Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Po wizycie na analizatorze

Featured Replies

Napisano

Pojechałem aby sprawdzić. Wszystko jest w normie nawet bez katalizatora. Mieszanka ani za bogata ani za uboga. Koleś powiedział, że spaliny będą mi inaczej śmierdziały bo nie mam katalizatora a mam dość solidną końcówkę tłumika więc zalatuje od niej. Również okopcona rura wskazuje na to, że nie mam kata, a że rura jest duża i wygięta do góry to wszystko widać smile.gif

Druga sprawa jest taka, że koleś przy okazji sprawdził mi świece i były bardzo nadpalone. Koleś na ucho usłyszał, że auto gubi zapłon. No i wstawiłem sobie nowe świecuszki NGK V-Line. A teraz czekam na odpowiedz kolegi, który narzeka, że robi tylko 700 km na 50 litrowym baku (ja robie 350) odnośnie jego stylu jazdy. Może cholera mam za ciężką nogę? crazy.gif

Napisano

NO ja tez nie mam Kata i srodkowego i mam to samo na pzregladach wszytsko jest w normie ale tez jak dreptam mu troche to jak wyide z auta lub mam otwarte okno to czuc lpg(bo jezdze na LPG) no i tez mam tłumnik sportowy i całutki mam czarny jak by był w sadzy:)

Ja nigdy jeszcze na swojej bravce od zera do konca nie jechałem na PB to nawet niewiem ile powino sie robic km na 50 literkach:)

Napisano

Doktor80 a możesz wkleić wyniki z analizatora?

ps. też jestem zdania, że te "wyniki jednego z kącikowców" o spalaniu w mieście 7,2 na 100 to "wlóż między bajki"... W książce podają ok 10,7 w mieście, więc jak Ci pali do 11,5 to uważam, że nie ma o co kopii kruszyć

Napisano

> te "wyniki jednego z kącikowców" o spalaniu

> w mieście 7,2 na 100 to "wlóż między bajki"...

Nie mam potrzeby ani zamiaru nic udowadniać... zresztą nie tylko ja jeden mam takie spalanie. Może to da Ci coś do myślenia ?

Napisano
  • Autor

> padaka, sprzedaj

Dołożysz z 10 tysi?? wink.gif, albo wiem, zaproszę Cie na moje wesele w sierpniu i w kopetę wsuniesz mi coś około 10 grinser006.gif

Napisano

> A teraz

> czekam na odpowiedz kolegi, który narzeka, że robi tylko >700 km

Już chyba napisał, ze to był żart......i wcale nie narzeka...a spalanie na poziomie 7,5 litra /100 km na Pb 95 było normalnym spalaniem kiedy jeździłem na benzynce. Dla porównania - teraz spala 9-10 litrów LPG/100 po mieście

> na 50 litrowym baku (ja robie 350) odnośnie jego stylu >jazdy. Może cholera mam za ciężką nogę?

14,3 l/100 km - od razu widac ze coś jest nie tak smirk.gif .

Tak jak kolo ze Szczecina pisał - sprzedaj padake i o spalaniu shhh.gif

Napisano

ja nic nie rouzmiem... wiec po co kat i te wszystkie normy spalin, jak bez kata tez sa spelnione ? wytlumaczcie prosze...

Napisano
  • Autor

> ja nic nie rouzmiem... wiec po co kat i te wszystkie normy spalin,

> jak bez kata tez sa spelnione ? wytlumaczcie prosze...

No właśnie też się zastanawaiłem nad tym. Może ktos nam wytłumaczy smile.gif

Napisano

> No właśnie też się zastanawaiłem nad tym. Może ktos nam wytłumaczy

może raczej chodziło mu o to że w normie jak na auto bez kata ??

Jeżeli pali ci za dużo a wszystko jest oki, to może po prostu twój styl jazdy daje takie spalanie ??

Swoja droga przy obecnych korkach jakie panuja w Łodzi to nawet moje JTD wciąga 7,5l/100km irked.gif

Napisano

>Witam,

jeśli chodzi o ścisłość to nie wszystkie parametry sa w "normie" . Przpeisy mówia że CO powinno być do 0,5%, natomiast HC do 100 ppm. Formalnie auto nie powinno przejść przeglądu rejestracyjnego.

Pozdrawiam

DaRo

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.