Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ma ktoś pomysł na car audio w skodzie?

Featured Replies

Napisano

witam wszystkich serdecznie.mam pytanie:)przede wszystkim posiadam skode felicia 1.3, 1999.hatchback.poki co jestem na kupnie radyjka.podoba mi sie JVC KD-G722.chce sobie zrobic w mojej skodzie jakies naglosnienie.niewiele wiem na ten temat.a chcialbym zrobic to dobrze i z pomyslem ktorego mi brakuje.nie mysle tu o nie wiadomo jakim naglosnieniu.chce uzyskac czysty przyzwoity dzwiek.prosilbym o pomoc za co z gory dziekuje.i pozdrawiam:)

Napisano

Wiatm.

Co do radyjka spoko.

A więc dobry zestaw odseparowany na przód, subik do bagażnika i do tego jakiś dobry wzmacniacz aby przód i sub pracowały pod jednym wzmakiem.

Jak nie znajdziesz takiego wzmaka 4-kanałowego który moze pracować na 3 kanały to dwa wzmacniacze np. Carpowera i bedzie waytogo.gif

Napisano

IMO kolega pierwsze powinien sie zadeklarowac ile funduszy posiada, a dopiero potem mozna mu radzic

> A więc dobry zestaw odseparowany na przód,

mysle ze przy niewielkim budzecie np Phonocary sa calkiem calkiem

>subik do bagażnika

to jest HB jezeli np jeszcze ma gaz w butli to takie rozwiazanie odpada. Do tego sub kosztuje

> tego jakiś dobry wzmacniacz aby przód i sub pracowały pod jednym

> wzmakiem.

Wszystko zalezy od budzetu, bo mozna zawsze glosniki pedzic radiem w ostatecznosci

>to dwa wzmacniacze np. Carpowera

słaby pomysl -> 2 wzmacniacze maja pobor pradu minimalnie wiekszy od 1 czterokanalowego

20.GIF

Napisano

Fotki z prac usera Bergerac nie działają, ale tekst i końcowy efekt widać: tutaj waytogo.gif

Sam posiadam Skodę Felicię, z przodu mam system, drzwi wygłuszone, w bagażniku subwoofer, wszystko zasilane ze wzmacniacza i jestem (w miarę wink.gif ) zadowolony smile.gif

Napisano

Za jaką kase ?

Proponowanie tych phonocarów to jakas pomyłka, chyba jak ktoś kupuje radio za ok 600 - 700 to ma do tego głosniki kupic za 100 ? Mam wrażenie ze głosniki lepiej kupic troszke lepsze. Przynajmnije radio łatwiej sie w przyszłości wymienia.

Jak mało kasy lepiej wziąć radio z II reki a kupic lepsze głosniki, ale co mamy sie wypruwać, jak sam zainteresowany nie podał jaki ma fundusz, jakiego gatunku muzyki słucha no i chyba sie rozmyślił.

BTW

Co ma butla gazowa do suba icon_rolleyes.gif ? chyba na cały kufer nie jest 033102bebe_1_prv.gif

Napisano

> witam wszystkich serdecznie.mam pytanie:)przede wszystkim posiadam

> skode felicia 1.3, 1999.hatchback.poki co jestem na kupnie

> radyjka.podoba mi sie JVC KD-G722.chce sobie zrobic w mojej

> skodzie jakies naglosnienie.niewiele wiem na ten temat.a

> chcialbym zrobic to dobrze i z pomyslem ktorego mi brakuje.nie

> mysle tu o nie wiadomo jakim naglosnieniu.chce uzyskac czysty

> przyzwoity dzwiek.prosilbym o pomoc za co z gory dziekuje.i

> pozdrawiam:)

Ile chesz przeznaczyc na sprzecik ??

Napisano
  • Autor

przepraszam ze tak pozno odpisuje ale niestety praca...

fundusz jest uzalezniony od kosztow.chce uzyskac przyzwoity dzwiek wiadomo nie przesadzajac z kasa.mysle ze 800-1000 to wszystko co moge przeznaczyc.nie licze w tej cenie radyjka.w samochodzie nie mam instalacji gazowej.slucham rocka.

Napisano

GŁośniki

Phase Linear

moze taniej trafisz rainbowa SLX lub CSX

ew. coś w przedzile do 450 co Ci sie spodoba po odsłuchaniu.

do tego wzmacniacz np sony xm4020 albo 6020 ok 200-250 zadbany można trafić z II reki

kabelek rca ok 50,00 np coś z Dietza Munich

zasilające 10mm2 zestaw Dietz 100,00

Tasma dekarska na wytłumienie drzwi 100,00 (jak tego nie zrobisz to nie wydawaj kasy wcale, głosnik musi mieć komore zamkniętą inaczej kibel)

Razem zestaw wyjdzie maks 950 i bedzie juz fajnie grało ok.gif

pozdro i powodzenia.. świeżak 20.GIF

Napisano

ja jakis czas temu doszedlem (chyba) do konca ewolucji mojego zestawu

glosniki przod - HZ ESK130 (kupilem daaaawno temu, teraz bym pewnie wybral inne ale tez 13cm - najmniej przerobek, poza tym mialem 16cm w dzwiach feli i dzialalo to tak sobie). Nie upieram sie ze 16cm nie ma sensu - moze i ma ale trzeba dorabiac panele, w seryjnych plastikach po wycieciu wiekszych dziur to nie to.

subik-mini podobny to tego - miesci sie w bagazniku nawet z kolem zapasowym i jeszcze miejsce zostaje. Mozna latwo go odlaczyc i wyjac ale wtedy przyjemnosc ze sluchania, w szczegolnosci podczas jazdy, dramatycznie maleje.

i radyjko CD JVC KD-S71R

Drzwi wytlumione, zwrotnica do ESK mojej konstrukcji, przewody do glosnikow zwykle OFC 2x2.5mm2, do zasilania 4mm2 (tez glosnikowe OFC). Suma sumarum zestaw tani a gra zadzwiajaco dobrze. Duza w tym zasluga radia - mimo ze tanie sprawdzilo sie lepiej niz "renomowane marki": Pionek 3700 (ogolnie mocno srednio), Alpine 9821R (tragedia straszna) a nawet Clarion 358RMP (ten byl najlepszy ... ale jednak JVC gralo jeszcze lepiej a bylo duzo tansze).

Napisano

> Razem zestaw wyjdzie maks 950 i bedzie juz fajnie grało

> pozdro i powodzenia.. świeżak

ej a radio rotfl.gifswiety.gif

Napisano

> przepraszam ze tak pozno odpisuje ale niestety praca...

> fundusz jest uzalezniony od kosztow.chce uzyskac przyzwoity dzwiek

><b> wiadomo nie przesadzajac z kasa.mysle ze 800-1000 to wszystko co

> moge przeznaczyc.nie licze w tej cenie radyjka.</b>w samochodzie nie

> mam instalacji gazowej.slucham rocka.

Katorznik weź zacznij czytać a nie bijesz piane 20.GIF

Napisano

> Katorznik weź zacznij czytać a nie bijesz piane

sry.... pobieznie przeczytalem sciana.gif

co do bicia piany to bez przesady 20.GIFpub2.gif

Napisano
  • Autor

ok:)dzieki wielkie panowie za pomoc.przedstawienie paru sugestii i pomyslow mysle ze spokojnie cos wykombinuje.tylko teraz jeszcze troche wolnego czasu z ktorym ciezko i cos skompletuje.jeszcze raz serdeczne dzieki:)pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.