Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

No i zrobiłem "sepuku" na aucie :(

Featured Replies

Napisano

Słuchajcie , dziś wyciągając plecaczek z tylniego siedzenia, zarzuciłem go sobie na plecy , odwróciłem się i ... pięknie przejechałem nożyczkami wystającymi z torby po lakierze... frown.gif Normalnie pech. Na tylnim słupku od drzwi do lampy na odległości gdzieś 10 cm gleboka rysa powstała sciana.gif W sumie widać ją naprawdę tylko z bliska, ale do podkładu zdarte. Wypolerowałem lekkościeralnym Tempem i zamalowałem kredką. Naprawdę trzeba wiedzieć gdzie ta rysa była ,żeby ją zobaczyć. Ale pytanko tyczy się innej kwestii: Czy trzeba takie zdarcie do podkładu jakoś zabezpieczyć dodatkowo ? Czy jest możliwośc , że rdza tam wyjdzie ? Jak myślicie ? Nie chce mi się za bardzo nic z tym więcej robić .

Napisano
Zakup w ASO taki lakier zaprawkowy z pędzelkiem ok. 20 PLN), odtłuść i zamaluj delikatnie rysę , jak dobrze wyschnie wypoleruj jakąś pastą lekko ścierną ok.gif
Napisano
  • Autor

> Nic więcej nie rób zostaw tak jak jest, rdza nie podejdzie

Dzięki za dobre słowo smile.gif Też mam taką nadzieję.

Napisano
  • Autor

> Zakup w ASO taki lakier zaprawkowy z pędzelkiem ok. 20 PLN), odtłuść

> i zamaluj delikatnie rysę , jak dobrze wyschnie wypoleruj jakąś

> pastą lekko ścierną

Też o tym myślałem, ale jak po moich zabiegach tego prawie wcale nie widać , to mi się za bardzo nie chce... To nauczka, od dziś wszystkie "ostre" rzeczy oprócz papryki nie nosze w plecaku smile.gif

Napisano

> Też o tym myślałem, ale jak po moich zabiegach tego prawie wcale nie

> widać ,

To po co wątek ? zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> To nauczka, od dziś

> wszystkie "ostre" rzeczy oprócz papryki nie nosze w plecaku

Nie martw się; jak los będzie chciał, to rozbijesz plastikowy reflektor poduszką z pierzem... zlosnik.gif

Napisano

> widać , to mi się za bardzo nie chce... T

ale taka zaprawka nie jest trwała, trzeba to powtarzać, np po myciu. Kredka tylko poprawia samopoczucie właściciela zlosnik.gif jak masz dzieci to oddaj ją im do zabawy zlosnik.gif

Napisano

> Nie martw się; jak los będzie chciał, to rozbijesz plastikowy

> reflektor poduszką z pierzem...

W taki sam sposob jak odlamek styropianu roztrzaskal krawedz natarcia skrzydla Columbii? hmm.gif

Napisano
  • Autor

> ale taka zaprawka nie jest trwała, trzeba to powtarzać, np po myciu.

> Kredka tylko poprawia samopoczucie właściciela jak masz dzieci

> to oddaj ją im do zabawy

Też tak myślałem jak dziadostwo ze sklepu brałem, a na zderzaku od 2,5 roku siedzi w wielkiej dziurze i nie chce się wypłukać smile.gif

Napisano

> widać , to mi się za bardzo nie chce... To nauczka, od dziś

> wszystkie "ostre" rzeczy oprócz papryki nie nosze w plecaku

Też polecam zakupić w ASO zaprawkę pod kolor, rozmieszać ładnie no i nakładać na odtłuszczoną rysę, najlepiej zaostrzoną zapałką lub inną szpileczką, będzie to dokładniejsze niż malowanie pędzelkiem ok.gif.

Napisano

> ale taka zaprawka nie jest trwała, trzeba to powtarzać, np po myciu.

> Kredka tylko poprawia samopoczucie właściciela jak masz dzieci

> to oddaj ją im do zabawy

Tobie się chyba coś pokręciło, faktycznie kredka to pic, jest to nic innego jak kredka świecowa z przybornika dla przedszkolaka, ale co do zaprawki do się nie zgodzę no.gif nakładasz raz i efekt jest podobny jak przy lakierowaniu, czyli trwała powłoka w miejscu gdzie ją nałożyłaś (chyba, że niedokładnie zostało wcześniej to miejsce oczyszczone). Zaprawka jak najbardziej jest polecana do drobnych poprawek lakierniczych i zabezpiecza miejsce ubytku na długi czas ok.gif

Napisano

miałam na myśli tylko i wyłącznie kredkę wink.gifok.gif

Napisano
  • Autor

hahaha.gif> To po co wątek ?

Ponieważ pytam czy rdza nie przejdzie do kontrofensywy ?

No ponadto, żeby się wyżalić, tak jakoś lepiej na sercu jak koleżanki ( i koledzy ) doradzą, przytulą, pogłaszczą i napiszą że tez tak kiedyś zrobili...

Napisano
  • Autor

> za brak uwagi

> na dobry początek

Od razu lepiej ! smile.gif

Napisano

> Od razu lepiej !

ja tam rysy nie zrobilem ale wjechalem na kosiarke zylkowke ktora sam polozylem za samochodem i zapomnialem o niej...a efekt kierownica kosiarki zrobila lekkie wgiecie na krawedzi progu ale sama tez sie pogiela zeby.GIF ciezko bylo przebolec swoja glupote no ale bylo minelo wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.