Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kluczyki i centralny zamek w Brava ?

Featured Replies

Napisano

Witam !

Autko po zakupie już całe zrobione (właśnie rozrząd, paski, filtry i płyny się wymianiają - na koniec dnia odbiór) ale pozostał mi jeden temat, którego narazie "nie ugryzłem".

Otóż kupując mojego Fiacika dostałęm ... tylko 1 kluczyk (niebieski). Niestety nie dostałem ani kluczyka bordowego ani karty kodowej sciana.gif

No i jak to zawsze bywa - nie działa mi centralny zamek w kluczyku (odrazu mówie - nie chcę innych ani żadnych alarmów !) no i czasem gdy chcę zapalić kontrolka Fiat Code znika dopiero po 3 przekręceniu kluczyka frown.gif

Trochę się boję ... odwiedziłem ASO w tej sprawie to powiedzieli, że około 5000,00 zł nowe kluczyki z kodami i (chyba) kompem.

Co zrobić - znacie jakąś firmę, która odtworzy bordowy kluczyk lub przeprogramuje kompa i da komplet nowych kluczyków Fiatowskich (z 1000,00 zł na to mogę przeznaczyć ... więcej chyba nie ma sensu).

Doradźcie bo mnie wkur... ten temat irked.gif

Napisano

musisz znaleźć na sszrocie kompletny zestaw z kluczykami czyli centralka i kluczyki z kodem...

zdjecie blokady ze sterownika od 150

prosciej jest wyłączyc code

Napisano

> musisz znaleźć na sszrocie kompletny zestaw z kluczykami czyli

> centralka i kluczyki z kodem...

> zdjecie blokady ze sterownika od 150

> prosciej jest wyłączyc code

dokładnie, a najlepiej ze szrotu kompa z bordowym kluczykiem, a potem kupić nieoszlifowane i dodać do immo brdowym.

Btw. Pierwsze co powinieneś zrobić to sklonować sobie kluczy gdzieś w jakimś MM tesco czy gdzie tam dorabiaja i klonują IMMO.

Więcej nic się nie powinno stać.

A to że nie działa ci centralny to masz coś zwalone ze sterownikiem od centralnego, bo IMMO nie ma z tym nic wspólnego.

Napisano

Do swojego poprzedniego tez dostałem tylko jeden kluczyk niebieski.

Za dorobienie drugiego ( oczywiście poza ASO bo tam zaśpiewali chyba z 1000 zł ) kosztowało mnie 180 zł.

Napisano

> No i jak to zawsze bywa - nie działa mi centralny zamek w kluczyku

> (odrazu mówie - nie chcę innych ani żadnych alarmów !)

Tzn jak nie działa?

U mnie połamane były switche na płytce w kluczyku i nie działał. Zrobienie zajęło kumplowi 10 min. Oczywiście za browara zeby.GIF

Po przylutowaniu wsio śmiga, ale i tak mam założony oddzielny alarm z pilotem.

Napisano
  • Autor

Nie działa - znaczy, że przyciskam przycisk na kluczyku, zaświeca się dioda a z autem nic się nie dzieje.

Jak myślicie ile komp na szrocie może kosztować z kompletem kluczyków ?

Rozwińcie myśl z wyłączeniem kompa - z czym to sie wiąże (skutki) i ile kosztuje ?

Napisano

> Nie działa - znaczy, że przyciskam przycisk na kluczyku, zaświeca się

> dioda a z autem nic się nie dzieje.

> Jak myślicie ile komp na szrocie może kosztować z kompletem kluczyków

> ?

> Rozwińcie myśl z wyłączeniem kompa - z czym to sie wiąże (skutki) i

> ile kosztuje ?

to nie centralny tylko pilot od alarmu....

Napisano

dorób sobie kluczyk-150-200zł, jak bedzie dobry spec to zczyta Ci równiez kod z immo, w wawce ostatnio kolega 200zł zapłacił, a te 800zł przeznacz na 20.GIF dla siebie i kolegów z kącika cfaniak.gif

Napisano

> dorób sobie kluczyk-150-200zł, jak bedzie dobry spec to zczyta Ci

> równiez kod z immo, w wawce ostatnio kolega 200zł zapłacił, a te

> 800zł przeznacz na dla siebie i kolegów z kącika

w bielsku w MM biorą za taki myk coś chyba 130zika....

Napisano
  • Autor

Co mi da skopiowanie kluczyka czy nawet zczytanie immo ?

Napisano

> Co mi da skopiowanie kluczyka czy nawet zczytanie immo ?

ano to że jak spitoli ci się kluczyk który dostałeś z autem to bedziesz mógł dalej jeździć.

Napisano

Ja zakupiłem BravoGirl z jednym - niebieskim kluczykiem. Nie wiedziałem na początku, że musi być jakiś bordowy, jakaś karta kodów. Dopiero tu na forum się o tych sprawach dowiedziałem. clown.gif

Kluczyk dorobiłem u "kluczmistrza" w "Real`u". Koszt 40 zł. Co do IMMO , czyli chipa w kluczyku, to dorobił mi to gostek na giełdzie samochodowej. KOszt 70 zł. U mnie to Gliwice, ale u Ciebie też musi być jakaś giełda. Lepiej dorobić drugi kluczyk bo faktycznie po zgubieniu czy innej przygodzie z posiadanym kluczem, może być problem i dużo nagłych wydatków. cool.gif

Napisano

Ja już nie wiem czy to mit z tym brązowym kluczykiem, czy to prawda..

Oczywiście zakupiłem auto Bez brązowego kluczyka, ale WCALE sie tym nie martwiłem, bo :

1. Znajomy miał zjechane 2 niebieskie kluczyki

a) nie mógł przekręcić stacyjki

b) nie mógł otworzyc drzwi

c) nie mógł otworzyć bagażnika

2. Pojechał do ASO z brązowym kluczykiem i kartą kodową

Decyzja w ASO -> wymiana wszystkich zamków.

Kartę kodową wywalili do kosza na śmieci. To samo stało się z brązowym kluczykiem - nigdzie go nie klonowali itp. - po prostu wywalili !

Zamontowali nowe zamki i stacyjkę, dostał nowy brązowy kluczyk, nowe 2 niebieskie kluczyki... koszt 1000 zł.

Nie zmieniali kompa itp.

Sam już nie wiem o co w tym chodzi...

Napisano
  • Autor

Chciałbym, żeby tak było można. Wydałbym tego tysiaka na to.

Ale niestety mi powiedzieli, ze to niemożliwe (możliwe za ok. 5000,00 zł przy Code BBM - w Stilo już duużo tańsze).

Kluczyk dorobię dla siebie - oczywista sprawa.

Ale co z tym centralnym zrobić ?

Napisano

> Ja już nie wiem czy to mit z tym brązowym kluczykiem, czy to prawda..

> Oczywiście zakupiłem auto Bez brązowego kluczyka, ale WCALE sie tym

> nie martwiłem, bo :

> 1. Znajomy miał zjechane 2 niebieskie kluczyki

> a) nie mógł przekręcić stacyjki

> b) nie mógł otworzyc drzwi

> c) nie mógł otworzyć bagażnika

> 2. Pojechał do ASO z brązowym kluczykiem i kartą kodową

> Decyzja w ASO -

> Kartę kodową wywalili do kosza na śmieci. To samo stało się z

> brązowym kluczykiem - nigdzie go nie klonowali itp. - po prostu

> wywalili !

> Zamontowali nowe zamki i stacyjkę, dostał nowy brązowy kluczyk, nowe

> 2 niebieskie kluczyki... koszt 1000 zł.

> Nie zmieniali kompa itp.

> Sam już nie wiem o co w tym chodzi...

bujda nie bujda.....ja mam bordowy i jak dorabiałem sobie nowy do dodałem go do immo właśnie bordowym. z tym że aby dodać trzeba mieć 2 niebieskie. (cykl programowania wymaga dodania minimum 2 kluczyków) i nie muszę się bujać po aso i płacić 1000zł.

a twojego kolegę poprostu wydymali ....znaleźli jelenia i tyle.

Napisano

Ja też miałem podobny przypadek. Autko przyjechało z Francji tylko jeden niebieski kluczyk i tez zacząłem od ASO. Usłyszałem dokładnie to co Ty z tym, że dodatkowo gościu dodał pewnie jakiś sprowadzany z Niemiec albo skądś. Zadzwoniłem do znajomego który siedzi w temacie (warsztat elektroniki sam). Dorobiłem kluczyk tak jak inni koledzy w hipermarkecie i jest OK, tylko jakbyś ubezpieczał autko AC to nie zapomnji zgłosić ile masz i jakich kluczyków. Skoro działa Ci centralny bez pilota to wina albo w kluczyku albo w odbiorniku, najlepiej podjedź do jakiegoś warsztatu elektroniki samochodowej i goście zdiagnozują co jest nie tak. Za 1000 zł możesz sporo zrobić choćby założyć alarm razem z pilotem i jeszcze sporo powinno zostać na inne ewentualne potrzeby wg mnie nie ma sensu bo możesz to zrobić za dużo mniejsze pieniądze!

Napisano
  • Autor

Ok - więc zrobię jak radzisz. Poszukam warsztatu elektronicznego ... tylko mam nadzieję, ze nie zablokują w trakcie prac Code (?) bo jak tak się stanie (takie obawy wykazywali w ASO - żeby "lepiej nie grzebać bo jeszcze coś się zablokuje a Pan nie ma karty"). Nie wiem na ile im się nie chciało i straszyli a na ile to prawda.

Gdyby zadziałał ten centralny to dorobiłbym tylko 1 kluczyk i basta ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.