Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Udezylem kolem w kraweznik !!!

Featured Replies

Napisano

czesc jadac dzisiaj sobie tak 60km\h chcialem przed dosc ostrym zakretem przyhamowac, padal deszcz i kola sie zblokowaly przy skrecaniu popuscilem "symulujac abs" ale na nie wiele sie to zdalo - bum i przychrzanilem w kraweznik az kolo wiechalo na niego. wysidlem z autka i zobaczylem, ze felga sie skrzywila ale powietrze nie zeszlo ?? wiec podjechalem na najblizszy parking i zalozylem zapasowke. pojechalem dalej z reka na duszy ze nic sie nie zerwalo. I pytanko czy mam sie o cos obawiac ??? czy podjechac dla pewnosci jutro do diagnosty ?? nic nie puka i nie stuka nie szarpie i nie sciaga na bok .

dzieki i pozdro

Napisano

Lat temu kilka jadąc na 2-pasmówce na lekkim łuku obejrzałem się za siebie a jak odwróciłem głowę to zauważyłem że zbliżam się do krawężnika chodnika...

Głośno łupnęło i wskoczyłem jedną połową na krawężnik... Zjechałem spowrotem i w odpowiednim miejscu zatrzymałem się aby oszacowac straty... Wizualnie nic się nie stało a i nic niepokojącego nie wyczuwałem potem podczas jazdy... i tak bez konsekwencji jeździłem następne 2-3 lata aż auto sprzedałem...

Napisano

więcej strat by było miał jak byś przywalił na zblokowanych laczkach

Napisano

Wszystko zalezy od tego pod jakim katem uderzyles w ten kraweznik. Na Twoim miejscu jednak bym obejrzal z kanalu zawieszenie, skontrolowal zbieznosc. I dobrze obejrzyj opone- u mnie po podobnym "numerze" w oponie zimowej zrobil sie gooz na boku (felga do wymiany byla oczywiscie)

Napisano

> czesc jadac dzisiaj sobie tak 60km\h chcialem przed dosc ostrym

> zakretem przyhamowac, padal deszcz i kola sie zblokowaly przy

> skrecaniu popuscilem "symulujac abs" ale na nie wiele sie to

> zdalo - bum i przychrzanilem w kraweznik az kolo wiechalo na

> niego. wysidlem z autka i zobaczylem, ze felga sie skrzywila ale

> powietrze nie zeszlo ?? wiec podjechalem na najblizszy parking i

> zalozylem zapasowke. pojechalem dalej z reka na duszy ze nic sie

> nie zerwalo. I pytanko czy mam sie o cos obawiac ??? czy

> podjechac dla pewnosci jutro do diagnosty ?? nic nie puka i nie

> stuka nie szarpie i nie sciaga na bok .

> dzieki i pozdro

Proponuję sprawdzić zbieżność i stan tulei wahacza

Napisano

> czesc jadac dzisiaj sobie tak 60km\h chcialem przed dosc ostrym

> zakretem przyhamowac, padal deszcz i kola sie zblokowaly przy

> skrecaniu popuscilem "symulujac abs" ale na nie wiele sie to

> zdalo - bum i przychrzanilem w kraweznik az kolo wiechalo na

> niego. wysidlem z autka i zobaczylem, ze felga sie skrzywila ale

> powietrze nie zeszlo ?? wiec podjechalem na najblizszy parking i

> zalozylem zapasowke. pojechalem dalej z reka na duszy ze nic sie

> nie zerwalo. I pytanko czy mam sie o cos obawiac ??? czy

> podjechac dla pewnosci jutro do diagnosty ?? nic nie puka i nie

> stuka nie szarpie i nie sciaga na bok .

> dzieki i pozdro

mnie po stltuczce gdzie baba mi przywalila w kolo jezdzilem miesiac spokojnie az nagle zaczela mi kierownica uciekac. okazalo sie ze pekly sanki przy trzymaniu wahacza. diagnosta stwierdzil ze mam fart ze zyje

Napisano

> mnie po stltuczce gdzie baba mi przywalila w kolo jezdzilem miesiac

> spokojnie az nagle zaczela mi kierownica uciekac. okazalo sie ze

> pekly sanki przy trzymaniu wahacza. diagnosta stwierdzil ze mam

> fart ze zyje

ja kilka miesięcy temu też zaliczyłem krawężnik buu.gif Prędkość była niewielka ale i tak felga stalowa na złom, opona pewnie tez bo dostała guza (na szczęście nie była nowa) Różnicy w prowadzeniu nie zauważyłem. Po zmianie na aulfelgi i letnie opony samochód lekko ściąga mi w prawo (uderzyłem wtedy lewym) ale wydaje mi się że to wina zużycia opon niewiem.gif

Napisano

jednym słowem nasze autka są nie zniszczalne

Napisano

podejrzewam że 100 tyś przejechane po polskich drogaqch jest znacznie gorsze niż udeżenie w krawężnik co tydzień hehe.gif a właściwie to trzeba płakać buu.gif

biglaugh.gif

Napisano

> ja kilka miesięcy temu też zaliczyłem krawężnik Prędkość była

> niewielka ale i tak felga stalowa na złom, opona pewnie tez bo

> dostała guza (na szczęście nie była nowa) Różnicy w prowadzeniu

> nie zauważyłem. Po zmianie na aulfelgi i letnie opony samochód

> lekko ściąga mi w prawo (uderzyłem wtedy lewym) ale wydaje mi

> się że to wina zużycia opon

hehe u mnie walka z kolkami tez od sciagania po zmianie opon i felg sie zaczela kupilem nowe opony felgi tez GM zalozylem i nic i szukanie dalej, i dalej i jak pojechalem drugi raz na szarpak to se siadlem i chcialem zaplakac bo klnie.gif diagnosta powiedzial ze auto na zlom, ze zawieszenia sie nie spawa i nic z tym sie nie zrobi. szkoda tylko ze cale sanki sie wymienia bez uzycia palnika i jest spokój. koszt okolo 600 zl

Napisano

ja zima zsunalem sie na kraweznik na kocich lbach.opona pekla bo stara.felga cala.po kilku dniach zaczely sie stuki-oberwany lacznik stabilizatora,i lozysko w kole sie sypnelo.poza tym wszystko ok.

Napisano

Po uderzeniu w krawężnik z taką prędkością powinno sie sprawdzić: zawieszenie (ewentualna kontrola zbieżności bo przy takim uderzeniu jest duże prawdopodobieństwo że zbieżnosci nie będzie), felgę i oponę czy nie ma pęknięcia lub guza angryfire.gif Przerabiałem temacik to wiem angryfire.gif

Napisano
  • Autor

no to jestem po kontroli u diagnosty i ufff nie sie nie sktzywilo ani nic nie peklo naturalnie felga do wymiany poszla - na zlom opony od razu wymienilem na firetony a nie koreanskie plastiki. No ale niestety zbieznosci - brak wiec to juz w piatek bedzie zrobione

pozdro

Napisano

A jesli mozna wiedziec ile u was kosztuje ustawienie zbieżności ???

POZDRAWIAM

Napisano
  • Autor

na stacji diagnostyczej 85 zeta do 120 (jesli trzeba uzyc palnika) - a jesli trzeba to licz sie z wymiana koncowek bo po takim zabiegu beda raczej do wyrzucenia ja juz ie na to szykuje wink.gif

pozdro

Napisano

a ile zapłaciłeś u diagnosty za sprawdzenie zawieszenia? Wjeżdżałeś na szarpaki?

Napisano
  • Autor

> a ile zapłaciłeś u diagnosty za sprawdzenie zawieszenia? Wjeżdżałeś

> na szarpaki?

15 zeta

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.