Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Grundig H3 - ktoś szuka lepszego audio ?

Featured Replies

Napisano

Pojawiło się na Allegro radyjko H3 .

To "unikat" i najwyższy model kaseciaka więc zamieszczam info tutaj bo wiem, że niektórzy posiadacze L i M szukają wink.gif

Napisano

> Pojawiło się na Allegro radyjko H3 .

> To "unikat" i najwyższy model kaseciaka więc zamieszczam info tutaj

> bo wiem, że niektórzy posiadacze L i M szukają

No właśnie kupiłem. Poszło poza Allegro bo chciałem wysępić taniej. Nie ma niestety klapki maskującej do kasety... ciekawe czy podejdzie z mojego M2???

Mam pytanko. Radio jest odblokowane, ale gdybym chcial go zablokowac to mozna dowolnym 4 cyfrowym kodem, czy trzeba tym fabrycznym (ktorego nigdy nie poznam)?

A jak cos skiepszcze przy okazji to odblokowuje ktos takie radia i za ile?

Pewnie na wszelki wypadek nic nie będę przy nim grzebał, ale chciałbym mieć wiedzę w tym temacie.

Napisano
  • Autor

Do zakodowania na nowo potrzebujesz stary kod.

Co do zakupu - to nawet jak starguję cenę to zawsze kupuję przez aukcję (nie poza Allegro) - prowizji koleś dużo większej nie zapłaci a nad głową ma zawsze negatywa to i się bardziej stara.

Zdjecie kodu w warsztacie Car Audio 30-50,00 zł.

Klapka z M2 raczej nie podpasi ...

Gratki - bo H3 zagra zdecydowanie lepiej niż M.

Napisano

> Do zakodowania na nowo potrzebujesz stary kod.

No to juz go nie o zakoduję (gdybym kiedyś chciał) bo nie znam kodu... frown.gif

> Co do zakupu - to nawet jak starguję cenę to zawsze kupuję przez

> aukcję (nie poza Allegro) - prowizji koleś dużo większej nie

> zapłaci a nad głową ma zawsze negatywa to i się bardziej stara.

Tacy goście co mają parę tysięcy komentarzy na plusie mają zazwyczaj gdzieś negatywa... Ale masz rację, że przez aukcję jest bezpieczniej, bo przynajmniej odszkodowanie można dostać od Allegro.

> Zdjecie kodu w warsztacie Car Audio 30-50,00 zł.

Czyli potencjalny złodziej i tak się takim kodowaniem za bardzo nie przejmie.

> Klapka z M2 raczej nie podpasi ...

> Gratki - bo H3 zagra zdecydowanie lepiej niż M.

Mam nadzieję smile.gif no i zmieniarkę trzeba będzie szybciutko dokupić.

Napisano

Wlasnie sie zastanawialem nad kupnem tego radyjka, ale brak tej klapeczki mnie od tego odciagnal heh. Tak z czystej ciekawosci mozna wiedziec za ile kolega je kupil moze byc priv.

Napisano
  • Autor

> no i zmieniarkę trzeba będzie szybciutko dokupić.

Ja własnie zrezygnowałem z tego pomysłu na rzecz odtwarzacza MP3 (wyjście AUX z radia).

Wydaje mi się to lepszym rozwiązaniem.

Napisano

> No właśnie kupiłem.

Kupiłeś to z aukcji w linku? Ono nie ma klapki z natury. Niektóre nie miały. IMHO to ładniej wyląda.

Sprzedawca pisze, że jest rozkodowane, po co Ci kod?

Napisano

> Ja własnie zrezygnowałem z tego pomysłu na rzecz odtwarzacza MP3

> (wyjście AUX z radia).

> Wydaje mi się to lepszym rozwiązaniem.

Seryjne radio ma wyjście AUX?

Napisano

> Kupiłeś to z aukcji w linku? Ono nie ma klapki z natury. Niektóre nie

> miały. IMHO to ładniej wyląda.

O... to mnie zaskoczyłeś. Ja wprawdzie mam do swojego M2 wsadzoną od zawsze kasetę więc i tak klapka jest cały czas podniesiona. Jednak świadomość, że ona tam jest tak jak powinna być z fabryki poprawia mi samopoczucie smile.gif

Natomiast w tym H3 wygląda to trochę łyso tym bardziej, że zastanawiam się nad zmieniarką CD lub odtwarzaczem mp3 i raczej kaset tam nie bede wsadzal. Jednak Twoje słowa, że fabryka tak zrobiła bardzo mi się podobają - od razu radio nabrało dla mnie dodatkowej wartości smile.gif

> Sprzedawca pisze, że jest rozkodowane, po co Ci kod?

No jakbym sobie chciał zakodować, żeby choć odrobinę uprzykrzyć życie potencjalnym zlodziejom.

Z podobnych powodow nie napalalem sie na H4, uwazam ze bardziej kusi amatorow cudzej wlasnosci.

Napisano

> O... to mnie zaskoczyłeś. Ja wprawdzie mam do swojego M2 wsadzoną od

> zawsze kasetę więc i tak klapka jest cały czas podniesiona.

Masz radyjo przedliftowe

Napisano

> Wlasnie sie zastanawialem nad kupnem tego radyjka, ale brak tej

> klapeczki mnie od tego odciagnal heh.

No wlasnie Tomasso mnie ucieszył, bo twierdzi, że tak ma być!

> Tak z czystej ciekawosci

> mozna wiedziec za ile kolega je kupil moze byc priv.

W sumie to wiele taniej nie wyszło, bo odejmując przesyłkę i pobranie to pewnie jakieś 215 zł za samo radio (cena z aukcji: wywoławcza 230 zł, cena kup teraz 249 zł). Zależało mi jednak przede wszystkim na kupnie od ręki (nie za 250 zl), a nie licytacji i podbijaniu ceny.

Napisano

> Masz radyjo przedliftowe

Nie o to chodzi... nie o tę klapkę... i niestety Tomasso mógł myśleć o tym co Ty.

Mam samochód z 2001, więc bardziej poliftowego chyba już nie było smile.gif Radio takie jak fabryka dała w 2001 - M2

Nie chodzi o tę dużą podnoszoną klapę maskującą cały wlot na kasetę (w radiach przed FL), a tylko o małą wewnętrzną plastikową "zasłonkę" opadającą jak się wyjmie kasetę.

Myślę, że w tym radiu z aukcji jednak

tej "zasłonki" brakuje, ale może uda się przekładka z mojego M2 - dziura taka sama, choć ja mam ją bardziej na lewo, pytanie czy mocowania w środku te same...

Napisano

> Kupiłeś to z aukcji w linku? Ono nie ma klapki z natury. Niektóre nie

> miały. IMHO to ładniej wyląda.

A Ty nie pomyślałeś czasem o tej klapie z radyjek sprzed FL (to o czym pisał Drabinek)?

Bo to że moje M2 nie ma tej klapy to mi się też podoba, ale ma zasłonkę wewnętrzną na samej dziurze na kasetę, a to na aukcji nie ma tej zasłonki frown.gif

Napisano

> Seryjne radio ma wyjście AUX?

Tylko te co mają wyjście na zminiarkę (o ile wiem to H2, H3 i H4)

W innych można się podlutować od razu do scalaka na płycie głównej radia - gra wtedy i radio i podłączony mp3, wetdy dorobionym przyciskiem wyłączamy radio i gra już tylko mp3. O ile dobrze zrozumiałem stare posty na forum - poszukaj szczegółów w archiwum.

Przeróbka dotyczyła chyba H1, nie wiem jak w innych modelach.

Napisano

> A Ty nie pomyślałeś czasem o tej klapie z radyjek sprzed FL (to o

> czym pisał Drabinek)?

Imho zbyt wiele radyjek, które widziałem nie miało tej klapki, żeby wszystkim powypadała. Widocznie czasem była czasem nie. Jak masz z czego przełożyć, przełóż.

Napisano

> Pojawiło się na Allegro radyjko H3 .

> To "unikat" i najwyższy model kaseciaka więc zamieszczam info tutaj

> bo wiem, że niektórzy posiadacze L i M szukają

tak na marginesie to gra identycznie jak H2 które moim zdaniem jest ładniejsze...

Napisano

> tak na marginesie to gra identycznie jak H2 które moim zdaniem jest

> ładniejsze...

tez tak myslalem ale jak sie opatrzylem to mi sie podoba no i klawisze ladniej chodza

Napisano
  • Autor

Wszystkie H3 miały klapkę maskującą kasetę i nie piszcie takich farmazonów, że niektóre nie miały (chyba że też im się urwały - to nie miały).

Mi przez chwilę też przeszło przez myśl, żeby je kupić ... jednak ostatecznie nie widziałem sensu w wymianie H2 na H3 ... co innego H4 food.gif

Napisano

ale chcę żeby to było fabryczne radio do BBM.

obecnie mam taki model:

278465301-radioBrava.JPG

brakuje mi możliwości podpięcia zmieniarki CD i wejścia liniowego (MP3)

Napisano

> a ja kupilem radio H2 tez od zawszeniskacena

> moze ktos chce moje H1?

H2 u tego kolesia było za 250, ja popytałem na Allegro i od kolesia, który ma angole kupiłem za 150, myślę że był to dobry zakup, z przesyłką wyszło mi 163,50 pln grinser006.gif

Napisano

> ale chcę żeby to było fabryczne radio do BBM.

> obecnie mam taki model:

278465301-radioBrava.JPG

> brakuje mi możliwości podpięcia zmieniarki CD i wejścia liniowego

> (MP3)

Masz AD182M2, tez takie mam tylko, że BLUE... Aktualnie rozpracowuje podłączenie pod nie MP3

Napisano

> Wlasnie sie zastanawialem nad kupnem tego radyjka, ale brak tej

> klapeczki mnie od tego odciagnal heh.

Klapeczka znalazła się w środku zakrecony.gif - coś niepokojąco "latało" wewnątrz jak rozpakowałem radyjo - i to była ONA.

Brakowało sprężynki, którą dorobiłem i ułamany był taki "cycek" na tej klapce, który opiera się o kasetę - dokleiłem kawałek plastiku i jest gitara. Z zewnątrz nie widać tych moich rękodzieł na szczęście smile.gif

Napisano

> H2 u tego kolesia było za 250, ja popytałem na Allegro i od kolesia,

> który ma angole kupiłem za 150, myślę że był to dobry zakup, z

> przesyłką wyszło mi 163,50 pln

no ja kupilem to H2 za 200 z przesylka... takze ceeeeny spaaaadaaaaja zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.