Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nissan Primera 2003 kombi - warto sobie nim glowe zawracac?

Featured Replies

Napisano

W firmie, w ktorej pracuje jest do sprzedania Nissan Primera w wersji kombi.

Serwisowany w ASO, bezwypadkowy - mial tylko przytarcie blotnika, zderzaka i drzwi w czasie cofania (wlasnie w serwisie jest na naprawie). Jezdzil nim vice, ktory dba o samochody.

Toyotka Camry o ktora kiedys pytalem jeszcze nie jest na sprzedaz (wlasciciel caly czas szuka czegos innego) wiec moze warto sie Nissanem zainteresowac:

2003 rocznik, 81tys, kombi, 1,8 beznzyna (to mnie tylko troche zmartwilo), spalanie w cyklu mieszanym jakis 8,5l (mniejwiecej polowa po Wawie, polowa na trasie Wawa-Torun)

ABS, el. szyby, el. lusterka, ksenony, klima, centralny zamek, autoalarm, 4 poduchy (szef mowi, ze ma byc moze jeszcze kurtyny ale musze to sprawdzic jak wroci z serwisu), radio + CD, wspomaganie, immobiliser, komputer, kamera cofania, zestaw glosnomowiacy, dwa komplety kol (alu+stalowki).

40tys ale moze jeszcze cos udaloby sie urwac. Jest tuz po przegladzie - wymieniony olej, filtry, swoznie wahaczy. Za jakies 5tys trza mu wymienic tarcze i klocki, leciutko zaczal sie pocic pod silnikiem.

Jezdzilem nim kilka razy i jezdzi sie calkiem fajnie. W poniedzialek odbieram go od blacharzy i dostane go na tydzien do dyspozycji na testy smile.gif

No i se mysle czy sie nim zainteresowac? Jak myslicie? Warto czy nie zawracac sobie glowy.

Wiecie moze ile wytrzymuja te silniki Nissana? Czy bez problemu zrobie na nim ze 150-200tys?

Napisano

o żywotność silnika to ty sie nie martw grinser006.gif ten silnik ma około 115 kucy więc daje rade ale sportowiec to nie bedzie,mankamenty to zawiecha z przodu ,gostek ma auto co ma 40 tysi przebegu i mu pqre razy zawieche robili na gwarancji icon_eek.gificon_eek.gif ale to może jakiś pechowy egzemplarz,zara pewno sie Liwek odezwie grinser006.gif

Napisano

Ja mam poprzedni model tylko 2.0 w benzynie i obecnie ma 350 tys, a silnik nie ruszany (caly czas na syntetyku):)))

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> o żywotność silnika to ty sie nie martw ten silnik ma około 115 kucy

> więc daje rade ale sportowiec to nie bedzie,mankamenty to

> zawiecha z przodu ,gostek ma auto co ma 40 tysi przebegu i mu

> pqre razy zawieche robili na gwarancji ale to może jakiś

> pechowy egzemplarz,zara pewno sie Liwek odezwie

A to akurat maly problem bo ja raczej po kapeluszowemu jezdze smile.gif

Wczoraj wrocilem z Rzeszowa nowiutka Octawia szefa i dzis smial sie, ze sprawdzal kompa i sie zdziwil ze mam taka delikatna noge bo srednia spalania mi wyszla jakos kolo 5,5 litra hehe.gif

Napisano

> A to akurat maly problem bo ja raczej po kapeluszowemu jezdze

> Wczoraj wrocilem z Rzeszowa nowiutka Octawia szefa i dzis smial sie,

> ze sprawdzal kompa i sie zdziwil ze mam taka delikatna noge bo

> srednia spalania mi wyszla jakos kolo 5,5 litra

no to jak Ci pasi ,a cena tysz odpowiada to brać,przynajmniej znasz przeszłość i masz pewność że to auto nie było przystankiem autobusowym w niemczech rotfl.gifrotfl.gif

Napisano
  • Autor

> no to jak Ci pasi ,a cena tysz odpowiada to brać,przynajmniej znasz

> przeszłość i masz pewność że to auto nie było przystankiem

> autobusowym w niemczech

Byłem w Nissanie wlasnie i pokazali mi cala historie przegladow. Potwierdzili, ze klockow i tarcz starczy na jakies 5 tys. I ze do kontroli jest jakis malutki wyciek oleju.

Gosciu z Nissana tez mowil, zeby brac.

W weekend go bujne na dzialke a w tygodniu po miescie pojezdze troszke i zobaczymy... Jak bedzie ok to trza bedzie kase kolowac smile.gif

Napisano

> Ja mam poprzedni model tylko 2.0 w benzynie i obecnie ma 350 tys, a

> silnik nie ruszany (caly czas na syntetyku):)))

> Pozdrawiam

No...Qurcze! ja też miałem 2,0 benzyna(P10),ale jak swojego sprzedałem to miał "zaledwie" 298 tys. przebiegu,z tym że ja pomykałem nim przez dwa lata i lałem...mineral 15W40 i może dlatego łańcuch rozrządu był do wymiany hmm.gif(dzwonił i szumiał).A tak ogólnie to niezłe autko(no powiedzmy średnie niewiem.gif) z tym że w ciągu dwuletniej eksploatacji naprawiałem- skrzynię biegów(piąty bieg),alternator,rozrusznik,pompkę spryskiwacza,silnik wycieraczek,siłownik centralnego zamka...uffff z tym że jak go kupiłem to już miał 240 tys.,rozrządu już nie zdążyłem zrobić.

Napisano

> Pozdrawiam

p11,144 ok.gif

Napisano

No dobra, ale czy ten kolejny (jak dla mnie paskudny) model nie był już robiony po "małżeństwie" z renault? hmm.gif

Pozdr. P.

Napisano

> No dobra, ale czy ten kolejny (jak dla mnie paskudny) model nie był

> już robiony po "małżeństwie" z renault?

> Pozdr. P.

niestety tak, model p12 już w kooperacji z reno

Napisano

> niestety tak, model p12 już w kooperacji z reno

W związku z powyższym nie byłbym już taki spokojny o trwałość.... icon_rolleyes.gif

Napisano

> W związku z powyższym nie byłbym już taki spokojny o trwałość....

jak by tam był silnik disla to bym sie martwił,a silnik jeszcze nissana jest .p12 jest modernizacją p11 a od reno ino silniki disla brali.Tak że to dalej japoniec składany w angliji zeby.GIF

Napisano

> jak by tam był silnik disla to bym sie martwił,a silnik jeszcze

> nissana jest .p12 jest modernizacją p11 a od reno ino silniki

> disla brali.Tak że to dalej japoniec składany w angliji

OK, to mnie uspokoiło! wink.gif

Tylko żeby był jeszcze ładniejszy.... icon_eek.gif

Ale to już nie na ten kącik. shhh.gif

Napisano

> p11,144

Ten mój w P10 miał tylko...115KM yikes.gif

Napisano
  • Autor

No i zlecial dzionek. Zaraz jade po Nissana do serwisu i czas na weekendowe testy zlosnik.gif

Testy oczywista na sluzbowym paliwku zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

A w przyszlym tygodniu troche nim sluzbowo po Polsce poganiam wiec bede mial okazje zobaczyc czy mi pasi

Napisano
  • Autor

> jak by tam był silnik disla to bym sie martwił,a silnik jeszcze

> nissana jest .p12 jest modernizacją p11 a od reno ino silniki

> disla brali.Tak że to dalej japoniec składany w angliji

Ech... coraz bardziej zakochuje sie w tym autku. Mimo, ze to tylko 1,8 to calkiem przyzwoicie sie zbiera jak na tak duze autko.

Wczoraj gadalem z szefem i powiedzialem mu, ze to za dobre autko, zeby je w obce rece dawac i ze chetnie z nim jeszcze ponegocjuje, bo 40tys to zdecydowanie za duzo.

Szefo stwierdzil, ze spoko, jeszcze troche z ceny mi zejdzie. Musze go jeszcze namowic, zeby tarcze i klocki wymienil przed sprzedaza zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> Ech... coraz bardziej zakochuje sie w tym autku. Mimo, ze to tylko

> 1,8 to calkiem przyzwoicie sie zbiera jak na tak duze autko.

> Wczoraj gadalem z szefem i powiedzialem mu, ze to za dobre autko,

> zeby je w obce rece dawac i ze chetnie z nim jeszcze

> ponegocjuje, bo 40tys to zdecydowanie za duzo.

> Szefo stwierdzil, ze spoko, jeszcze troche z ceny mi zejdzie. Musze

> go jeszcze namowic, zeby tarcze i klocki wymienil przed

> sprzedaza

jak Ci ino pasi to tylko nie przypalać sie,negocjować cene i brać.Jak to było na firme to i tak by gostek szybko nie sprzeda bo jak ktoś słyszy że na firme było to odchodzi szerokim łukiem od auta........

Napisano

Taty wspólnik ma primere

tylko że 1,9 Dci (silnik Renault)

rocznik 2005

full wersja z xenonami

przejechal jakies 80 000 km

zero awarii

przyjemne auto i bezawaryjne .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.