nie mam czasu się zająć tą sprawą teraz ale napewno napisze na Forum jak mi się uda to wyeliminować.

Pozdrawiam,

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.