Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wymieniac samemu drązki A II ?

Featured Replies

Napisano

Wymienial ktos drazki stabilizatora w AII ? mozna sie za to samemu zabrac czy koniecznie trzeba do warsztatu ? Sa z tym jakies klopoty przy wymianie ?

Zbyszek

Napisano

Jeśli masz ściągacz to wymień sam i pozostaje tylko jechać na ustawienie zbieżności...

Napisano

Po wymianie drążków stabilizatora mechanik powiedział że nie trzeba ustawiać zbieżności.

Napisano

> Po wymianie drążków stabilizatora mechanik powiedział że nie trzeba

> ustawiać zbieżności.

dobrze mówi ok.gif

Napisano

> Wymienial ktos drazki stabilizatora w AII ? mozna sie za to samemu

> zabrac czy koniecznie trzeba do warsztatu ? Sa z tym jakies

> klopoty przy wymianie ?

zobacz jaki jest dostęp do śrub , jeśli dobry , z wymianą nie powinno być kłopotu . Przy okazji dobrze jest wymienić gumy .

W F-ce dostęp do śrub jest po odkręceniu ramy pomocniczej , więc nie da się tego zrobić w warunkach garażowych .

Napisano

a czemu wymieniasz drążki stabilizatora ? Chodzi Ci o łaczniki ? Bo drążek jest chyba tylko jeden i raczej nie ma potrzeby wymieniać ....

Napisano
  • Autor

To te pionowe drazki , Wymieniam bo sa duze luzy i klekocze - wczoraj gosc na diagnostyce potwierdzil , wiec w najblizszych dniach sie biore za wymiane chociaz nie mam zadnego sciagacza, mam nadzieje ze same podstawowe klucze wystarcza, dzieki za info o zbieznosci.

Zbyszek

Napisano

> To te pionowe drazki ....

czyli chodzi o łaczniki stabilizatora - mozna wymienic "na kolanie" pod domem - wymieniałem - no problem

Napisano

> czyli chodzi o łaczniki stabilizatora - mozna wymienic "na kolanie"

> pod domem - wymieniałem - no problem

Można pod domem pod warunkiem że śruby dadzą się odkręcić. Ja miałem z jedną problem i sobie darowałem a po drugie jest kiepskie podejście do dolnej śruby. Pojechałem więc do mecha, śruby ściachał boszem, 30 min. roboty.

Napisano

ja w sumie w temacie chcialem sie zapytac o jedna rzecz. Jak sie sprawdza stan zawiechy, chodzi mi o drazki stabilizatora czy kolumny zawieszenia, wahacze itd?? czy to sie robi organoleptycznie czy wjezdza sie na cos w stylu hamowni 270751858-jezyk.gif prosze mi to wytlumaczyc?

Napisano

> ja w sumie w temacie chcialem sie zapytac o jedna rzecz. Jak sie

> sprawdza stan zawiechy, chodzi mi o drazki stabilizatora czy

> kolumny zawieszenia, wahacze itd?? czy to sie robi

> organoleptycznie czy wjezdza sie na cos w stylu hamowni prosze

> mi to wytlumaczyc?

Jak mi coś stukało w zawieszeniu jechałem do mecha, on sprawdzał, mówił co, kiedy i za ile. Kiedyś byłem na drapakach na stacji diagnostycznej i nic nie wykazało a nadal mi coś stukało oczywiście mech się dopatrzył.

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Robilem az 2 podejcia do wymiany drazkow stabilizatora:

1 na kanale - fatalne dojcie

2 na podnosniku + kanal - niestety duzo szarpania sie i duzy klopot z dojsciem do dolnej srubu

3 w koncu dolem do warsztatu na wymiane - efekt bardzo mily dla ucha az chce sie jezdzic po dolach bo nic nie klekocze smile.gif

Zibi

Napisano

Ja właśnie wymieniałem wczoraj łączniki na kanale. 2 godzinki mi zeszło, fatalne dojście z kanału i kiepskie narzędzia, pokrzywiłem 2 klucze ale udało się i 40 zł w kieszeni smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.