Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Drobny patencik

Featured Replies

Napisano

Jako że niedziela sprzyja tematom niekoniecznie technicznym piszę o drobnym patenciku do bagażnika wink.gif

Zawsze mnie denerwowalo przesuwanie się przedmiotów po bagażniku na zakretach (tak, wiem, trza jeździć z pustym bagażnikiem zlosnik.gif) a na gumowe wykładziny z allegro nie zamierzam wydawać 100 zł zakupiłem w OBI coś zastepczego wink.gif Nazywa się to MATA ANTYPOŚLIZGOWA i kosztuje niecałe 30zł. Rozmiaru nie podam bo wyrzuciłem opakowanie wink.gif ale powiem, że jest sporo szersza niż szerokość wykładziny w bagażniku, długość również ma spory zapas.

Wywlokłem wykładzinę z bagażnika, przyciąłem odpowiedni kształ maty z zapasem, zawinałem i przymocowałem "od spodu" zszywkami tapicerskimi. Mata jest czarna i ładnie wygląda w bagażniku. Rzeczywiście nic nie "jeździ" po bagażniku na ostrych zakrętach, a mam sporo zlosnik.gif Drobne przedmioty (przyrządy do odśnieżania, odmrażacz, papierowe ręczniki, lampa itp) mam przymocowane rzepami do ścianek ale większe leżą. Po czterech dniach jeżdżenia mogę powiedzieć, że sprawuje się nadspodziewanie dobrze (trochę się obawiałem, że owszem przedmioty nie będą jeździć ale za to mata będzie się suwać po wykładzinie ) ale trzyma się i wykładziny i przedmiotów. Mata jest wykonana z jakiejś pianki (podejrzewam miękki poliuretan) i pod naciskiem zachowuje się jakby była "klejąca" ale tylko pod naciskiem. Naprawdę polecam.

Kawałek maty wygląda tak (położyłem zapałkę zby można było się zorientować w wielkości oczek zlosnik.gif) Sorry za marne zdjęcie.

278584427-mata.jpg

Pozdroofka

post-36940-14352480216426_thumb.jpg

Napisano

Niezłe, niezłe. Chyba i ja się zaopatrze w taką matę nie rujnując się na allegro. Dzięki za patencik. Pozdroofka

Napisano

skorzystal bym z tego patentu ale w bagazniku jezdzi czasem moj pies (owczarek niemiecki) i nie wiem czy ta mata wytrzymala by jego pazury?

Napisano

niezle lecz jak dlamnie za duzo roboty tongue.gif (zart)

kupiłem w OBI skrzyneczke plastikową składana i tez sie niezle trzyma dywanika, wada jej taka ze przedmioty w niej obijaja sie o siebie i podskakuja na wybojach robiac duzy hałas

Napisano
  • Autor

> niezle lecz jak dlamnie za duzo roboty (zart)

270751858-jezyk.gif

> kupiłem w OBI skrzyneczke plastikową składana i tez sie niezle trzyma

> dywanika, wada jej taka ze przedmioty w niej obijaja sie o

> siebie i podskakuja na wybojach robiac duzy hałas

Widziałem te skrzyneczki wink.gif Mam i ja takową z tym, że nie składaną. Jeździ w niej cała kupa rzeczy (pamiętasz wątek sprzed ponad roku, w którym pisaliśmy co kto wozi w bagażniku? zlosnik.gif) Mimo, ze jest ciężka to i tak potrafiła się suwać na zakrętach. Teraz stoi jak przymurowana. Na "podskakiwanie" na wybojach też mam patent: na skrzynce leży koc a w nim klucz krzyżakowy do kół zlosnik.gif

Pozdroofka

Napisano

Fajny patent, ale przez te dziurki syfu najdzie i będzie problem to wyczyścić frown.gif trzeba byłoby chyba za każdym razem (czyszcząc) odpinać ją od wykładziny bagażnika. Chyba ze tak nie jest ?

pozdrawiam mates smile.gif

Napisano
  • Autor

> Chyba ze tak nie jest ?

Tego jeszcze nie wiem, bo mam to dopiero od czterech dni. Ale jestem dobrej myśli - nigdy nie miałem problemu z syfem w bagażniku. Staram się nie wozić brudasów a jak już muszę to wyscielam sobie folią.

Pozdroofka

Napisano

W hipermarketach widziałem taką matę ale mniejszą. Służą do położenia na desce rozdzielczej, na półkach itp. aby drobne przedmioty się nie przesuwały. Cen niestety nie pamiętam.

hehe.gif

Napisano

jakiś czas temu zrobiłem sobie z tego samego materiału wyściółkę do półeczki pod popielniczką i dwóch "schowków" pod dźwignią ręcznego (kwadratowy i prostokątny)

no i w tych małych to się sprawdziło - drobniaki nie brzęczą, okularki się nie obtłukują

ale pod popielniczką niestety jeździ frown.gif

jak wrzucę tam dokumenty, to potem wyjmuje je razem z "wykładzinką"

a kurz dostaje się pod nią jak najbardziej - ale to nie kłopot przecież... grinser006.gif

Napisano

> Jako że niedziela sprzyja tematom niekoniecznie technicznym piszę o

> drobnym patenciku do bagażnika

witam

nio nio , nieźle ! ja też wożę masę potrzebnych i niepotrzebnych rzeczy w skkrzynce po ogórkach zlosnik.gif , ale tą przymocowałem gumowymi paskami do org. uszek w podłodze i się nie przesuwa .

pozrawiam !

Napisano

278590409-Zdj%EAcie075-edycja.JPG Witam

a tak przy okazji można odwrócić sobie koło zapasowe żeby coś w nie wsadzić

Napisano
  • Autor

> Witam

> a tak przy okazji można odwrócić sobie koło zapasowe żeby coś w nie

> wsadzić

Chyba trza położyć jakąś płytę na koło coby się wykładzina nie zapadała.

Pozdroofka

Napisano

> jakiś czas temu zrobiłem sobie z tego samego materiału wyściółkę do

> półeczki pod popielniczką i dwóch "schowków" pod dźwignią

> ręcznego (kwadratowy i prostokątny)

DOKŁADNIE - ja mam identycznie powykładane wszelkie schowki.

Dodam również, że idealnie sprawdza się w kieszeniach drzwi i schowku nad nogami pasażera.

> no i w tych małych to się sprawdziło - drobniaki nie brzęczą,

> okularki się nie obtłukują

NA OKULARKI to schowek nad głową kierowcy się montuje...

Napisano
  • Autor

> DOKŁADNIE - ja mam identycznie powykładane wszelkie schowki.

> Dodam również, że idealnie sprawdza się w kieszeniach drzwi

Od dziś mam i ja... smile.gif Oprócz:

> i schowku nad nogami pasażera.

Jakoś mi wizualnie nie pasowało. Poza tym nie pamietam aby kiedykolwiek ktoś coś tam połozył smile.gif

> NA OKULARKI to schowek nad głową kierowcy się montuje...

waytogo.gif

Pozdroofka

Napisano

na okularki polecam od Corsy C - w ASO cena w granicach 30zł waytogo.gif poradził mi tak kolega Andy waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> poradził mi tak kolega Andy

On chyba był prekursorem tego uchwytu wink.gif Pomiętasz wątek sprzed ponad dwóch lat pt.: "Różne patenty w naszych Asterkach"? wink.gif

Pozdroofka

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.