Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Oslona altka w PII - FR

Featured Replies

Napisano

Jak wiadomo jakis czas temu kupilem oslona altka. Dlugo myslalem, kombinowalem i przymierzalem jak ja zainstalowac. Ofszem nowo zakupiona oslona jest dluzsza, ale o dziwo w kierunku przodu auta spineyes.gif . Nie wiem co ona ma tam oslaniac niewiem.gif , moze chlodnice rotfl.gif . Nie wiem co za geniusz ja zaprojektowal pad.gif

278680639-1.JPG

Jak widac, zakupiona oslona w tylnej czesci jest ksztaltem taka sama, jak ta fabryczna.

278680639-2.JPG

Postanowilem sie jej pozbyc, dalem zakupiona oslone kumplowi. Ma on PII sportinga, sprowadzanego z zachodu no i nie ma w nim zadnej oslony.

Tak wyglada altek bez zadnej oslony od strony prawego kola.

278680639-3.JPG

278680639-4.JPG

Skoro juz mialem wyjeta fabryczna oslone, to postanowilem zrobic jakas oslone wlasnej konstrukcji. Jako material na nia wykorzystalem stare tylne zakole z CC.

278680639-5.JPG

Wycielem z niego kawalek materialu, odpowiednio go uksztaltowalem i dopasowalem tak aby dal sie domontowac do fabrycznej oslony. Jak zwykle niezbedna okazala sie opalarka, tak jak przy tylnych zakolach zeby.GIF

278680639-6.JPG

Po odpowiednim dopasowaniu tego kawalka tworzywa, zmontowalem go z fabryczna oslona.

278680639-7.JPG

Calosc zamontowalem w samochodzie, dopasowujac na goraco nowy fragment oslony, tak aby nie dotykal to altka i aby nie wibrowal.

278680639-8.JPG

A tak wyglada juz calosc po zmontowaniu wszystkiego, lacznie z oslona pod silnikiem.

278680639-9.JPG

278680639-10.JPG

Teraz pozostaje poczekac na kaluze i potestowac nowa oslone smile.gif

post-73486-14352481108394_thumb.jpg

Napisano

> Jak wiadomo jakis czas temu kupilem oslona altka.

a to jakaś uniwersalna była osłona hmm.gif ? Ogólnie bardzo dobry pomysł z osłoną altka claps.gif good job ok.gif

> Teraz pozostaje poczekac na kaluze i potestowac nowa oslone

ale lepiej uważaj grinser006.gif

Napisano

Ale zabudowa hmm.gifDobrze ze rzadko sie tam zagląda bo nerwy by mnie wzieły jakbym miał to demontowac zanim cos bym zrobił angryfire.gif

Myslę ze spełni swoją rolę po czesc zssłoniła Twoja konstrukcja a częsc zabudowa-osłona silnika waytogo.gif

Napisano

czyli jednak szit zlosnik.gif

no tak czy inaczej co własna robota to własna zlosnik.gif

P.S. weź mi wyślij adres tego posta na priva

Napisano
  • Autor

> a to jakaś uniwersalna była osłona ? Ogólnie bardzo dobry pomysł z

> osłoną altka good job

> ale lepiej uważaj

Niby byla dedykowana do PII, pasuje w miejsce fabrycznej. Ale co z tego, skoro zamiast altka oslania pusta przestrzen miedzy silnikiem a chlodnica.

Napisano
  • Autor

> czyli jednak szit

Mozna tak powiedziec. Jesli ktos nie ma fabrycznej, to moze taka zalozyc. Dalem ja koledze, niech on sie teraz troche pomeczy zlosnik2.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.