Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowe Bravo vs Stilo 5d - pierwsze wrażenie

Featured Replies

Napisano

rado czy to nie jest aby ul. gdanska ?

Napisano

dokladnie ...bravo jest ladne, ale mniejsze w srodku od stilona;) wydaje mi sie, ze grande punto w srodku ma wiecej do zaoferowania....ale autko bardzo ladne;)

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

> Nie mam pytań

> Hahahah No tak te wspaniałe TDI

> Gdzie im tam do Multijeta

Nie rozumiem jak można się zachwycać rozwiązaniami z początków lat 90. XX wieku, kiedy już nawet niemcy w oplu (np. Vectrze) montują multijeta jtd 150 KM. Ponadto ci od panzerwagena głowami kręcą jak się japońcom w toyocie takie cuda udało zrobić. Poza tym zwróćcie uwagę jak kosztowne są w obsłudze te TDI - przecież to.....

Napisano

Miałem wczoraj okazje posiedzieć w środku nowego Brawo.

Co mnie pozytywnie zaskoczyło to pozycja za kierownicą, super wielki nie jestem ale w stilonie niewiele mi brakuje zeby "wycić grzywką" w daszek przeciw słoneczny mimo że fotel mam na max do tyłu i opuszczony do spodu a tutaj bez ustawiania fotela od razu siadłem tak jak lubię z tyłu też większy otwór drzwiowy i wygodniej się wsiada i wysiada, siedzi się nisko tak jak ja lubie, materiały fajne nie powiem choć znalazłe na desce niedoróbkę, aż "właziło" w oczy, bagażnik głęboki, ciężko bezie wydłubać coś o sporej wadze, miałem tylko 5 minut czasu, nie mogłem stwierdzić czy i jak się ma sprawa szerokości nadwozia Bravo do Stilo choć na pierwszy "rzut" oka jest chyba ciaśniej.

Ogólnie fajne auto ale jednak raczej za tą cenę zdecyduje się na coś innego w podobnym wymiarze lecz o lepszych warunkach gwarancyjnych i w wersji kombi.

Dokładniej KIA Cee'd 1,6 TDCi.

W Motorvision z przed miesiąca było porównanie Ceed'a i Bravo w wersjach 1,6 115KM /1,9 120KM i cee'd wyszedł lepiej przestrzenią wewnątrz wykończeniem kosztami utrzymania i warunkami gwarancji do tego jest oszczędniejszy i cichszy .Jedyne minusy jake dostał to za nieciekawą a'la toyota stylizację nadwozia i zapach plastiku w środku.

Coś jeszcze ?

Gdy skąpy fryc tak ocenia produkt to coś w tym musi być .

Napisano

> Co mnie pozytywnie zaskoczyło to pozycja za kierownicą, super wielki

> nie jestem ale w stilonie niewiele mi brakuje zeby "wycić

> grzywką" w daszek przeciw słoneczny mimo że fotel mam na max do

dziwne, co piszesz. Ja mam 183 cm, fotel ma maksa do gory i nie jest do konca odsuniety do tylu i jest OK.

Co do nowego Brawo to miejsca jest chyba troche mniej ale dla mnie wystarczy. Co ciekawe, jest go za malo dla mojej zony. Ma 158 cm!! Jak podniesie fotel do gory, zeby dobrze bylo widac do przodu, dosunie, zeby dosiegnac pedalow to mimo kierownicy na maksa do gory kolanami dotyka kolumny.

Napisano

> Co mnie pozytywnie zaskoczyło to pozycja za kierownicą, super wielki

> nie jestem ale w stilonie niewiele mi brakuje zeby "wycić

> grzywką" w daszek przeciw słoneczny mimo że fotel mam na max do

> tyłu i opuszczony do spodu a tutaj bez ustawiania fotela od razu

> siadłem tak jak lubię

Ile masz wzrostu? yikes.gif

Ja, przy 186cm wzrostu, gdy odsunę fotel na max do tyłu mam kłopoty z pedałem sprzęgła i jest mi niewygodnie. Fakt, lubię siedzieć "w pionie" z rękami zgiętymi w okolicach 90 stopni, ale Ty musisz mieć conajmniej 210 hehe.gif

Napisano

> Ile masz wzrostu?

> Ja, przy 186cm wzrostu, gdy odsunę fotel na max do tyłu mam kłopoty z

> pedałem sprzęgła i jest mi niewygodnie. Fakt, lubię siedzieć "w

> pionie" z rękami zgiętymi w okolicach 90 stopni, ale Ty musisz

> mieć conajmniej 210

Tylko 182, ale siedze na "sztywniaka" i czoło mam na wys "daszka", jak sie pochylam do prziodu to mam wrażenie że się "zderzę " z w/w. W Brava (poprzedni fiat)siedziało mi się lepiej, niżej i miałem wiecej miejsca nad głową, fotel nie był tak wygodny jak w Stilo to fakt.

Napisano

> Tylko 182, ale siedze na "sztywniaka" i czoło mam na wys "daszka",

> jak sie pochylam do prziodu to mam wrażenie że się "zderzę " z

> w/w.

Byłem w aucie i sprawdzałem - ledwie do garażu wjechałem hehe.gif

Albo Twoje Stilo jest mniejsze (moje większe), albo chodzisz w butach na koturnie zlosnik.gif

Napisano

> Byłem w aucie i sprawdzałem - ledwie do garażu wjechałem

> Albo Twoje Stilo jest mniejsze (moje większe), albo chodzisz w butach

> na koturnie

Mam fotel na max do tyłu, max w dół i oparcie na "baczność", przyznam że nogi i ręce mam długie, jednak od poczatku jak mam Stilona nie bardzo mogę się przekonać że ma z przodu więcej miesca jak stara Bravka

Napisano

> Byłem w aucie i sprawdzałem - ledwie do garażu wjechałem

> Albo Twoje Stilo jest mniejsze (moje większe), albo chodzisz w butach

> na koturnie

Ja mam raptem 180 cm wzrostu - i gdybym w Stilo miał ustawić wysokość siedziska tak, jak bym chciał, bez patrzenia na cokolwiek innego, to głową bym dociskał roletę Sky Window do dachu. zlosnik.gif

Po opuszczeniu siedziska o 2/3 zakresu w dół nie dotykam głową dachu. ok.gif Sam fotel jest odsunięty gdzieś tak w połowie odległości między skrajnymi położeniami, oparcie jest prawie pionowo.

Napisano

> Ja mam raptem 180 cm wzrostu - i gdybym w Stilo miał ustawić wysokość

> siedziska tak, jak bym chciał, bez patrzenia na cokolwiek

> innego, to głową bym dociskał roletę Sky Window do dachu.

Ja podobnie. W Stilo nad głową jest mało miejsca.

> Po opuszczeniu siedziska o 2/3 zakresu w dół nie dotykam głową dachu.

Ja mam fotel opuszczony na maksa. A gdy zaczynam fryzurą ocierać o podsufitkę to znak, że czas iść do fryzjera hehe.gif

> Sam fotel jest odsunięty gdzieś tak w połowie odległości między

> skrajnymi położeniami, oparcie jest prawie pionowo.

To tak jak ja. Lubię "czuć" samochód i nie odrywać pleców od oparcia sięgając do urządzeń pokładowych zlosnik.gif

Gdy odsunę fotel maksymalnie do tyłu czuję się niekomfortowo i mam kłopoty z wyciśnięciem do końca sprzęgła, nie mówiąc o operowaniu radiem.

Napisano

> Ja podobnie. W Stilo nad głową jest mało miejsca.

> Ja mam fotel opuszczony na maksa. A gdy zaczynam fryzurą ocierać o

> podsufitkę to znak, że czas iść do fryzjera

Bardzo gruby sufit macie w tej wersji ze Sky Window. W wersji 5d gdy podniosę fotel maksymalnie w górę to mam nad głową jeszcze z 5 cm wolnego a mam 188 cm wzrostu. Właśnie miejsce nad głową było jednym z kryteriów wyboru samochodu i Stilo akurat pod tym względem mi odpowiada.

Napisano

> Bardzo gruby sufit macie w tej wersji ze Sky Window. W wersji 5d gdy

> podniosę fotel maksymalnie w górę to mam nad głową jeszcze z 5

> cm wolnego a mam 188 cm wzrostu.

Chyba nie jest tak "gruby" jak może się to wydawać. Myślę, że dużo zależy od preferowanej pozycji za kierownicą a dokładnie od ustawienia oparcia fotela. Gdybym się "położył" to też nad głową miałbym sporo miejsca zlosnik.gif

Właśnie miejsce nad głową było

> jednym z kryteriów wyboru samochodu i Stilo akurat pod tym

> względem mi odpowiada.

Ja zaakceptowałem tą ilość, choć np. w Astrze II jest go cdecydowanie więcej, bo siedzi się niżej.

Napisano

> Chyba nie jest tak "gruby" jak może się to wydawać.

Tak około 5cm grubości chyba ma hmm.gif, no i kształt podsufitki dookoła otworu potęguje wrażenia dotykania głową dachu zlosnik.gif

Normalnie podsufitka jest klejona wprost do blachy i grubość całości nie przekracza pewnie centymetra hmm.gif

Napisano

> Ile masz wzrostu?

> Ja, przy 186cm wzrostu, gdy odsunę fotel na max do tyłu mam kłopoty z

> pedałem sprzęgła i jest mi niewygodnie. Fakt, lubię siedzieć "w

> pionie" z rękami zgiętymi w okolicach 90 stopni, ale Ty musisz

> mieć conajmniej 210

potwierdzam, mam 184cm i pozycja "na maksa" do tylu nie pozwala na operowanie pedalem sprzegla....

na upartego mozna, ale tylek musze zsuwac z fotela, zeby sprzeglo docisnac do konca zlosnik.gif

Napisano

> potwierdzam, mam 184cm i pozycja "na maksa" do tylu nie pozwala na

> operowanie pedalem sprzegla....

> na upartego mozna, ale tylek musze zsuwac z fotela, zeby sprzeglo

> docisnac do konca

fotel do końca jak jest odsunięty da sie jechać przy moim wzroście ale wtedy noga jest prosta rotfl.gif a noga powinna być zgięta przy wciśnietym pedale sprzegła wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.