Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

3d czy 5d i dlaczego?

Featured Replies

Napisano

Koniciuła wink.gif

Tak się właśnie zastanawiam, co skłania ludzi (oprócz różnicy cenowej) do kupowania wersji 3d/5d? Czy moglibyście napisać, dlaczego dokonaliście takiego, a nie innego wyboru?

Ja, szczerze przyznam, jestem zdecydowanie za wersją 5d - wygodniej się wsiada i wysiada, zwłaszcza przy jeździe w więcej niż 2 osoby, albo przy ciasnym parkowaniu (krótsze drzwi), łatwiej pakuje bagaż i klamki są zdecydowanie wygodniejsze wink.gif. Dlatego szczególnie interesują mnie opinie ludzi z 3d - czy był to przypadek, czy wybór świadomy, a jeżeli to drugie to dlaczego? Wygląd? Podatność na tuning? Przyzwyczajenie z poprzedniego samochodu? Cena? A może po prostu: BO TAK? wink.gif

Napisano

Ja mam 3d i chciałem taki miec bo moim zdaniem lepiej wyglada, po drugie jezdze przewaznie sam albo w dwie osoby, po trzecie wygodniej sie wsiada jak drzwi sa dłuzsze. To chyba tyle, minus to napewno jazda w wiecej niz 2 osoby bo jak trzeba kogos wysadzic to trzeba tez samemu wysiasc albo pasazer musi wysiadac ale to mi sie rzadko zdaza. Co do klamek to tez mi sie spodobały bo sa "schowane" a nie takie jak w wiekszosci samochodow.

Napisano

Mam 3d a chcialbym 5d to juz moje 3 auto 3d poprzednie bylo 4d i powiem jedno. NIGDY WIECEJ 3d.Jezeli jezdzi sie samemu i tylko samemu to ok ale jak trzeba kogos podwiezc zawiezc itp. to robia sie problemy z wysadzaniem przesiadaniem,wsiadaniem do tylu poprostu masakra... No i jeszcze te klamki cholernie niewygodne a moja babcia uwaza,ze mam woz bez klamek.

Ogolnie jak mozesz to kup 5d smile.gif

Napisano

hmm ja mam 3D ponieważ był rok 2000;)i miałem do wyboru nowy maluch z fabryki czy uno za 15.900 używany 1.5roczny wiec wybralem uno bez myślenia czy to 3 lub 5 d bo na obecne tamte czasy bylem młody niepracujący wiec rodziców przekonałem do uno i tak już zostało w moim raczkach uno i jest 3D wink.gifale racja powyżej 2 osób jednak wolałbym 5D ,bo to mordęga wysiadka, wsiadka 5 osób pad.gif

Napisano

> Mam 3d a chcialbym 5d to juz moje 3 auto 3d poprzednie bylo 4d i

> powiem jedno. NIGDY WIECEJ 3d.Jezeli jezdzi sie samemu i tylko

> samemu to ok ale jak trzeba kogos podwiezc zawiezc itp. to robia

> sie problemy z wysadzaniem przesiadaniem,wsiadaniem do tylu

> poprostu masakra... No i jeszcze te klamki cholernie niewygodne

> a moja babcia uwaza,ze mam woz bez klamek.

> Ogolnie jak mozesz to kup 5d

hahaha 20.GIF chłopie jakbym to słyszał u mnie non-stop i to samo ludziska pytaj mnie jak ja ukryłem te klamki i gdzie one są rotfl.gifzakrecony.gifbiglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> hahaha chłopie jakbym to słyszał u mnie non-stop i to samo ludziska

> pytaj mnie jak ja ukryłem te klamki i gdzie one są

To jakieś niekumate te ludzie, wszak sporo "czyde" ma tak umiejscowione klamki, zwłaszcza Francuzy.

Napisano

Ja mam 3D

> Wygląd?

Strasznie mi się nie podobają te klamki z 5D - jak mogli coś takiego wstawić, bleeeh.

> Przyzwyczajenie z poprzedniego samochodu?

Hmmmm, wcześniej miałem maluszka... może...

> Cena?

W cenie to chyba dużych różnic nie ma.

> A może po prostu: BO TAK?

I tak to było w moim przypadku. Po prostu namierzyłem dobrze zachowany egzemplarz (a przynajmniej tak wtedy myślałem, z czasem wyszło trochę wad...) i kupiłem. To, że był 3D to była sprawa drugorzędna. Ale serio to wolałbym 5D, tylko bez tych ohydnych klamek.

Napisano

> Koniciuła

> Tak się właśnie zastanawiam, co skłania ludzi (oprócz różnicy

> cenowej) do kupowania wersji 3d/5d? Czy moglibyście napisać,

> dlaczego dokonaliście takiego, a nie innego wyboru?

> Ja, szczerze przyznam, jestem zdecydowanie za wersją 5d - wygodniej

> się wsiada i wysiada, zwłaszcza przy jeździe w więcej niż 2

> osoby, albo przy ciasnym parkowaniu (krótsze drzwi), łatwiej

> pakuje bagaż i klamki są zdecydowanie wygodniejsze . Dlatego

> szczególnie interesują mnie opinie ludzi z 3d - czy był to

> przypadek, czy wybór świadomy, a jeżeli to drugie to dlaczego?

> Wygląd? Podatność na tuning? Przyzwyczajenie z poprzedniego

> samochodu? Cena? A może po prostu: BO TAK?

Ja tam kierowałem się ceną oraz wiekiem auta zeby.GIF Nie robiło mi większej róznicy czy kupuje 3D czy 5D. W efekcie mam 3D i jakoś nie żałuje wyboru ok.gifhehe.gif

Napisano

Ja wybrałem 3d, bo moim zdaniem takie nadwozie jest ładniejsze. Klamki nie są za wygodne, lecz oryginalne. 1500 PLN różnicy pomiędzy 3d a 5d przy zakupie było dodatkowym "za" wersją 3d.

Napisano

wczesniej mialem malucha, a teraz mam 5d, zreszta juz drugie... w zyciu nie zmienie na nic co ma mniej niz 4 klamki wink.gif czlowiek sie szybko przyzwyczaja do luksusu wink.gifzeby.GIF ale fakt... wiekszosc 3d lepiej wyglada wink.gif

Napisano

>w zyciu nie zmienie na nic co ma mniej niz 4 klamki

w życiu nie będziesz miał ferrari

Napisano

> w życiu nie będziesz miał ferrari

dlaczego? może mieć ferrari, a w schowku dwie klamki 9mm grinser006.gif np. MAG food.gif

Napisano

> dlaczego? może mieć ferrari, a w schowku dwie klamki 9mm np. MAG

mialem okazje jedzic bmw z klamkami... nic przyjemnego 270751858-jezyk.gif wole uno wink.gif chciaz... felali hmm.gif

P.S. porsche robi teraz wiecej niz 2 klamki 270751858-jezyk.gifP

Napisano

Po pierwsze: Witam się biglaugh.gif Po raz pierwszy piszę pod tym nickiem wink.gif

Po drugie: Jeżdżę UNO 3d. Szczerze mówiac, przyzwyczaiłem się już do tego, że z tyłu nie ma drzwi... Auto kupowal mój tata jakieś 8 lat temu, wtedy miało 6 lat. W gruncie rzeczy był to zakup na zasadzie: " jest taki, w dobrym stanie, bierzemy...". Ilość drzwi nie miała tutaj większego znaczenia.

Obecenie atutem jeżdżę tylko ja. Czasami zabieram ze sobą kobietę, a sporadycznie jeździ ze mną więcej osób. Moim zdaniem UNO w wersji 3d wyglądają bardziej dynamicznie niż 5d. Dla mnie - w sam raz.

Samochody w wersji 3d mają znacznie sztywniejsze nadwozie niż te w wersji 5d smile.gif Do sportu raczej to się nie nadaje, tym bardziej, że silnik to tylko 1.0, ale z taką świadomością przyjemniej się jeździ wink.gif

Napisano

> Koniciuła

> cenowej) do kupowania wersji 3d/5d? Czy moglibyście napisać,

> dlaczego dokonaliście takiego, a nie innego wyboru?

> Ja, szczerze przyznam, jestem zdecydowanie za wersją 5d - wygodniej

> się wsiada i wysiada, zwłaszcza przy jeździe w więcej niż 2

> osoby, albo przy ciasnym parkowaniu (krótsze drzwi), łatwiej

> pakuje bagaż i klamki są zdecydowanie wygodniejsze . Dlatego

> szczególnie interesują mnie opinie ludzi z 3d - czy był to

> przypadek, czy wybór świadomy, a jeżeli to drugie to dlaczego?

> Wygląd? Podatność na tuning? Przyzwyczajenie z poprzedniego

> samochodu? Cena? A może po prostu: BO TAK?

Ja podam najważniejszy argument za 3D w przypadku Uno (a miałem 5D grinser006.gif).

Oczywiście chodzi o to, że jak drzwi zaczynają gnić, co w Uno zdarza się nader często, to można sporo zaoszczędzić na wymianie lub naprawie biglaugh.gif

Napisano

Nigdy więcej 3D!

Oczywiście ładniej wygląda.

Kupowałem go dla 2 osób i nie miała znaczenia liczba drzwi, akurat takiego wypatrzyłem i sie od razu w nim zakochałem zlosnik.gif- niestety, rodzina się powiększyła smile.gif i trochę niewygodnie jest wyginać sie do fotelika oslabiony.gif

Co do klamek - jak ktoś wsiada, to czekam aż sam otworzy rotfl.gifrotfl.gifrotfl.gif, bo nie każdy potrafi uporać sie z taką porcja techniki devil.gif

Napisano

> w życiu nie będziesz miał ferrari

Dwie klamki po bokach, trzecia do bagażnika a czwarta... za paskiem uzbroj_zlo.gif

Napisano

3 drzwi lepiej wyglada, 5 drzwi jest praktyczniejsze

Napisano

> Koniciuła

> cenowej) do kupowania wersji 3d/5d?

Cena nie grała roli. Mając rodzinę z dwiema prawie dorosłymi córkami potrzebowałem samochodu 5d tak aby każdy mógł swobodnie wsiąść i wysiąść z samochodu bez wysiadania kierowcy, czy tez przedniego pasażera.

Napisano

> 3 drzwi lepiej wyglada, 5 drzwi jest praktyczniejsze

Oj jest praktyczniejsze frown.gif ALE za to jeśli dobrze pamiętam to właśnie 3D mają nieco mocniejszą karoserię chociaż i tak w starciu z TIR'em to my nigdy nie mieliśmy zbyt wielkich szans na przeżycie w naszych Unolotach hehe.gif20.GIFok.gif

Napisano
  • Autor

> Ja mam 3d i chciałem taki miec bo moim zdaniem lepiej wyglada, po

> drugie jezdze przewaznie sam albo w dwie osoby, po trzecie

> wygodniej sie wsiada jak drzwi sa dłuzsze.

Dla mnie jest to właśnie kwestia dyskusyjna. Kiedy na parkingu stanę Mazdą 323c (dłuuugie drzwi), w miejscu, gdzie z UNO wysiadłbym bez problemu, to muszę się przeciskać :|

Napisano

u mnie tak wyszło, bo akurat napatoczyło się 3d do kupienia....

+ jest ładniejsze niż 5d dla oka

+ klamki w 5d sick.gif

+ jeżdzę sama lub z jednym pasażerem, bardzo ale to bardzo okazjonalnie więcej osób, ale wtedy niech się martwią Ci co wsiadają do tyłu.... ja mam stałe miejsce zlosnik.gif893goodvibes.gif

+ jestem porządnym kierowcą i stając na prakingu blisko drugiego samochodu nie obijam go swoimi drzwiami, bo najbardziej wystająca cześć to właśnie "ukryta" klamka... szkoda tylko że to w jedną stronę działa....

+ drzwi Ci z tyłu nie otworzą, żeby Ci zabrać torebkę, która jest za siedzieniem..... (okno mogą wybić niestety w 3d i 5d frown.gif)

- pewnie są, jak ktoś ma większą rodzinę, lub leniwego pasażera wiezie z przodu zlosnik.gif

suma sumarum nie żałuję, że mam 3d... choć pewie następne będzie już jakieś auto 5d.... ale to przyszłościowo myśląc o małych dzieciach, fotelikach itd.

Napisano

> u mnie tak wyszło, bo akurat napatoczyło się 3d do kupienia....

> + jest ładniejsze niż 5d dla oka

> + klamki w 5d

> + jeżdzę sama lub z jednym pasażerem, bardzo ale to bardzo

> okazjonalnie więcej osób, ale wtedy niech się martwią Ci co

> wsiadają do tyłu.... ja mam stałe miejsce

> + jestem porządnym kierowcą i stając na prakingu blisko drugiego

> samochodu nie obijam go swoimi drzwiami, bo najbardziej

> wystająca cześć to właśnie "ukryta" klamka... szkoda tylko że to

> w jedną stronę działa....

> + drzwi Ci z tyłu nie otworzą, żeby Ci zabrać torebkę, która jest za

> siedzieniem..... (okno mogą wybić niestety w 3d i 5d )

> - pewnie są, jak ktoś ma większą rodzinę, lub leniwego pasażera

> wiezie z przodu

> suma sumarum nie żałuję, że mam 3d... choć pewie następne będzie już

> jakieś auto 5d.... ale to przyszłościowo myśląc o małych

> dzieciach, fotelikach itd.

A czy przypadkiem to nie jest takie wiśnowe/szare (kolor mi sie pomerdolił już wpysk.gif) Uno z pomarańczowymi kierunkami? Że się tak zapytam delikatnie i kulturalnie? hmm.gifok.gifzeby.GIF

Dodane po chwili - chyba jednak szare bo wiśniowe to było z jakimiś lampkami i z jakimiś dwoma kolesiami wymieniliśmy spojżenia wink.gifzlosnik2.gifok.gif

Napisano

> Mam 3d a chcialbym 5d to juz moje 3 auto 3d poprzednie bylo 4d i

> powiem jedno. NIGDY WIECEJ 3d.Jezeli jezdzi sie samemu i tylko

> samemu to ok ale jak trzeba kogos podwiezc zawiezc itp. to robia

> sie problemy z wysadzaniem przesiadaniem,wsiadaniem do tylu

> poprostu masakra... No i jeszcze te klamki cholernie niewygodne

> a moja babcia uwaza,ze mam woz bez klamek.

> Ogolnie jak mozesz to kup 5d

tez wole 5d;) wygodniej;)

a jak ma sie dziecko w foteliku to lepiej je zapakowac do tylu przez tylne drzwi a nie przez przednie;)

Napisano

ja mam 5 D.

Czemu ??

- takie akurat było na sprzedaż kilka ładnych lat temu wink.gif

- wygodniejsze

- praktyczniejsze

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.