Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

korektory sily hamowania?? czyli pytanie co spsulem

Featured Replies

Napisano

Czy w CCento sa wymienne/ moga sie spsuc korektory sily hamowania ?? bo zapodalem sobie nowy zestawik na tyl tj. szczeki i bebny i reczny jest zyletka...tylko przy mocnym hamowaniu najpierw blokuje mi kola z tylu a dopiero potem z przodu boje_sie.gif tak wiec czy cos spiep....lem jak zakladalem szczeki?? czy moze cos z tymi regulatorami ?? niewiem.gif

Napisano

to sie dzieje wielu osobom zlosnik.gif nic nie spitoliles - kupiles gowniane elementy na wymiane i stad te problemy zlosnik.gif ten temat jest walkowany od miliona lat na forum zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> to sie dzieje wielu osobom nic nie spitoliles - kupiles gowniane

> elementy na wymiane i stad te problemy ten temat jest walkowany

> od miliona lat na forum

ne ne ne pane wpysk.gif ori bebny + szczeki ferodo... wiec za bardzo gownem tego nazwac nie mozna... oslabiony.gif

a i blokuje mi oba tylne jednoczesnie frown.gif

Napisano

TTTM i chyba jeszcze nikt sie nie uporal z tym czyms

Napisano

> ne ne ne pane ori bebny + szczeki ferodo... wiec za bardzo gownem

> tego nazwac nie mozna...

> a i blokuje mi oba tylne jednoczesnie

zwal jak zwal a kola ci blokuja zlosnik.gif ori ? a to co ?

Napisano

> TTTM

kto ma ten ma

> i chyba jeszcze nikt sie nie uporal z tym czyms

nikt moze sie nie uporal, ja moj stary znalezlismy na to sposob ok.gif bo jazda z blokujacym tylem to o kant du... rozbic hehe.gif

Napisano
  • Autor

> zwal jak zwal a kola ci blokuja ori ? a to co ?

orginaly panie... sciana.gif

Napisano

> kto ma ten ma

> nikt moze sie nie uporal, ja moj stary znalezlismy na to sposob bo

> jazda z blokujacym tylem to o kant du... rozbic

no to podziel sie doswiadczeniem

Napisano

> orginaly panie...

czyli kumam ze poszedles do aso i tam ci dali ferodo i te bebny tak ? zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> kto ma ten ma

> nikt moze sie nie uporal, ja moj stary znalezlismy na to sposob

to prosze sie nam tu raz dwa pochwalic

bo

> jazda z blokujacym tylem to o kant du... rozbic

tak to fajna zabawa... tylko nie chcialbym byc zmuszony do gwaltownego hamowania na zakrecie passed_out.gif

Napisano
  • Autor

> czyli kumam ze poszedles do aso i tam ci dali ferodo i te bebny tak ?

niet ferodo nie dawali... zakrecony.gif

Napisano

> tak to fajna zabawa... tylko nie chcialbym byc zmuszony do

> gwaltownego hamowania na zakrecie

akurat ten manewr zawsze moze sie zle skonczyc oslabiony.gif nawet jakbys mial super hiper sprawne hamulce zlosnik.gif

pozdr.

Napisano

a bebny masz recambi za ponad 240 zl za komplet (dwa bebny + dwie srubki + dwie szpilki centrujace felge) ?

Napisano

> tak to fajna zabawa... tylko nie chcialbym byc zmuszony do

> gwaltownego hamowania na zakrecie

hamuje sie przed zakretem a nie w zakrecie faint.gif w zakrecie dajesz na lekkim gazie zeby dociazyc tylna os ok.gif

Napisano
  • Autor

> akurat ten manewr zawsze moze sie zle skonczyc nawet jakbys mial

> super hiper sprawne hamulce

> pozdr.

ale z blokujacym sie tylem mozna szybciej baczka wykrecic hehe.gif

Napisano
  • Autor

> hamuje sie przed zakretem a nie w zakrecie

No popatrz co ty nie powiesz... patrz a ja glupi nie wiedzialem screwy.gif

w zakrecie dajesz na

> lekkim gazie zeby dociazyc tylna os

jak napisalem zostac zmuszony... tzn jak zobacze dziecko/dzika/czy co tam jeszcze mi przed maske wyskoczy to mam dodac gazu zeby dociazyc os ?? screwy.gifwaytogo.gif

ja to widze troche inaczej... hebel.. odpusc omin...gaz.. ale skoro mowisz to musze sie chyba od nowa uczyc jezdzic...

co do bebnow to niestety nie mam bebnow za 240 pln wprost z aso... mam jakies za niecale 100 ze sklepu gdzie wiem ze sprzedaja dobre graty a ich srednica jest 18,53 cm wiec powinny byc idealne

Napisano

w rzeczy samej musisz sie nauczyc inaczej jezdzic ok.gif popytaj fachur na kaciku to ci powedza ze nie hamuje sie w zakrecie czy na lukach tylko sie redukuje w autach przednio napedowych zlosnik.gif nie mowie tu o sytuacjach extremalnych tylko o jezdzie prawidlowej bo taki magik co hamuje na zakrecie jak lapnie sliskiego to zrobi tylko tyle ze zabije siebie albo innych na drodze sick.gif

Napisano

bebny moze i sa spoko ale szczeki trza bylo kupic zwykle w aso a nie zadne udziwnienia bo maja markowy napis hehe.gif

Napisano
  • Autor

> w rzeczy samej musisz sie nauczyc inaczej jezdzic popytaj fachur

> na kaciku to ci powedza ze nie hamuje sie w zakrecie czy na

> lukach tylko sie redukuje w autach przednio napedowych nie

> mowie tu o sytuacjach extremalnych tylko o jezdzie prawidlowej

> bo taki magik co hamuje na zakrecie jak lapnie sliskiego to

> zrobi tylko tyle ze zabije siebie albo innych na drodze

nie wiem czy dla Ciebie stwierdzenie zostac zmuszonym znaczy to samo co robie tak zawsze?? niewiem.gif

poza tym czasem chcesz wywylac podsterownosc w zakrecie...zeby wziasc go bokiem smile.gif a gazu tez trzeba dawac z umiarem... bo w przednionapedowce przy sliskim mozna latwo nadsterownosc zlapac i tez zabic siebie i innych na drodze sick.gifja wlasnie mowie o sytuacji ekstermalnej poza tym czy moglbys skonczyc offtopic.gif i powrocic do meritum postu ziew.gif

Napisano
  • Autor

> bebny moze i sa spoko ale szczeki trza bylo kupic zwykle w aso a nie

> zadne udziwnienia bo maja markowy napis

w ostatnich szczekach z aso odwarstwila sie warsztwa cierna od stalowej... aco do ferodo to raczej nie lecialem na napis tylko na to ze jako zamienniki seri sa dobrze wykonane i calkiem przyjemne w jezdzie...(mowie o klockach bo z tym mialem do czynienia )

Napisano

> bebny moze i sa spoko ale szczeki trza bylo kupic zwykle w aso a nie

> zadne udziwnienia bo maja markowy napis

z tych zwyklych z ASO to okladziny sie odklejaja sick.gif a z tymi z markowym napisem jest szansa ze sie tak nie stanie zlosnik.gif

pozdr.

Napisano
  • Autor

> z tych zwyklych z ASO to okladziny sie odklejaja a z tymi z markowym

> napisem jest szansa ze sie tak nie stanie

jestem w stanie zrozumiec gorszej jakosci samoregulatory .. powiedzmy ze to one sa winne... ale te w ferodo dzialaja bez zarzutu confused.gif

Napisano

> jestem w stanie zrozumiec gorszej jakosci samoregulatory .. powiedzmy

> ze to one sa winne... ale te w ferodo dzialaja bez zarzutu

szczeki z aso to jedyna alternatywa zlosnik.gif wszystko inne to loteria

Napisano
  • Autor

> szczeki z aso to jedyna alternatywa wszystko inne to loteria

tylko ze moja opinia o szczekach z aso jest bardzo marna a jak wideze nie tylko ja mialem takie problemy z tymi smieciami passed_out.gif

Napisano

tak czy siak, szczeki masz knoty i hample beda ci blokowac, nawet teraz pojdziesz i wsadzisz stare i bedzie git . jak pech to pech

Napisano

zazwyczaj winne są samoregualtory, niestety większość cientków tak ma, trzeba od czasu do czasu przeczyścić, przesmarować jakimś płynnym smarem samoregulatory -> ale nie za bardzo coby na bęben nie ściekało bo można zrobić sobie wtedy kuku... i trochę je rozruszać..., nawet te fabrycznie nowe....

niestety nie widzę innego pomysłu... a korektorów hamowania raczej nie zepsułeś wymieniając bębny i szczęki....

pozdróffki

Napisano

Po pierwsze primo: szczeki ferodo sa naprawde cacy i nie daj se wmowic, ze nie. Problem tylko w tym, ze z przodu tez musisz miec odpowiednio mocniejsze hample. Ja mam zestaw: zykle tarcze brembo plus feredo FDS925 na przod i szczeki ferodo z tylu i bangla jak zloto. Jezeli masz z przodu totalna serie no to nie jestem pewien czy to sie tak da... Pozatym ostatnio zakladalismy feredo premier na przod i na tyl w seiu (teraz) mojego brata i wszystko smigalo jak zloto, nawet rodzicielka, ktora sie wogole na tym nie wyznaje zauwazyla roznice.

Po drugie primo: szczeki potrzebuja troche czasu na ulozenie - ja mialem taki efekt jak opisujesz przez chyba dwa tygodnie, potem ustal. I bylo naprawde slabo przez ten czas, szczegolnie na mokrym. Takze troche cierpliwosci zanim zaczniesz robic jakies gwaltowne ruchy. ok.gif

Napisano
  • Autor

spoko z przodu mam ebc green/brembo nacinane zlosnik.gif poza tym tez uwazam ze pod wzgledem wykonania szczeki ferodo sa naprawde w porzadkuwaytogo.gif

Napisano

A tak pozatym: domniemam, ze zamontowales wszystko cacy, sprezynek nie pozamieniales i nic tam nie trze na luzie. Bo jak trze, to moze byc konieczne wymontowanie szczek i reczne nastawienie samoregulatorow, bo wydaje mi sie, ze one dzialaja tylko w jedna strone, znaczy sie jak szczeka sie zuzywa lub jest luzna to ja bardziej rozpieraja, ale jak za ciasna to sie same nie "poluzuja", a w kazdym razie nie szybko.

Napisano
  • Autor

to nie moja pierwsza wymiana szczek hamulcowych wiec elementy sa na swoim miejscu waytogo.gif a co do tarcia... to wlasnie nic nie trze... jak puscisz hampel to beben kreci sie leciutko... bez kola, reka za szpilke mozna spokojnie krecic

Napisano

No to daj im troche czasu i traktuj furaka z umiarem cobys sie nie zabil waytogo.gif

Napisano

> No to daj im troche czasu i traktuj furaka z umiarem cobys sie nie

> zabil

ja wymieniłem szczęki bo tez mi blokowało jedno koło(prawy tył aż oponka sie bardziej złuzyła niz lewa) okazało sie ze cylinderek puszczał i szczeka "stała" na samoregulacji jak zmieniłem to odrazu po kilkunastu kilometrach jak sie szczeki ułozyły problem ustąpił

Napisano

> Czy w CCento sa wymienne/ moga sie spsuc korektory sily hamowania ??

> bo zapodalem sobie nowy zestawik na tyl tj. szczeki i bebny i

> reczny jest zyletka...tylko przy mocnym hamowaniu najpierw

> blokuje mi kola z tylu a dopiero potem z przodu tak wiec czy

> cos spiep....lem jak zakladalem szczeki?? czy moze cos z tymi

> regulatorami ??

TTTM przez jakiś czas będzie Ci tył łapał szybciej ale to minie. Miałem jaki objaw u siebie i po jakimś czasie ustąpił, musi się poprostu wszystko dotrzeć zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.