Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

scenic czy picasso (diesel) - co doradzacie

Featured Replies

Napisano

mam zamiar zmienic autko na jakiegos minivana zsilnikiem diesla...wybór padł na scenica/picasso/no moze zafira niewiem.gif jesli ktoś ma doświadczenia lub opinie z takimi autami z rocznikow 2000-2002 to prosze o podzielenie sie opinią palacz.gif

Napisano

> mam zamiar zmienic autko na jakiegos minivana zsilnikiem

> diesla...wybór padł na scenica/picasso/no moze zafira jesli

> ktoś ma doświadczenia lub opinie z takimi autami z rocznikow

> 2000-2002 to prosze o podzielenie sie opinią

Ja od kilku miesiecy mam Scenica 1.9 dTi z konca 99r. (wersja po liftingu) i jestem z niego bardzo zadowolony ok.gif. Samochod jest wygodny, pojemny, ma przyzwoite osiagi, a do tego pali srednio 6-6,5l ON. W dodatku wiekszosc modeli na rynku ma bardzo bogate wyposazenie (klima, 4xAirbag, abs, centr. zam., el.szyby, el. i podgrzewane lusterka, radio z cd sterowane przy kierownicy, chlodzony schowek, itd.). Jak narazie nie znalazlem wad w tym samochodzie wink.gif.

Napisano

ja bym nie przywiżaywał się do marki ale szukał zadbanego auta w dobrej cenie smile.gif

Napisano
  • Autor

no zadbane w dobrej cenie to mam swoje biglaugh.gif tyle ze teraz limuzyne chce na małego vana zmienić, coby dzieciaki troche tam fajnie miały waytogo.gif ale ze tez krową nie chce jeździc to kia carnival taczej odpada a to mi sie podoba palacz.gif skłaonny jestem na picasso bo bardziej mi się podoba ale ja bardziej patrze na awaryjność (a raczej nieawaryjność), dostepność cześci, jakies forum w necie, ekonomike no i szukam auta które nie miało "lekkiego wgniecenia bo udezeniu pociągu" oslabiony.gif

Napisano

Oba samochody są bardzo fajne. Zdecydowanie fajniejsze niż niemiecka konkurencja smile.gif

Scenic sprawia trochę więcej problemów jeśli chodzi o elektronika ale ogólnie nie jest źle.

Chodzi ci o forum poświęcone danemu modelowi w internecie? Bardzo dobry jest klub cytrynki:

http://xoops.citroen.triger.com.pl/modules/newbb/viewforum.php?forum=22

Napisano

No witaj w klubie, mam dokładnie ten sam problem z tą jednak różnicą że nie gardzę benzyną i rozważam Picasso kontra Zafira. Scenic odlatuje z uwagi na skromny bagażnik (410l.) co przy 490l. w Zafirze i 550l. w Picasso to bieda. W picasso bardzo nie podoba mi się centralna deska rozdzielcza, ale użytkownicy twierdzą, że można sie przyzwyczaić, ale chwalą kulturę jazdy tego samochodu no i niezależne fotele z tyłu. Zafira natomiast jest nieco ładniejsza w moim odczuciu no i w kryzysowych sytuacjach przewieziesz 7 osób. Trzeba sie przejechać każdym z tych aut i sprawdzić co bardziej nam odpowiada.

Napisano
  • Autor

jakbys jaka ciekawą oferte spotkal to daj info na priv

Napisano

scenic nie ma bagaznika, zafira nie ma silnika, picasso jest ... specyficzne ale jesli w dieslu to bralbym chyba picasso

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.