Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przymarzające wycieraczki

Featured Replies

Napisano

Witajcie!

Przeszukałem forum, ale nie znalazłem nic mądrego w tym temacie (pewnie źle szukałem - nie bijcie wink.gif )

Czy macie jakiś sprawdzony sposób na przymarzające wycieraczki?

Może spryskać je środkiem do odmrażania szyb?

Środek do uszczelek raczej się nie nadaje - tłusty jest crazy.gif

Byłbym wdzięczny za rozsądne pomysły...

Z góry dzięki!

Napisano

Jeśli rano w celu odmrożenia ich od szyby to jak najbardziej odmrażaczem do szyb.

W czasie jazdy gdy woda marznie na wycieraczkach, a te z kolei zamieniają się w sople, pomoże tylko kruszenie lodu co jakiś czas.

Można by zrobić wstawkę na ramię wycieraczki z dielektryka i ogrzewać ją prądem, ale to już chyba przesada wink.gif

Napisano

moj sasiad ma lepszy sposob 270751858-jezyk.gif zabiera je do domu po tym jak mu ukradli dwa komplety 270751858-jezyk.gif

Napisano

gruba przesada. Przecież pióro by Ci się stopiło. Ale mam nadzieję że żartowałeś.

Napisano

Mówiłem poważnie, no może prawie poważnie wink.gif

Przecież można ograniczyć prąd i ogrzewać ją tylko tyle żeby temp podskoczyła powyżej zera. Najtrudniej byłoby odizolować ramię od karoserii.

W niektórych autkach tam gdzie parkują wycieraczki jest ogrzewana elektrycznie szyba, ale to nie zapobiega marznięciu wody na wycieraczkach podczas jazdy.

Napisano
  • Autor

To ja zostanę przy odmrażaczu jednak wink.gif

Szkoda, że dopiero teraz wpadłem na to, żeby Was zapytać - wycieraczki mam już do wymiany icon_rolleyes.gif

Jeszcze maleńkie pytanko dodatkowe:

Mam jeszcze oryginalne wycieraczki GM i poza gumą zbierającą wodę (ten pasek wsunięty w pióro wycieraczek), są nadal w doskonałym stanie. Czy jest szansa kupić gdzieś sam wkład (ten "pasek") do pióra wycieraczki? Po prostu szkoda mi wyrzucać dobre pióra oslabiony.gif

Napisano

kup całe wycieraczki i nie przesadzaj ze zbytnią "oszczędnością", kpl. oryginałów na przód to coś kole 40-50zł w ASO

Napisano

A Motgum za dychę i tak samo dobrze zbierają.

Napisano

ja rano pierwsze co to pryskam odmrazaczem potrzebne szybki i wycieraczki.robota nie meczaca w rekawiczkach-pelen luz.wsiadam i nie trzeba nic skrobac,pieknie wszystko rozpuszczone,wycieraczki ida po mokrej szybie jak po deszczu-oczywiscie na piora tez nie zaluje odmrazacza.kiedys smarowalem piora wazelina ale juz sie w to nie bawie.w/w sposob 100razy wygodniejszy.

Napisano

> kup całe wycieraczki i nie przesadzaj ze zbytnią "oszczędnością",

> kpl. oryginałów na przód to coś kole 40-50zł w ASO

Oryginały GM do Astry II to w ASO u mnie na wsi 125 zł yikes.gif Gdzie indziej można kupić takie albo inne porządne wycieraczki za 1/2 tej ceny, albo i mniej (motgum).

k.

Napisano
  • Autor

Zamówione Valeo Silencio yay.gif

Odmrażacz już mam, więc od jutra nie będę go żałować na wycieraczki. Skoro mówicie, że gumie nie zaszkodzi, to będzie najlepsza metoda (no i będę miał nowe wycieraczki cool.gif )

Dziękuję wszystkim serdecznie! bow.gif

Napisano

rano to ja pale samochod 10 minut wczesniej nawiew na szybe az ten caly lód sie zaczyna topic wycieraczki w ruch i szybka suchutka

Napisano

niektórym nie chce się czekać 10 min lub szkoda im 200 mml paliwa hehe.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.