Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Uwaga na oszustów na mobile.de !!!!!!!!!!!!!

Featured Replies

Napisano

Witam

Prawie dałem sie nabrać i kupic fikcyjny samochod :/ http://www.mobile.de/SIDWAZv2gICgwHlE1Rj...1247049692&

Odpisałem na ogłoszenie po niemiecku i angielsku dostałem maila zwrotnego po niemiecku i po angielsku. Pan napisał mi że ma do sprzedania w Irlandi ponieważ przyjechał do Irlandii z Niemiec i tam zostaje i sprzedaje samochod bo musi kupic cos z kierownica po prawej stronie wiec sprzedaje okazyjnie. -Toyota RAV 4 D-4D 4x4 Executive 2005 rok za UWAGA 8000 Euro!!!! Przesyłka miała odbyć sie przez firme Varga Trans Ltd i miała kosztować 290 Euro. Jednak przegladająć internet i fora internetowe natchnołem sie na te posty:

http://www.samochodyswiata.pl/viewtopic.php?p=329717

i

http://www.internetoplichting.nl/cgi-bin/yabb/YaBB.cgi?num=1170279179

i

http://forum.pclab.pl/index.php?showtopic=226549&mode=threaded

I poszedłem po rozum do głowy i odpusciłem sobie jednak ilu z was odpowiedziało na takie ogłoszenie ?!!!

Pan sprzedawca to podobno Prof. Tom MOYLAN < w mailu było nawet zdięcie i podpis elektroniczny > . Na moje prosby aby podał numer telefonu bo chciałbym porozmawiać o aucie i wiecej zdiec auta na maila, on tylko pisał kolejnego maila z formą finalizacji zakupu. Na szczescie nie podałem ani imienia ani nazwiska ani adresu

LUDZIE NIE DAJCIE SIE ZROBIĆ W BALONA !! !!

Napisano

> Pierwszy raz o tym slyszalem okolo 2 lat temu wiec to zadna nowosc

dokladnie, tam to jakies 20% ogloszen to oszusci i to juz od dawna wiadomo

Napisano

> na forum temat wałkowany xx razy.

> Kupić auto na odległość to jakaś abstrakcja!

Witam!

Przeciez na HP to juz bylo pare razy, dosc dokladnie opisane. Chyba kolega zakladajacy temat nie czyta biglaugh.gif

Napisano

Witam!

A ja dziękuje za ostrzerzenie. Na HP nie zaglądam, samochodu na Mobile.de też nie zamierzam kupić, ale takie rzeczy poprostu warto wiedzieć.

Napisano

na allegro też ostatnio było kilka takich autek jedna ładna audi a4 dziwne napisałem do niego po polsku dość obszerny tekst a on mi odpisał po angielsku na wszytko odpowiedział ale napisał żebym po angielsku pisał bo on nie rozumie smile.gif:)

Napisano

> Witam!

> Przeciez na HP to juz bylo pare razy, dosc dokladnie opisane. Chyba

> kolega zakladajacy temat nie czyta

pytanie lamera: co to jest HP?

Napisano

mowia ze bieda w Polsce a tu ludzie po 2 tys. daja byle komu yikes.gif

Napisano

> mowia ze bieda w Polsce a tu ludzie po 2 tys. daja byle komu

ale frajerów nie brakuje, ja kiedys sprzedawalem na allegro przedmiot za 3000tys zł, zadzwonil do mnie gosciu ze nie ma konta na allegro i chce kupic po za, sam zasugerował ze mi najpierw przeleje 1500zł a potem ja mu wysle za pobraniem za 1500zł, ja patrze co za frajer icon_eek.gif, przeciez sam sie prosi zeby go kto w bambuko zrobil, do tranzakcji nie doszlo bo sprzedałem uzytkownikowi z allegro, ale poprostu niektórzy ludzie są naiwni, darzą sprzedawce zbyt dużym zaufaniem, oczywiscie podkreslam ze ja jestem uczciwy i nie robilbym zadnego wała skromny.gif, nie chce miec problemow, ale jak widac polacy lubią ekstremalne ryzyko.

Napisano

Na jakims forum czytalem jak gosciu prosil o pomoc, bo trafil na takiego oszusta. Przelal mu kase itd. no ale samochodu nie dostal. Maile wygladaly identycznie jak te, ktore wkleiles z tym, ze tamta sprawa miala miejsce na autoscout24.de .Nie bede tego komentowal chociaz mam swoje zdanie na ten temat. Chodzilo wtedy z tego co pamietam o Mercedesa E-Class.

Napisano

Kiedyś znajomy na allegro kupował saaba. Już się z gościem dogadał co do ceny itp. (w/g sprzedającego stan idealny itd)

Sprzedający mu go nawet przyprowadził - prawie z drugiego konca kraju. Jak znajomy zobaczył furę to mu koparka opadła - trup na 4 kołach, kolor inny. Kaszana po prostu.

Znajomy wyśmiał faceta i odesłał go do domu.

Napisano

kolega Tomcat, ktory napedze gospodarke III rzeszy zadzialal na tamtejszej milicji w zwiazku z tymi ogloszeniami. pisal o tym w watku na forum (nie naszym).

wiadomo, ze to lipa. schemat jest ciagle ten sam. ale jak mowia glupich nie sieja. sami sie rodza.

Napisano

Podobnie jest z super ofertami na mobile czy na autoscout, np. Golf III z 97 r za 700 Euro w super stanie, przegladajac oferty cena b. atrakcyjna dzownisz do Niemca tak auto stoi na placu - przyjezdzac. W rzeczywistosci nie ma go albo nawet noigdy nie bylo. To stara sztuczka tylko po to zeby sciagnac klienta na plac. Zajedziesz a on ci powie wlasnie sprzedalem ale mam wiele innych aut smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.