Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Strumienica

Featured Replies

Napisano

Czy ktoś ma zamiast katalizatora strumienicę.

Jezeli tak to czy dobrze się sprawuje i czy jest ona lepsza od katalizatora.

Napisano

> Czy ktoś ma zamiast katalizatora strumienicę.

> Jezeli tak to czy dobrze się sprawuje i czy jest ona lepsza od

> katalizatora.

a do czego służy strumienica a do czego katalizator hmm.gif

Napisano

> Czy ktoś ma zamiast katalizatora strumienicę.

> Jezeli tak to czy dobrze się sprawuje i czy jest ona lepsza od

> katalizatora.

strumienica nie daje nic oprócz komfortu psychicznego że ma tuningowy gadget.

a w przypadku twego silniczka to nie ma nawet sensu pakować pieniędzy w ten sprzęt.

moja rada wytnij kata wstaw rurę przelotową i będzie dobrze zeby.GIF

no jedyny problem może być z przeglądem, ale to już sobie jakoś załatwisz

Napisano

> a do czego służy strumienica a do czego katalizator

A to nie to samo??? hmm.gif

Napisano

> a do czego służy strumienica a do czego katalizator

strumienica "ma" wywoływać zawirowania strumienia spalin co "ma polepszyć" parametry silnika.

dla mnie wielka BAJKA

Napisano

> A to nie to samo???

no właśnie hmm.gif

Napisano

> strumienica "ma" wywoływać zawirowania strumienia spalin co "ma

> polepszyć" parametry silnika.

> dla mnie wielka BAJKA

no nie taka zupelnie bajka. strumienica moze polepszyc parametry ale musi byc odpowiednio dobrana i raczej przydalyby sie rowniez inne modyfikacje. ale przy tak poteznym silniku jakim jest 1.0 mozna nie zauwazyc roznicy w osiagach 270751858-jezyk.gif

Napisano

> no nie taka zupelnie bajka. strumienica moze polepszyc parametry ale

> musi byc odpowiednio dobrana i raczej przydalyby sie rowniez

> inne modyfikacje. ale przy tak poteznym silniku jakim jest 1.0

> mozna nie zauwazyc roznicy w osiagach

chodzi mi o to ze każdy kto sprzedaje strumienice pisze ze doda ci z 200 koni ale żeby przybyło tego kuca to musi być naprawdę potężny silnik i do tego sportowy układ wydechowy od kolektora doi końca

Napisano

> no właśnie

Bardzo często widzę napis:

Strumiennica w obudowie katalizatora.

Napisano

> Bardzo często widzę napis:

> Strumiennica w obudowie katalizatora.

strumienica co wygląda jak katalizator, żeby nie było problemu przy przeglądzie

dlatego tak pisze

pojaśnione ??

Napisano
  • Autor

Nie zależy mi na 100 dodatkowych koniach ani na tym jednym kucyku. Chce mieć element wydechu który będzie wyglądał jak katalizator tylko troszkę bardziej efektywny od względem przepływu spalin

Napisano

> Nie zależy mi na 100 dodatkowych koniach ani na tym jednym kucyku.

> Chce mieć element wydechu który będzie wyglądał jak katalizator

> tylko troszkę bardziej efektywny od względem przepływu spalin

wycinasz/wyjmujesz puszkę katalizatora, od góry wycinasz otwór, wysypujesz zawartość, zaspawowujesz otwór (<- tu chyba mam kłopoty z polszczyzna zeby.GIF ), zakładasz/wspawujesz pustą puszkę. Wyglada jak katalizator i nie przeszkadza w jeździe, koszt operacji u blacharza/spawacza 30 zł zamiast co najmniej 250 za strumienicę która i tak niczego nie wnosi.

Napisano

> wycinasz/wyjmujesz puszkę katalizatora, od góry wycinasz otwór,

> wysypujesz zawartość, zaspawowujesz otwór (

...Tak tylko dźwięk jaki wydaje potem silnik 893goodvibes.gif

Zrobiłem tak w swoim i średnio mi sie to podobało, inna sprawa, że musiałem wywalić kata bo się rozleciał biglaugh.gif

Napisano

dobrze dobrana strumienica jako element wydechu z dobrze zestrojonym wydechu i całej reszcie jak najbardziej tak. w momęcie kiedy poprostu chce ktoś ją wstawić zamiast katalizatora nie zmieniającnic to niech lepiej wstawi kawałek rurki w miejsce kata bo strumienica mu spełni dokładnie takei samo zadanie.

Napisano

Ja tam jednak jestem zwolennikiem katalizatora - w końcu nie bez powodu zostały one wymyślone i założone do aut. Ostatnio też wstawiałem sobie nowego kata - na alledrogo wydałem za niego 185 PLN + kilkanascie zł za wspawanie - i nie mam problemów na przeglądzie. Do tego dochodzą jeszcze takie duperele jak kontrola drogowa u naszych zachodnich czy południowych sąsiadów - ostatnio będąc na Słowacji zatrzymała mnie ichniejsza Policja i oprócz dokumentów i stanu tech auta sprawdzali analizatorem spalin co leci mi z rury - i do niczego się nie przyczepili - i dobrze, bo wysokość mandatu mogłaby wynieść z 1/5 ceny mojego auta wink.gif jakieś 1 i 1/2 roku temu znajomemu w Austrii wlepili za wspawaną rurę 500 euro i nie było tłumaczeń wink.gif To juz byłoby lepiej jakby miał rozsypany katalizator - mniej by dostał wink.gif A jeśli mnie pamięć nie myli normy odnośnie emisji spalin mają dość wyśrubowane i rygorystycznie ich przestrzegają, a osobiście nie próbowałbym się "dogadywać" z ich Polizei wink.gif

No i na koniec światopogląd - wiadomo - ekologia - mi jako członkowi WWF w pale się nie mieści, że mógłbym świadomie i z premedytacją dokładać swoje procenty do i tak już strasznie zanieczyszczonej atmosfery wink.gif

Pozdrawiam!!!!!

Napisano

> ...Tak tylko dźwięk jaki wydaje potem silnik

> Zrobiłem tak w swoim i średnio mi sie to podobało, inna sprawa, że

> musiałem wywalić kata bo się rozleciał

dokładnie sick.gif

trzeba wspawać jak coś w puszkę po kacie dobrą rurę bo inaczej będzie brzydki dźwięk

Napisano

jezeli masz niezapchany katalizator proponuje aby zostal on na swoim miejscu, a na strumienice szkoda pieniedzy. U mnie nie ma zadnych efektow poza tym ze po wspawaniu tego wynalazku koncowy ulter duzo ciszej pracuje sciana.gif (łuski ktore maja wprawiac spaliny w ruch wirowy tak naprawde stanowia opór)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.