Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co wybrać??

Featured Replies

Napisano

Chcę zakupić jakies moto, warunki: ma malo palić i być bezawaryjne, oto na co się wstępnie zdecydowałem:

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M248892

http://www.allegro.pl/item167639777_suzuki_rg_250_ccm_zadziwiajaco_zadbany_.html

ewentualnie:

aprilia 89 rok 125cm3 - nie podaje linku po ogloszenie wygasa za godzine

Co doradzacie? skuta czy Suzi?

Napisano

z tych dwóch napewno wybrałabym RG. Jako pierwsze moto godne polecenia jest też suzi GS 500, czy Kawa ER-5.

Życze miłego wybierania smile.gif

Napisano
  • Autor

pojawily sie nowe opcje, doradzajcie dalej czy warto ladowac sie w japonce z lat 80-tych??

mam upatrzone

honde cb 650

honde cx 500

suzuki gsx 400

mozna liczyc ze przy spokojnym uzytkowaniu beda bezawaryjne? cool.gif

Napisano

> pojawily sie nowe opcje, doradzajcie dalej czy warto ladowac sie w

> japonce z lat 80-tych??

> mam upatrzone

> honde cb 650

> honde cx 500

> suzuki gsx 400

> mozna liczyc ze przy spokojnym uzytkowaniu beda bezawaryjne?

Linki do ogłoszeń...inaczej to tylko puste dywagacje. Kolego pamiętaj, że utrzymanie motocykla kosztuje. Sprzęt może być w dobrym stanie ale i tak do wymiany klocki, świece, opony, zestaw napędowy, czysczenie, regulacja plus synchro i masz niezła kwotę. Chyba, że sam potrafisz coś pogrzebać. Starsze motorki maja to do siebie, że mogą pojawiać się już problemy z częściami ...

Napisano

> Starsze motorki

> maja to do siebie, że mogą pojawiać się już problemy z częściami

Może nie tyle z częściami, co cenami tych części.

Do mojej Four'ki z '76 r. nie było problemu z zakupem gratów (poza jednym uszczelniaczem, ale to był raczej problem panów z Boldoru, bo nie mogli odnaleźć "fiszek" do mojej hondzi).

Pozdr. P.

Napisano

Rafaolo ma rację, o motocykl należy dbać i na bieżąco wymieniać to co kwalifikuje się do wymiany, więc najlepiej wybrać takiego sprzęta, do którego części są łatwo dostępne i w miarę tanie

Napisano

Zdecyduj się co chcesz kupić... skuter, motocykl - mała pojemność, motocykl większa pojemność... a za chwilę zapodasz link do jakiejś litrówki...

Ja polecam CB 500. Miałem taki sprzęt i powiem z czystym sumieniem, że to rewelacja. Ekonomiczny i ze sporym potencjałem...

Jeżeli zaczynasz przygodę z motocyklem, to zacznij od pojemności nie większej niż 500. Niby niewiele, ale i tak nie raz Cię zaskoczy.

Napisano
  • Autor

chcialem cokolwiek do 4k zeby malo palilo, ale pomyslalem ze moze lepiej cos tanszego kupic i wtedy wiecej kasy zostanie na paliwko i naprawy wiec sam nie wiem co chce, prosze zatem o rady, aktualnie jeszcze wypatrzylem cos takiego:

http://moto.allegro.pl/item169427288_scigacz_ylsmco_150_3_wektor_ok600przebieg_.html

Napisano

>czy warto ladowac sie w japonce z lat 80-tych??

Ja się "władowałem" i nie żałuję. Kupiłem Hondę VT500E, aby przypomnieć sobie tego bakcyla. Przejeździłem ubiegły sezon bez żadnej usterki.

> mozna liczyc ze przy spokojnym uzytkowaniu beda bezawaryjne?

VT500 są niezawodne i praktycznie bezobsługowe:hydrauliczna reg, zaworów, napęd wałem kardana.

Pozdr.

post-54296-1435247930393_thumb.jpg

Napisano

> Ja się "władowałem" i nie żałuję. Kupiłem Hondę VT500E, aby

> przypomnieć sobie tego bakcyla. Przejeździłem ubiegły sezon bez

> żadnej usterki.

> VT500 są niezawodne i praktycznie bezobsługowe:hydrauliczna reg,

> zaworów, napęd wałem kardana.

> Pozdr.

wygląda jak nówka sztuka icon_eek.gifok.gif

Napisano
  • Autor

> z tych dwóch napewno wybrałabym RG. Jako pierwsze moto godne

> polecenia jest też suzi GS 500, czy Kawa ER-5.

> Życze miłego wybierania

No i moto w zasadzie wybrane - RG 250, jezeli z papierami bedzie ok i nie wykupia mi to od srody jest moje, mam tarez jeszcze takie kwestie, przy ogledzinach wyszly 2 wady:

1. kapie lekko woda czy paliwko czy inny syf z tlumika

2. przednia zawieszka jakby troszke miekka byla, nie wiem czy to moje subiektywne odczucie po przesiadce ze skuta czy rzeczywiscie wybita i tu pytanka: czy da rade tanio zaspawac ta nieszczelnosc w tlumiku czy trzeba bedzie wymieniac caly, jesli tak to jaki koszt orientacyjny i czy wystarczy zmienic/dolac oleju do przedniej zawiechy zeby byla twardsza?

Napisano

> i tu pytanka: czy da rade tanio zaspawac ta nieszczelnosc

> w tlumiku

W najniższym miejscu układu wydechowego fabrycznie jest zrobione odwodnienie. Właśnie w tym miejscu powinna wydostawać się woda (ze skroplonej pary), aby wydech za szybko nie skorodował.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.