Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

czy to pompa czy coś innego ??

Featured Replies

Napisano

Wczoraj z rana normalnie odpaliłem na benzynie po jakim czasie przestawiłem na LPG i pojechałem do pracy. Po jakimś czasie usłyszałem tak jakby jęk gdzieś z tyłu confused.gif Wieczorem już nie mogłem odpalić na benzynie. Zajechałem na stacje i dolałem troszkę benzyny ale nic nie pomogło. Dodam tylko że w baku miałem może ze 2 litry paliwa. Czy to mogła paść pompa czy może jakieś gówno zassało się z baku ?? Jak to sprawdzić

Napisano

> Wczoraj z rana normalnie odpaliłem na benzynie po jakim czasie

> przestawiłem na LPG i pojechałem do pracy. Po jakimś czasie

> usłyszałem tak jakby jęk gdzieś z tyłu Wieczorem już nie

> mogłem odpalić na benzynie. Zajechałem na stacje i dolałem

> troszkę benzyny ale nic nie pomogło. Dodam tylko że w baku

> miałem może ze 2 litry paliwa. Czy to mogła paść pompa czy może

> jakieś gówno zassało się z baku ?? Jak to sprawdzić

A kiedy wlaczasz zaplon slyszysz pompe czy nie??

Napisano
  • Autor

> A kiedy wlaczasz zaplon slyszysz pompe czy nie??

dobre pytanie. ja nawet jej nie słyszałem jak była sprawna smile.gif Gdzie się ona znajduje to posłucham ideia.gif

Napisano

> dobre pytanie. ja nawet jej nie słyszałem jak była sprawna Gdzie się

> ona znajduje to posłucham

Moze trzeba wiedziec czego ma sie sluchac. Puki co chyba w kazdym benzyniaku slyszalem pompe 270751858-jezyk.gif Znajduje sie pod tylna kanapa, pod czarna zaslepka, jest zanuzona w baku. Pompa po przekreceniu kluczyka wyje przez moze 2 sekundy, a potem mozna juz auto odpalac smile.gif

Napisano
  • Autor

> Moze trzeba wiedziec czego ma sie sluchac. Puki co chyba w kazdym

> benzyniaku slyszalem pompe

Ale ja mam słuch pierwszego stopnia smile.gif To znaczy słyszę kiedy grają a kiedy nie ;p

A czy jest jakaś metoda macajewa aby ją sprawdzić ??

Napisano

> Ale ja mam słuch pierwszego stopnia To znaczy słyszę kiedy grają a

> kiedy nie ;p

> A czy jest jakaś metoda macajewa aby ją sprawdzić ??

Mozesz sciagnac przewod z filtra paliwa i podlozyc jakies naczynie i wlaczyc zaplon, ale nie odpalac. Filtr jest przed prawym tylnim kolem pod progiem. Najlepiej kupic dwa nowe cybanty na zacisniecie przewodow bo te oplowskie ciezko samemu zacisnac (potrzebna 4 race wink.gif )Uwaga na oczy itd. najlepiej wloz przewod do butelki, a druga osoba niech przekreci kluczyk. Przy okazji mozesz wymienic filtr, albo przynajmniej wylac z niego syf (wylewac w przeciwnym kierunku do strzalki). Tak wogole to jeszcze za czasow jezdzenia na benzynie kiedy zostaly mi 4 litry w baku to na MID`zie pokazywalo sie Reichweite 0km, a pompa strasznie halasowala. Po zalaniu benzyny byl spokoj.

Napisano

ja pompe slysze zawsze po przekreceniu kluczyka i to siedzac na miejscu kierowcy wiec stosunkowo daleko od niej, wylacz radio, przekrec kluczyk i przez jakies 2-3 sekundu powinienes slyszec takie buuuuu, to znaczy ze pompa zrobila cisnienie w ukladzie i mozna odpalac, a poza tym to jak chcesz ja wykrecac to w caravanie niestety nie ma tej klapki pod tylna kanapa, tylko trzeba dekiel odkrecac od spodu auta, przydalby sie kanal, sprawdz na wtyczce wchodzacej do dekla od pompy czy pojawia sie capiecie po przekreceniu kluczyka, lub kreceniu, ale jesli naprawde nie slychac tej pompy to raczej zginela grinser006.gif

Napisano

Mialem cos takiego w omedze swojej, jezdziem na gazie ale odpalalem na benzynie i zeszlo do rezerwy w koncu i wszystkie syfy jakie byly na dnie baku polecialy do pompy i sie poprostu zapchala, takze ja bym na cos takiego obstawial. pozdro

Napisano

> Mialem cos takiego w omedze swojej, jezdziem na gazie ale odpalalem

> na benzynie i zeszlo do rezerwy w koncu i wszystkie syfy jakie

> byly na dnie baku polecialy do pompy i sie poprostu zapchala,

> takze ja bym na cos takiego obstawial. pozdro

Przypomniales mi pewna sytuacje jak w Uno kumpla diagnoza padla na pompe. Podlaczylismy na odwrot bieguny pompy i wyplulo syf. Pompa chodzi do dzis czyli juz ponad 1,5 roku.

Napisano
  • Autor

> Mozesz sciagnac przewod z filtra paliwa i podlozyc jakies naczynie i

> wlaczyc zaplon, ale nie odpalac. Filtr jest przed prawym tylnim

> kolem pod progiem. Najlepiej kupic dwa nowe cybanty na

> zacisniecie przewodow bo te oplowskie ciezko samemu zacisnac

> (potrzebna 4 race )Uwaga na oczy itd. najlepiej wloz przewod do

> butelki, a druga osoba niech przekreci kluczyk. Przy okazji

> mozesz wymienic filtr, albo przynajmniej wylac z niego syf

> (wylewac w przeciwnym kierunku do strzalki). Tak wogole to

> jeszcze za czasow jezdzenia na benzynie kiedy zostaly mi 4 litry

> w baku to na MID`zie pokazywalo sie Reichweite 0km, a pompa

> strasznie halasowala. Po zalaniu benzyny byl spokoj.

oki dzięki zaraz będę sprawdzał. Może żona pomoże smile.gif

A jakie mogą być skutki odpalania na LPG zimą ??

Napisano

pamietajmy ze w baku przy otworze pompy do zasysania powinno byc takie sitko, ktore uniemozliwia zassanie syfu (grubszego), ale tak jak mowie zaczalbym od sprawdzenia czy pojawia sie napiecie na wtyczce, mi kiedys tam sie poluzowala wtyczka i trzeba bylo nia poruszac zeby odpalil, wyczycilem styki, podoginalem, walelina techniczna i jezdze do dzis grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> trzeba dekiel odkrecac od spodu auta,

A gdzie on się znajduje confused.gif

Napisano
  • Autor

No dobra narazie ustaliłem że paliwo nie dochodzi do filtra. Gdzie ta pompa paliwa się znajduje ??

Napisano

dekiel od pompy paliwa znajduje sie na baku, na sciance pionowej, patrzac od przodu auta, jak zobaczysz bak od spodu, to pokrywa jest najblizej przodu auta na baku, musisz zobaczyc, jest przykrecana na chyba 6 srub, a poza tym mowisz ze do filtra nie dochodzi, wiec po wezu od filtra kieruj sie do baku a znajdziesz napewno grinser006.gif

Napisano

>w baku miałem może ze 2 litry paliwa.

nono.gif no to chyba ją ubiłeś.

Napisano

> no to chyba ją ubiłeś.

No niechce straszyc ale nowa pompka ok 350 zeta ale uzywke wyrwiesz za stowke smile.gif

Napisano

no chyba ze kupi sam wklad za jakies 170zl albo i mniej grinser006.gif ja tyle dalem i jezdze tak ze 2 lata i nie widze wielkiej roznicy grinser006.gif no moze poza napisem bosch grinser006.gif

Napisano

W "ciemno" diagnozuję, że pompa padła. 2 litry paliwa w baku???? Nie wiesz, że pompa jest smarowana benzyną i jej brak powoduje jej zatarcie? Nie wolno jeżdzić na rezerwie!!!

Pozdr.

Napisano

> W "ciemno" diagnozuję, że pompa padła. 2 litry paliwa w baku???? Nie

> wiesz, że pompa jest smarowana benzyną i jej brak powoduje jej

> zatarcie? Nie wolno jeżdzić na rezerwie!!!

> Pozdr.

Może nie tyle smarowana ile chłodzona (również przez to że jest w paliwie "utopiona").

Napisano

jasne bo w sumie nie potrzebujesz tego dekla nowego itp, wystarczy wyjac stara, wlozyc nowa, podpiac dwa kabelki, a jesli juz cos nie bedzie pasowac to minimalnie i da sie bez problemu dopasowac, ja tak mialem ze mi w pompie szczotki przetopily sie na zewnatrz obudowy pompy hehe.gif i mechanik wymienil sam wklad, a tak jak mowie nie bylo wiekszego problemu z tym

Napisano
  • Autor

A jaką pompę polecacie bo jest ich troszkę na alledrogo ? Czy nie brać do głowy i kupować za 80 zł ?? Bo i tak na benzynie prawie nie jeżdżę zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.