Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

kupilem hak i mam pytanie

Featured Replies

Napisano

kupilem sobie odpinany na kluczyk hak holowniczy, zainstalowalem go po ostatniej stluczce jak mi gosc w korku najechal na tył, sila uderzenia byla taka ze jak bym mial wtedy hak to by zostalo to na haku a nie na zderzaku frown.gif i teraz pytanie jak bym mial wczesniej ten hak i by mi ktos walnal w tyl samochodu czy moglby miec do mnie jakies roszczenia z powodu ze jezdze z zainstalowanym hakiem bez przyczepki ?? ewentualnie czy policja mogla by mi robic jakies problemy jak by przyjechali spisac protokol itp ??

Napisano

z tego co wiem w PL haki musza miec mozliwosc zdjecia. Jednak mozna z nim jezdzic. Inaczej niz w Europie Zachodniej.

klik

klik2

Napisano

> z tego co wiem w PL haki musza miec mozliwosc zdjecia. Jednak mozna z

> nim jezdzic. Inaczej niz w Europie Zachodniej.

> klik

> klik2

niestety i jest to jakiś absurd - bo po co w takim razie wymagane są haki ze zdejmowaną kulą?

a ja zastanawiam się czy u nas kradną takie końcówki?

i co wtedy - w sumie to chyba ciężko coś takiego dokupić hmm.gif

mam hak ze zdejmowaną kulą (wajcha w dół i kulka wychodzi),

ostatnio zapomniałem zdjąć jak jechałem do krk i tak mnie potem naszło, że jakby mi ktoś to świsną to byłby problem frown.gif

Napisano

> kupilem sobie odpinany na kluczyk hak holowniczy, zainstalowalem go

> po ostatniej stluczce jak mi gosc w korku najechal na tył, sila

> uderzenia byla taka ze jak bym mial wtedy hak to by zostalo to

> na haku

..albo, co bardziej prawdopodobne, mialbys sporo wieksze uszkodzenia auta..

Napisano
  • Autor

> ..albo, co bardziej prawdopodobne, mialbys sporo wieksze uszkodzenia

> auta..

sadze ze ten hak by wjechal w jego zderzak jak w maslo i zatrzymal sie na chlodnicy a raczej koncowki mi nie ukradna bo mam na kluczyk (niby mozna rozwiercic ale na to wszystko czasu potrzeba)

Napisano

> sadze ze ten hak by wjechal w jego zderzak jak w maslo i zatrzymal

> sie na chlodnicy a raczej koncowki mi nie ukradna bo mam na

> kluczyk (niby mozna rozwiercic ale na to wszystko czasu

> potrzeba)

Bez haka sile uderzenia przyjmuje zderzak - jego zadaniem jest absorbcja energii. Ile moze przyjac to inna sprawa, dlatego tez czesto energia uderzenia przenosi sie na karoserie (plyte bagaznika, belke tylna itp). Przy uderzeniu w tyl auta z hakiem - energie przyjmuje sztywny hak - a poprzez niego od razu plyta auta. Zniszczenia musza byc wieksze. Chyba, ze chodzi Ci o niewielkie pukniecia, ktore uszkodzily by lekko tylko zderzak - to tutaj faktycznie moze hak Cie cos uratowac - ale czesto tez moze narobic wiecej szkody. Inna bajka jest to, ze auto wjezdzajace w pupe ma znacznie wieksze uszkodzenia po wjezdzie w hak niz w jego brak - ale mowimy tu o aucie poszkodowanego.

Napisano
  • Autor

chodzi mi o niewielkie predkosci jak jade w korku bo wtedy najczesciej ludziska najezdzaja sobie, a wiem ze hak nie pomoze jak przywali ktos z duza predkoscia bo wczoraj widzialem BMW z potluczona tylna szyba toche wgniecionym kufrem no i dopatrzylem sie tez wepchnietego pod spodem pokrzywionego haka holowniczego , a jak jedziemy z przyczepka 750 kg to tez jakies sily dzialaja na hak i karoserie wiec taki niewinny buziaczek w dupsko nie powinien wyrzadzic mi szkody przez to ze posiadam hak

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.