Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Uszczelka termostatu

Featured Replies

Napisano

Kupiłem wkład do termostatu (~40zł) zamiast całego termostatu (~250zł) tyle że nie ma w komplecie uszczelki do niego. Dodatkowym problemem jest fakt że nie jest ona do kupienia bez całego termostatu. Jak można zastąpić uszczelkę? Dodam, że stara sie nie nadaje bo płyn mi spierdyla icon_rolleyes.gif może sylikon? zlosnik.gif

Napisano

widze że Cibie też oszukali jak mnie angryfire.gif Złodzieje! Mają szczęście że zauważyłem dopiero w domu że na opakowaniu jest napisane "Termostat z kompletem uszczelek" a tymczasem był tam sam termostat i jak się spytałem czy można dokupić u nich uszczelki to powiedział że niestety nie ale bez problemu dostanę w innym sklepie za pare gr. Byłem chyba w pięciu sklepach motor. i NIC! Same termost z uszczelkami w komplecie. I to jeszcze taniej! No i co? Kupiłem drugi termostat i ten leży i czeka aż tamten się zatnie na otwartym biglaugh.gif Ale temu pajacowi ze skepu teraz mam ochotę piesc.gif . Nie chodzi o pare zł ale o kilka godz straconycn na jeźdżenie i nerwy!

Kup Drugi z uszczelakmi, a ten zostaw sobie na wszelki wypadek.

Napisano

Zrób nową np. z preszpanu.

Potraktowana z obu stron silikonem wysokotemperaturowym będzie trzymać jak oryginał.

Napisano

> Zrób nową np. z preszpanu.

> Potraktowana z obu stron silikonem wysokotemperaturowym będzie

> trzymać jak oryginał.

kiedyś preszpan impregnowało się pokostem lnianym

i mozna było kilka razy jej używać i się uszczelka nie rozpuszczała w wodzie

ale wtedy niebyło silikonów

co najwyżej hermetyk

Napisano
  • Autor

> widze że Cibie też oszukali jak mnie Złodzieje! Mają szczęście że

> zauważyłem dopiero w domu że na opakowaniu jest napisane

> "Termostat z kompletem uszczelek" a tymczasem był tam sam

> termostat i jak się spytałem czy można dokupić u nich uszczelki

> to powiedział że niestety nie ale bez problemu dostanę w innym

> sklepie za pare gr. Byłem chyba w pięciu sklepach motor. i NIC!

> Same termost z uszczelkami w komplecie. I to jeszcze taniej! No

> i co? Kupiłem drugi termostat i ten leży i czeka aż tamten się

> zatnie na otwartym Ale temu pajacowi ze skepu teraz mam ochotę

> . Nie chodzi o pare zł ale o kilka godz straconycn na

> jeźdżenie i nerwy!

> Kup Drugi z uszczelakmi, a ten zostaw sobie na wszelki wypadek.

tyle, że u mnie na opakowaniu jest wszystko po niemiecku a koleś w sklepie mi 3 otwierał i wszystkie bez uszczelek. Ja mam sam wkład nie cały termostat

Napisano

> Kupiłem wkład do termostatu (~40zł) zamiast całego termostatu

> (~250zł) tyle że nie ma w komplecie uszczelki do niego.

> Dodatkowym problemem jest fakt że nie jest ona do kupienia bez

> całego termostatu. Jak można zastąpić uszczelkę? Dodam, że stara

> sie nie nadaje bo płyn mi spierdyla może sylikon?

Witam!

Nie przejmujcie sie papierowymi usczelkami. Wystarczy karta z bloku technicznego i silikon.

Jak pamietam to nie zdarzylo mi sie kupowac a wszystkie dorabialem oprocz UPG smile.gif i kiedys jak napisal kolega uzywalo sie Hermetyku a trzymalo.

Teraz mamy silikon, wydaje mi sie, ze on jest lepszy od Hermetyku. Wiec zakupic silikon na 350 stopni i zakladac.

Napisano

Zmierz średnicę kołnierza lub zrób foto zespołu i wskaż gdzie ta uszczelka ma być. Ja kupiłem termostat i w pudełku było 5 uszczelek zależy gdzie montujesz termostat i 4 zostały to ci je podeślę.

Napisano

racja! ta papierowa uszczelka pod obudowę to pic na wodę (raczej powinno być "pić na płyn hehe.gif " Najważniejsza jesst ta gumowa na termostat żeby płyn nie przedostawał się do chłodnicy. Ja muszę się Wam przyznać żę tej papierowej uszczelki nie znalazłem gdy odkręciłem go po raz pierwszy! icon_eek.gif A ponieważ z termostatem dostałem aż 4 rodzaje wzorów uszczelki pod obudowe i ŻADNA z nich nie pasowała otworami i średnicą założyłem tylko gumową i NIC nie ucieka, nie poci się, nie paruje. Dokręciłem mocno, ale nie za mocno żeby ukręcić śróbek i gra muzyka.

Dlaczego żadna z uszczelek z kompletu nie pasowała? Może dlatego że kupiłem termostet made by ITALY a nie WHELER'a GERMANY. frown.gif

Napisano

Bo ta uszczelka w moim wypadku zakładana na obwodzie termostatu w zupełności wystarczyła!

Napisano

oczyścić lekko posmarować silikonem i skręcić

jest tam duża powieszchnia styku to wszystko się połaczy

jak ktoś chce wiecej silikonu połozyć to polecam przekładke z papieru to przy skręcaniu nie wypłynie silikon

Napisano

Ja silikon odradzam, potem jak bedziesz to sciagał to bedzie taka kaszana ze hej, nie wspomne juz ile sie nameczysz zeby zedrzec ten silikon. Ja wycinam uszczelki z grubego papieru i smaruje ją smarem (np. towot, albo do łożysk), zostawiam na pół godziny, papier ładnie nasiąknie i mozna zakręcać, trzyma bardzo dobrze i przy ewentualnym sciaganiu nie ma problemow.

Napisano

> Ja silikon odradzam, potem jak bedziesz to sciagał to bedzie taka

> kaszana ze hej, nie wspomne juz ile sie nameczysz zeby zedrzec

> ten silikon. Ja wycinam uszczelki z grubego papieru i smaruje ją

> smarem (np. towot, albo do łożysk), zostawiam na pół godziny,

> papier ładnie nasiąknie i mozna zakręcać, trzyma bardzo dobrze i

> przy ewentualnym sciaganiu nie ma problemow.

a jeśli chodzi o ponowne rozkręcanie to sie z tym zgadzam

jak już wyżej pisałem zamiast smaru polecam pokost lniany

i pomyśleć ze to już prawie 20 lat jak na takie pokostowane uszczelki składałem kartery od WSKi to były czasy

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.