Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Układ poziomowania nadwozia Astra F Caravan 1,6 16 V Ecotec

Featured Replies

Napisano

Kupiłem to auto niedawno i nie wiem co zrobić z tyłem samochodu.Jest trochę za bardzo uniesiony do góry .Próbowałem spuścić powietrze z zaworu w bagażniku ale wykręciłem cały zawór i nie zeszlo nawet pół ciuta powietrza.Czy jest zatkany zawór czy coś innego jest uwalone .Nie znam auta jeszcze dobrze więc przeleciałem kilka for i nic na temat tego układu nie znalazłem.Moze tutaj ktoś mi coś doradzi ?

Napisano

Hm.. ja mam również uniesiony tył ale nie przez powyższy uklad tylko gazowe amortyzatory.

Napisano

> Kupiłem to auto niedawno i nie wiem co zrobić z tyłem samochodu.Jest

> trochę za bardzo uniesiony do góry .Próbowałem spuścić powietrze

> z zaworu w bagażniku ale wykręciłem cały zawór i nie zeszlo

> nawet pół ciuta powietrza.Czy jest zatkany zawór czy coś innego

> jest uwalone .Nie znam auta jeszcze dobrze więc przeleciałem

> kilka for i nic na temat tego układu nie znalazłem.Moze tutaj

> ktoś mi coś doradzi ?

Może kilka takich naprostszych rzeczy sprawdzić:

Czy nikt nic nie ulepszył przed Tobą przy sprężynach, jakie są amortyzatory...., a może masz za mało bagażu w bagażniku grinser006.gif

Napisano
  • Autor

Na pierwszy rzut oka nie widać żadnej przeróbki ale coś może w tym być co mówisz,bo rury wydechu mam przerobione (grube jak od Tira)i tylny tłumik wielki jak cholera a dwa wyloty sterczą do góry.Mechanik powiedział żeby się tym nie przejmować bo to tłumik z kwasówki a że głośno chodzi to nic.Może właśnie zeby te wyloty nie darły po ziemi ktoś cos pogrzebał .Ale intryguje mnie dlaczego nie ma wogóle powietrza w tym układzie.

Napisano

a moze zaslepione i amorki sa zwykle hmm.gif

Napisano

> Hm.. ja mam również uniesiony tył ale nie przez powyższy uklad tylko

> gazowe amortyzatory.

a jaki to wpływ mają amortyzatory na wysokość zawieszenia? czy gdybyś wyjął całkiem amortyzator to auto klapnie na wahacze?

tym, że jest wysoko to bym się nie przejmował, no chyba, że jakiś sabotażysta wsadził pomiędzy sprężyny gumy do "utwardzania" zawieszenia to od razu je wywal.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Nie gum nie ma bo wiem jak to wygląda.Sam robilem to jeszcze w maluchu.Dzięki za zainteresowanie .Muszę się najpierw zorientować w temacie amorków gazowych bo szczerze mówiąc nic o tym nie wiem bo jestem elektrykiem a nie mechanikiem.Ale z tego co zauważyłem mam mały wyciek z prawego amortyzatora tylnego.Czy to świadczy że mam amorki zwykłe - olejowe?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.