Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

jak ściągnąć bęben

Featured Replies

Napisano

mam prośbę czy może ktoś wie jak ściągnąć bębny tylne w astrze 94 rok 1600

z góry dzięki za jakiekolwiek info

Napisano

Bylo juz na forum. Mam ten sam problem - 0 recznego. I tez nei wiem jak sciagnac to badziewie, bo za Chiny ludowe nie schodzi frown.gif Chyba sie bebny wytarly i zczeki w nie weszly i blokuja. Trzeba chyba odkrecic przewody, ale jakos nie spieszy mi sie do tego... mad.gif Kurde, zeby ladnie zeszly to bym wymienil, u Ciebie tez sie "zaklinowaly" czy wogole nei wiesz jak do tego podejsc?

Napisano

> mam prośbę czy może ktoś wie jak ściągnąć bębny tylne w astrze 94 rok

> 1600

> z góry dzięki za jakiekolwiek info

Jak u szwagra wymienialiśmy w Viki A( są identyczne jak u mnie) to wystarczyło poluzować/ rozpiąć jak kto woli ręczny, odkręcić tą śrubkę na śrubokęt" krzyżakowy" dwa młotki i metodą "wujka Iwana" zszedł bez problemu... pukaj do okoła, tak żeby nie pękł beben...

Powodzenia

Napisano

Panowie troszeczkę cierpiliwości, później młoteczek ale taki większy i do ROBOTY zejdzie na pewno. Tylko nie walić z jednej strony a dookoła grinser006.gif

Napisano
  • Autor

wiem jak sie za to zabrać ale myślałem ze jest jakas metoda żeby łatwiej to poszło bo za cholerę nie da sie ściagnąć.

Napisano

A odpinales hamulec "nozny" czy tylko reczny? I jak mi reczny nie hamuje, to raczej tylko szczeki do wymiany?

Napisano
  • Autor

nic nie odpinałem:) ściągłem koło odkręciłem śrubkę na krzyżaka i myśałem że już wszystko ale zaraz się rozczarowałem smile.gif pukałem delikatnie młotkiem i nic bo myśle sobie że to nie cholera maluch że młot i tylko młotem zejdzie:) kolega ma też astrę i mówił właśnie że walił młotem to pokrzywił tam coś w środku ale ściągnął smile.gif a ja myślałem że jest jakaś metoda bezsiłowa hahaha ale chyba pozostaje mi młot albo oddanie mechaniką niech się męczą chłopaki:)

Napisano

> nic nie odpinałem:) ściągłem koło odkręciłem śrubkę na krzyżaka i

> myśałem że już wszystko ale zaraz się rozczarowałem pukałem

> delikatnie młotkiem i nic bo myśle sobie że to nie cholera

> maluch że młot i tylko młotem zejdzie:) kolega ma też astrę i

> mówił właśnie że walił młotem to pokrzywił tam coś w środku ale

> ściągnął a ja myślałem że jest jakaś metoda bezsiłowa hahaha

> ale chyba pozostaje mi młot albo oddanie mechaniką niech się

> męczą chłopaki:)

Z tyłu bębna jest otwór zaślepiony gumowym korkiem - wyciągasz korek, wkładasz okrągły pręt/śrubokręt i naciskasz - powinno się poluzować (szczęki się "ściągają"). Potem - jak sugerują koledzy - młotkiem dookoła bębna i próbujesz ściągnąć.

Pzdr.

P.

Napisano

> 1600

Odkręcasz dwie lub trzy śruby i walisz młotkiem innego sposobu nie ma.

Napisano

> 1600

Miałem podobny problem, niestety na bębnach powstał duży "kołnierz" i mimo stukania młotkiem itp. nie dało rady rozdzielić tej części.

Skończyło sie na pożyczeniu ściągacza do dużych łożysk i skorzystanie z jego usług.

Co prawda było ciężko i wraz z bębnami odpadały szczęki hamulcowe, jednak osiągnąłem swój cel.

Przed założeniem bębnów ranty potraktowałem kamieniem szlifierskim założonym na wiertarkę - od tamtego czasu wszystko schodzi bezproblemowo.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.