Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

No i znowu problem!! tylko z czym??

Featured Replies

Napisano

Dziś po południu podjechałem moją padaką do sklepu. Zgasiłem silnik. Kupiłem co trzeba i wracam. Wszystko było wcześniej w porządku. Wsiadam do auta, przekręcam kluczyk, kontrolki te co mają zgasnąć to gasną.....Przekręcam kluczyk dalej i .......CISZA. Nic. Rozrusznik nie kręci sciana.gif

Hmmm.....Pomyślałem, że akumulator hmm.gif Poprosiłem kumpla o pomoc. Klemy podpięte i ..... dalej nic. Sprawdziłem i po włączeniu zapłonu wszystko mi działa oprócz nawiewu. Hmmmm...dziwne to. Może jakieś zwarcie?? Ale sprawdziłem bezpieczniki i są w porządku. No więc odholowałem auto. Jak mnie kumpel ciągnął na lince to wjechałem parę razy w dziurę i nawiew nagle sam się załączył.

Ale autko niestety dalej nie kręci frown.gif Po przekręceniu zapłonu słychać jak cewka się załącza, ale rozrusznik nie kręci. Co to może być???? Może coś się odpięło?? Rozrusznik wcześniej nie dawał żadnych oznak, że chyli się ku końcowi. Więc nie sądzę, że to on jest tu sprawcą.......

Dzięki za jakiekolwiek sugestie w tej sprawie.

Napisano

> Dzięki za jakiekolwiek sugestie w tej sprawie.

A palnij młotem pare razy w rozrusznik

Możesz mieć starawe szczotki i stąd problem

A może ci masa zgniła ??

Napisano

Sprawdź masę - potem spróbuj zewrzeć na ostro "+" pomijając "stycznik" w rozruszniku.

Napisano
  • Autor

> A palnij młotem pare razy w rozrusznik

> Możesz mieć starawe szczotki i stąd problem

> A może ci masa zgniła ??

Sprawdziłem wiązki przewodów i masę ----> wszystko ok ok.gif

Pomogła jednak metoda chałupnicza (młotek). Jednak walenie młotkiem pod autem stojącym na chwiejącym się podnośniku to nic przyjemnego. I to w deszczu. A od góry się nie dało (ten silnik i osprzęt zajmują całą komorę).

I teraz pytanie: ile jeszcze na czymś takim pojeżdżę?? Szczotki bym wymienił sobie jak wrócę do domu. A to będzie dopiero na święta. Wytrzyma to tyle czasu?? Ktoś wie niewiem.gif

Napisano

...powinno wytrzymac....ale zasady nie ma..moga pojawic sie problemy z odpalaniem, ale przynajmniej bedziesz wiedzial w czym tkwi problem wink.gif

Napisano
  • Autor

> ...powinno wytrzymac....

No i nie zdołało wytrzymać. Silnik ledwo co kręcił. Podjechałem więc do mechaniora. Najpierw sprawdzaliśmy aku. Koleś kazał mi odpalać i gasić szybko silnik. I tak 15 razy.

No i na te 15 razy odpalił 15 razy icon_rolleyes.gif A rozrusznik kręcił bez problemu.

Co za uparte auto screwy.gif Pod domem się męczyło z odpaleniem jak nie wiem co, a tutaj nagle się samo naprawiło.....;)

Ale i tak zostawiłem do rozbiórki. No i okazało się, że gdzieś mi się olej (tak miły Pan powiedział) leje z góry na rozrusznik, bo szczotki były całe w jakiejś mazi. Dziwne to.

Wymieniłem tuleje i szczotki. Jak na razie odpala bez problemu. Hmmm......

Drogo mnie ta impreza kosztowała (245 zł). Ale niestety jestem poza domem i sytuacja zmusiła frown.gif

Ale przynajmniej teraz jeździ palacz.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.