Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Amorki KAYABA na tył? Doradźcie.

Featured Replies

Napisano

Jestem zmuszony w najbliższym czasie wymienić amortyzatory z tyłu. Przeglądałem co się dało, pytałem w różnych punktach zajmujących się amorkami, co wybrać. Możliwości są następujące:

1. Oryginalne fiatowskie

2. KAYABA

3. Sachs - z tym, że te są ale wirtualnie...

4. Monroe

Co możecie mi doradzić z w/w firm? Po analizie kosztów mój wybór pada na KAYABE ze względu przede wszystkim na cene (250 PLN za komplet z montażem) oraz renomę marki, choć to akurat raczej drugorzędna sprawa, bo na naszych "drogach" wszystko padnie...

I tutaj chciałem prosić Was o opinie o tej marce i Waszych z nią doświadczeniach smile.gif

Inna kwestia to, jakie są lepsze OLEJOWE czy GAZOWE (mam nadzieję, że nie rozpętam tym pytaniem burzy na forum pomiędzy zwolennikami jednych i drugich).

KYB, które są przeznaczone dla Pandy (mówimy o amorkach na TYŁ) są gazowe i osobiście nie miałem z nimi nigdy styczności, zatem nie mam zielonego pojęcia w czym są lepsze, w czym gorsze, a w czym porównywalne do olejowych, które mam obecnie (oryginalne).

Proszę zatem o wypowiedź na temat amorków marki KAYABA oraz plusów i minusów gazowych amortyzatorów.

Z góry WIELKIE dzięki smile.gif

Pozdrawiam

Napisano

ja po sasiedzku..

polecam te KYBY, lepsze sa gazowe.

ja mam KYB excel-G i na razie jestem zadowolony.

z tego co pamietam, KYBy sa twardsze od seryjnych, ale nie wiem jak to jest odczuwalne (amorki zmienialem razem z obnizeniem i utwardzeniem zawiechy).

oryginalne fiata to pewnie magnetti marelli po jakiejs chorej cenie z ASO wink.gif

sachs - renoma firmy duza, ale nie slyszalem zeby ktos to montowal albo proponowal jak szukalem amorkow.

monroe - na allegro byly w podobnej kasie co magnetti marelli. podejrzewam ze jakosciowo tez zblizone.

jeszcze raz: polecam KYBy. smile.gif

pozdro

fosfor

Napisano

Bierz KYB-y olejowo-gazowe. Mialem w CCS i bradzo fajnie sie jeezdzilo smile.gif Chociaz nie ukrywam ze lepiej na Bilsteinach B4 smile.gif

Napisano
  • Autor

> jeszcze raz: polecam KYBy.

Dzięki wielkie za opinie, dziś zamawiam KYB wink.gif

Napisano
  • Autor

Dziś wymieniłem tylne amortyzatory na KAYABA Excel-G. Ha zdecydowanie poprawił się komfort jazdy zeby.GIF no i zachowanie auta na drodze. Teraz zobaczymy jak długo wytrzymają "japończyki" stan naszych dróg...

Aha, zanim mi je założyli obejrzałem je dokładnie w poszukiwaniu kraju produkcji. Pisało na nich MADE IN JAPAN, co mnie ucieszyło, bo szukając wczesniej amorków pytałem o różne marki i w jednym ze sklepów facet się uparł, że firma KYB amortyzatory do Fiata produkuje w Turcji confused.gif

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.