Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

pytanie dotyczace skrzyni

Featured Replies

Napisano

witam mam takie pytanie odkad kupiłęm astre (1.6 8V) mam problem typu drazniacy odgłos nie zaleznie od tego czy silnik jest ciepły czy zimny czy po trasie czy rano skrzynia delikatnie szumi ( jęczy ) odgłos mozna by porownać z konczącym sie łozyskiem alternatora do tego jazda na kazdym biegu nie jest tez taka cicha tez słychać . Teraz pytanie co z tym zrobić sprawdzałem olej brakowało ale bardzo mało dolałem i mam dylemat czy wymienic olej czy zalać jakiś gęsty czy moze jakiś ceramizer ??? wiem pewnie napiszecie zeby tak jezdzić i nie szukać problemu ale to naprawde denerwuje więc jesli ktos ma jakiś pomysł to czekam na podpowiedz .

Napisano

po pierwsze bron boze nie wlewaj zadnego innego olej (gestszego) niz ten ktory jest owszem mozesz wymienic ale nie wiem jak to sie robi 270751858-jezyk.gif wlej olej ten od skrzyni. Co do szumienia w skrzyni to prawdopodobnie lozysko oporowe sprzegla, albo w najgorszym wypadku lozysko w skrzyni biegow - a to nie jest tania robota.

naturalnie jesli szum dobiega napewno ze skrzyni wink.gif

pozdro

Napisano
  • Autor

odgłos napewno jest ze skrzyni bo po wciśnieciu sprzęgła robi sie kompletnie cicho :/ dodam ze wszystko poza tym jest dobrze biego wchodzą ładnie

Napisano

> odgłos napewno jest ze skrzyni bo po wciśnieciu sprzęgła robi sie

> kompletnie cicho :/ dodam ze wszystko poza tym jest dobrze biego

> wchodzą ładnie

w tej sytuacji objawy wskazują na łożysko w skrzyni (na wałku głównym)

ew. któryś z elementów sprzęgła, ale niekoniecznie

u mnie jest to samo - nie minęło po wymianie sprzęgła...

może przez jakiś czas było nieco ciszej

Napisano
  • Autor

to załamka bo mnie to [bip] strasznie zwłaszcza nocą kiedy jest juz cicho przyjade sobie pod dom i jeszcze przed wejsciem do domu mam juz spier... humor jak usłysze ten szum :/:/:/

Napisano

> to załamka

spokojnie... ja się nie znam wink.gif

może ktoś Cię zaraz pocieszy... icon_rolleyes.gif

Napisano

no spokojnie powiem ci na pocieszenie, ze ja mialem tez podobny szum i myslalem, ze to lozysko na walku skrzyni, ale po wymianie sprzegla przeszlo - podobnie jak w przypadku kolegi azja. Jesli sie juz zdecydujesz na wymiane sprzegla to wymieniaj cale a nie tylko lozysko - podwujna robota podwujne koszta . Napewno wymiana sprzegla jest tansz niz regeneracja skrzyni.

pozdro

Napisano

> no spokojnie powiem ci na pocieszenie, ze ja mialem tez podobny szum

> i myslalem, ze to lozysko na walku skrzyni, ale po wymianie

> sprzegla przeszlo - podobnie jak w przypadku kolegi azja. Jesli

> sie juz zdecydujesz na wymiane sprzegla to wymieniaj cale a nie

> tylko lozysko - podwujna robota podwujne koszta . Napewno

> wymiana sprzegla jest tansz niz regeneracja skrzyni.

> pozdro

a jakie sprzeglo zapodales i ile placiles?

Napisano
  • Autor

widzicie coś mi sie przypomniało ale niewiem czy moze to mieć związek z tym szumem

mam cos takiego ze poprostu mi sprzęgło szarpie zapomniałem o tym bo juz sie troche przyzwyczaiłem tak puszczać sprzęgło ze nie szarpie i nie ma to do rzeczy czy było wilgotno czy zimny czy ciepły szarpie zawsze lekko ale szarpie poza tym sprzęgło bierze ok na dobrej wysokosci i nie slizga sie .Czy to moze mieć związek z szumem ??

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.