Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Oleje Allegro

Featured Replies

Napisano

Witam czy macie jakieś doświadczenie w wypadku zakupionych olejów na allegro?

Nieukrywam że ceny sa w miarę okazyjne np: http://www.allegro.pl/item166769590_olej_castrol_gtd_disel_magnatec_10w_40_5_litr_.html

kosztuje z przesyłką 96 zł za 5 L a u mnie w Kłodzku taki olej w opakowaniu 4L nie schodzi poniżej 126 zł.

Coś to podejrzane mam nadzieje że to nie żadne podróbki.

Używa ktoś tych olejów kupowanych na Allegro ?

Napisano

Proponuję dać sobie spokój bo zapłacisz podwójnie. Jak ja sciana.gif

Raz zaryzykowałem, Mobil 1, na szczęście kupiłem też oryginalny. Opakowanie nie daje podstaw do podejrzeń. Ale po porównaniu do oryginału ten zakupiony wyglądał jak zwykły Hipol. Na oko widać inną barwę i lepkość.

Od teraz mam zasadę, że nie kupuję na allegro rzeczy, których właściwości ciężko sprawdzić.

Tamten wykorzystałem do palenia bbq.gif ,bo nie wiadomo co to było.

Pozdrawiam

Chab

Napisano

> Witam czy macie jakieś doświadczenie w wypadku zakupionych olejów na

> allegro?

Używałem Mobila S - wszędzie po ~120 zł/4 l - na Allegro 69 zł !!! - dałem próbkę do zbadania koledze z p.m.s. - potwierdził parametry zgodne z deklaracją producenta.

Napisano

... oleje kupuje na Allegro od kąd pamietami zawsze Mobil 10W-40, i to przeważnie lany z beczki - nigdy nie było z tym problemu i olej jest sprawdzony - ja mam pewne żródło w Mysłowicach

Napisano

Ja kupilem z allegro. Tzn. znalazlem w allegro. Okazalo sie, ze gosc sprzedaje te oleje w Warszawie.

Podjechalem i po sprawie (jakis mlody lebek sprzedawal te oleje - nie wnikam skad je bral).

I wcale bym sie nie bal kupowac.

pzdr

Rostek

Napisano

cze wziąłem od tego co podałeś link, olej zapakowany, pojemnik bez zarzutu z pieczątkami, informacjami od producenta, nie ma się do czego doczepić no może do ceny ale chcesz płać więcej za mniej w sklepie pozdrawiam

Napisano

Używam od roku Shella 10w40 i jest ok, dwuch moich kumpli z pracy też śmiga na olejach z allegro też od jakiegoś roku i bez problemów.

Napisano

Na allegro kupiłem raz Mobil 1 0W50 po atrakcyjnej cenie. Odbierałem osobiście. Opakowanie orginał. Olej pochodził z oszczędnosci w servisie tzn. gość pracuje w dużym servisie i pozostałości oleju nie zwraca klientom. To co zaoszczędzi w ciągu dnia to jego zysk. Potrafi zebrać 2 opakowania po 4l w ciągu dnia.

Napisano

Olej pochodził z oszczędnosci w

> servisie tzn. gość pracuje w dużym servisie i pozostałości oleju

> nie zwraca klientom. To co zaoszczędzi w ciągu dnia to jego

> zysk. Potrafi zebrać 2 opakowania po 4l w ciągu dnia.

Kolejny argument przeciw ASO. Kupując od takich gości popieramy kradzieże. Dla mnie niedopuszczalne. Wolę zapłacić więcej byle było z legalnego źródła

Napisano

Romik daj spokój...Ludzie tez chca zyc, a jak 2setki mu zostawisz to i tak bys tego potem nie wykorzystał, a koles se nazbiera wink.gif i wszystko gra, policz sobie ile wymian musiałbys zrobic by sie nazbierało na 1 wymiane gratis...

Napisano

> Romik daj spokój...Ludzie tez chca zyc, a jak 2setki mu zostawisz to

> i tak bys tego potem nie wykorzystał, a koles se nazbiera i

> wszystko gra, policz sobie ile wymian musiałbys zrobic by sie

> nazbierało na 1 wymiane gratis...

Dwie setki to akurat na dolewkę od wymiany do wymiany wink.gif

Ja ze swoimi mechanikami to dobrze żyje - ale takie zostawianie oleju musi być jawne, a nie tajniackie.

Napisano

- ale takie zostawianie oleju

> musi być jawne, a nie tajniackie.

Właśnie o to mi chodzi, ja zrozumiałem (może taka nadinterpretacja), że gość zwyczajnie nie mówi ,że zostało coś oleju tzn. weszło 3.6 kasuje za 4 litry resztę zostawia dla siebie

Napisano

> to przeważnie lany z beczki - nigdy nie było z tym problemu i

Rozmawiałem swego czasu z 2 znajomymi na ten temat, jeden pracuje w sklepie z częściami i powiedział, że sobie by nie zalał oleju z beczki, drugiego ojciec był kiedyś współwłaścicielem hurtowni oleju w łodzi i powiedział to samo. Generalnie jest tak: warsztat zamawia 1 beczkę mobila, 3 beczki lotosa i ta beczka mobila ciągle stoi i ciągle się tego mobila leje klientom i ciągle jest ten mobil w beczce. Olej tylko w sprawdzonym sklepie i tylko w oryginalnym opakowaniu. W warunkach nielaboratoryjnych nie da się rozróźnić lotosa od mobila a różnica w cenie jest.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Rozmawiałem swego czasu z 2 znajomymi na ten temat, jeden pracuje w

> sklepie z częściami i powiedział, że sobie by nie zalał oleju z

> beczki, drugiego ojciec był kiedyś współwłaścicielem hurtowni

> oleju w łodzi i powiedział to samo. Generalnie jest tak:

> warsztat zamawia 1 beczkę mobila, 3 beczki lotosa i ta beczka

> mobila ciągle stoi i ciągle się tego mobila leje klientom i

> ciągle jest ten mobil w beczce. Olej tylko w sprawdzonym sklepie

> i tylko w oryginalnym opakowaniu. W warunkach nielaboratoryjnych

> nie da się rozróźnić lotosa od mobila a różnica w cenie jest.

> Pozdrawiam BAS

i tu się zgadzam.....nigdy beczka.

Mam znajomych w zaprzyjaźnionym warsztacie i w zalezności jaki olej jest potrzebny taki leci z beczki (tej samej)

Napisano

... nie twierdze, że jest inaczej ale akurat w moim przypadku jest troszke inaczej - powiem tak, nie w tym sklepie, a po drugie "swoim" sie raczej tekich rzeczy nie robi

Napisano

> ... nie twierdze, że jest inaczej ale akurat w moim przypadku jest

> troszke inaczej - powiem tak, nie w tym sklepie, a po drugie

> "swoim" sie raczej tekich rzeczy nie robi

wiesz my tu się tak szczypiemy nad rodzajami olejów i jakościami a większość mechaniorów ci powie że to jeden UJ....

Napisano

... ma kolega całkowitą racje waytogo.gif

Napisano

Znaczy się od złodzieja biglaugh.gif - Słyszałem że prawdopodobnie za to idzie się do puchy oink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.