Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra III wasze opinie

Featured Replies

Napisano

co mozecie mi powiedziec o tym samochodzie co sie psuje, co jest ich najwieksza usterką.

aha chodzi mi o dieselka tylko jeszcze nie wiem o jakiej mocy i ktory z nich jest najmniej awaryjny,

zaznaczam ze to autko dla osoby juz wiekowej zlosnik.gif

Napisano

nie wiem co sie psuje - nie mam H

na poczatku mi sie nie podobala....

teraz podoba mi sie kombik;) HTB jest takie bezplciowe.....sedan calkiem, calkiem

chcialbym H combi z dieslem;) ale na razie mnie nie stac zmieniac co 3 latka autka na nowy model...

Napisano

Chyba jeszcze za wcześnie mówić o awaryjności tych aut. Od jesieni mam 1,3 cdti. Na razie jestem zadowolony. Silniczek ładnie pracuje, tyle ile ma mocy to mnie wystarczy. Mało pali - średnio około pięciu litrów. Wygląd to rzecz gustu, gdyby mi sie nie podobał to bym go nie kupił.

Napisano

Ja moge smialo ci je polecic. Mam co prawda tylko 30 tys przejechane, ale narazie spisuje sie bez zarzutów. Przy tym jest bardzo ekonomiczne.

Napisano

> Ja moge smialo ci je polecic. Mam co prawda tylko 30 tys przejechane,

> ale narazie spisuje sie bez zarzutów. Przy tym jest bardzo

> ekonomiczne.

A jak z głośnoscią w tych autkach.

Napisano

> A jak z głośnoscią w tych autkach.

Moim zdaniem bardzo dobrze. Po przesiadce z peugeota 306 (1.6) jest zdecydowanie lepiej. Nawet przy duzych predkosciach mozna normalnie sobie rozmawiac smile.gif

Napisano

> A jak z głośnoscią w tych autkach.

Ja mam 80 KM i jest b.cichutki. 100 KM jechalem z salonu co bylo mozna testowac i sie lekko przerazilem, klekotal powiem ze glosno. Rozmawialem tez z kumplem co mial z kilkoma astrami do czynienia i potwierdzil moje opinie ze 100 kM chodza o wiele glosniej.

Napisano

z mojego asterixa jestem zadowolony,może troche klekocze ale bez przesadyzmu a jak już to w zamian ma zajefajny sprzęcik grający no i co najważniejsze nie jest to rodziną VW że na każdym kroku musisz patrzeć czy jakiś amator cudzych samochodow sie na ciebie nie czai 20.GIF

Napisano

> Ja mam 80 KM i jest b.cichutki. 100 KM jechalem z salonu co bylo

> mozna testowac i sie lekko przerazilem, klekotal powiem ze

> glosno. Rozmawialem tez z kumplem co mial z kilkoma astrami do

> czynienia i potwierdzil moje opinie ze 100 kM chodza o wiele

> glosniej.

1.7 100km są bardzo głośne, szczególnie jak się przesiądzie z vectry 1.8 benzyna ...

mam prawie 10kkm i we wtorek wizyta w ASO - przy kreceniu kierownica cos strasznie halasuje, obstawiam końcówki drążków, albo maglownice frown.gif

Napisano

Vectra to nie ta półka i nie ma co porównywać.

Dla mnie głośność 1.7 CDTI jest porównywalna do 2.0 DTI, którą wcześniej jeździłem.

Napisano

> Vectra to nie ta półka i nie ma co porównywać.

> Dla mnie głośność 1.7 CDTI jest porównywalna do 2.0 DTI, którą

> wcześniej jeździłem.

no właśnie - trafił kolega w samo sedno!!

2.0 DTI to konstrukcja z lat 90tych (bezpośredni wtrysk ale ma pompie), wiec już przestarzała i nie można od niego wiele wymagać

a 1.7 CDTI to (powinien być) współczesny silnik (na common-rail'u) ale klekocze jak staroć, czyli zero postępu angryfire.gif

od czasów 2.0 DTI w dieselach zaszła rewolucja common-rail'owa i zyskały one zupełnie inną kulturę pracy, nawet Kia potrafi zrobić cichy i dynamiczny silniczek (1.6: 115KM i 255Nm), a Opel niet frown.gif

szkoda buu.gif

Napisano

A tego to już bym nie powiedział. Z zewnątrz naprawdę słychać różnicę w pracy 2.0 DTI i 1.7 CDTI z wyraźną przewagą na plus tego drugiego.

Pisałem o głośności wewnątrz autka -a jest to już tylko kwestia zastosowanych materiałów wygłuszających, a nie samego silnika.

Napisano

> no właśnie - trafił kolega w samo sedno!!

> 2.0 DTI to konstrukcja z lat 90tych (bezpośredni wtrysk ale ma

> pompie), wiec już przestarzała i nie można od niego wiele

> wymagać

> a 1.7 CDTI to (powinien być) współczesny silnik (na common-rail'u)

> ale klekocze jak staroć, czyli zero postępu

> od czasów 2.0 DTI w dieselach zaszła rewolucja common-rail'owa i

> zyskały one zupełnie inną kulturę pracy, nawet Kia potrafi

> zrobić cichy i dynamiczny silniczek (1.6: 115KM i 255Nm), a Opel

> niet

> szkoda

ale Opel wiedzial od kogo qpic diesle, no nie mooof, ze ten 1.9 CDTI <-- chyba tak, 150 HP jest zly

Napisano

> ale Opel wiedzial od kogo qpic diesle, no nie mooof, ze ten 1.9 CDTI <-- chyba tak, 150 HP jest zly

ten nie jest tak zły wink.gif ale budżetu firmie nie starczoło wiec 1.7 cdti 100km

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.