Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy to możliwe (ktoś tak miał)...

Featured Replies

Napisano

.. aby koła w marei same się odkręciły, albo od ostatniego odkręceania/dokręcania auto zrobiło niemal 600km??

Przedwczoraj żona do mnie mówi abym przejechał się mareąbo jej zdaniem .. cuś stuka.. Pojechałem, pojeździłem, nic nie wysłuchałem...

Wczoraj pojechała do pracy, potem pod W-wę pozałątwiac sprawy i .. dzwoni do mnie ze tak się juz tłucze że wracałą .. 20km/h bo się bała szybciej.. No to ja ponownie test.. tym razem - faktycznie się tłucze, ale.. jakoś dziwnie.. (dźwięk mi nieznany, ale ewidentnie z okolic przednich kół)

Auto na podnośnik, obrót kołem- nic, zaczynam szarpać koło i.. sprawa jasna.. koło "lata sobie" na tarczy hamulcowej confused.gif dwie śruby które powinny go mocować mogłem palcami obracać, dwie pozostałe w miarę trzymały ale.. te nie były mocno przykręcone.. icon_eek.gif Podobnie było po drugiej stronie (tyle że luz znacznie mniejszy, ale .. też było co przykręcić), Tylne kola - OK.

Zachodzę w głowę - jak to się moło stać że kola odkręcone... confused.gif(załóżmy na razie że nie byłą to sprawka próby kradzieży...) Opony były zmieniane jakieś pół miesiąca temu (ok 600km od tego czasu było zrobione).. czy możliwe żeby dopiero teraz ujawniło się partactwo gumiarza? A może .. zdaża sie aby nawet dobrze przykręcone koła same się odkręciły (choć tego sobie nie za bardzo wyobrażam, ale.. moze jednak..)

Napisano

W garbusie sie odkrecilo. Prawdopodobnie mechanik nie dokrecil, bo stalo sie to krotko po odbiorze auta z jego warsztatu.

Napisano

mojej żonie też sie to przytrafiło, ktoś chciał ukraść nowe zimówki. ochrona przeglądała nagrania z kamer i "ponć" nikogo przy aucie nie było. wyszło na to, że baba coś sobie ubzdurała. po kilku miesiącach okazało się, że nie tylko moje auto miało poluzowane śruby crazy.gif na szczęście nikt nie ucierpiał.

IMO to mało prawdopodobn, żeby śruby same z siebie nagle się poluzowały, zwłaszcza po tak długim dystansie od dokręcenia.

Napisano

Miałem niedawno tak samo, dochodziły jakieś dziwne odgłosy z przedniego koła, zatrzymałem się, pozaglądałem, nic nie znalazłem i pojechałem dalej. Po przejechaniu 5 km już tak stukało że nie dało się jechać ale tym razem juz znalazłem przyczynę. Wszystkie 4 śruby dokręciłem po 3 obroty kluczem, dość mocno. Po przejechaniu ok 50 km znowu się odkreciły, po dokręceniu jak narazie przez 5 tyś km spokój.

Napisano

> Miałem niedawno tak samo, dochodziły jakieś dziwne odgłosy z

> przedniego koła, zatrzymałem się, pozaglądałem, nic nie

> znalazłem i pojechałem dalej. Po przejechaniu 5 km już tak

> stukało że nie dało się jechać ale tym razem juz znalazłem

> przyczynę. Wszystkie 4 śruby dokręciłem po 3 obroty kluczem,

> dość mocno. Po przejechaniu ok 50 km znowu się odkreciły, po

> dokręceniu jak narazie przez 5 tyś km spokój.

Jak za pierwszym razem nie dokręcisz dokładnie (czytaj nie oczyścisz tarczy i koła w środku ) to tak czasmi jest ... to nie śruby się cofają tylko były dokręcone przy partacko założonym kole nono.gif niedokładnie osadzone albo brudne

Napisano

> W garbusie sie odkrecilo. Prawdopodobnie mechanik nie dokrecil, bo

> stalo sie to krotko po odbiorze auta z jego warsztatu.

Dajcie spokoj, nie dosc, ze padaka jakich malo, to jeszcze sie kola same odkrecaja.

TO juz za duzo, nawet jak dla mnie :-)

pzdr

Rostek

Napisano

> .. aby koła w marei same się odkręciły,

a nie uczono Cię, że po paru kilometrach należy koła dokręcić?

Ja zawsze dociągam śruby i jest cacy.

Napisano

> Dajcie spokoj, nie dosc, ze padaka jakich malo, to jeszcze sie kola

> same odkrecaja.

> TO juz za duzo, nawet jak dla mnie :-)

> pzdr

> Rostek

Kiedyś dokręcałem kluczem i rekami, ale tęż kiedyś ostro pojechałem, docisnąłem auto na zakrętach do asfaltu i od tego czasu dokręcam nogą do suchego trzasku śruby na feldze. Więcej nie zdarzyło się aby poluzowały się z przodu.

Napisano

Dokrecanie noga moze byc troche niebezpieczne, bo mozna gwinty nadwyrezyc i wtedy dopiero moze byc problem jak podczas jazdy sruby sie pourywaja.

pzdr

ROstek

Napisano

> .. aby koła w marei same się odkręciły,

Witam, miałem kiedyś tak odpadło koło, poluzowane śruby 3-rzy zerwało czwarta zginęła, jechałem wolno. śruby były nasmarowane a stożek słabo trzymał(nowe śruby) W Polo znowu zapiekało mi śruby że każda próba kończyła sie zerwaniem(musiałem rozwiertac i trzpieniem wykręcic dobrze że nie na drodze) Tak zle tak nie dobrze. Pozdro.

Napisano

> Dokrecanie noga moze byc troche niebezpieczne, bo mozna gwinty

> nadwyrezyc i wtedy dopiero moze byc problem jak podczas jazdy

> sruby sie pourywaja.

> pzdr

> ROstek

Dokręcam do suchego trzasku nie tylko a marei, w innych autach też, ma w tym 15 letnie doświadczeniehehe.gif odkręcam też nogą, po co męczyć i kaleczyć ręce.

Napisano

> Jak za pierwszym razem nie dokręcisz dokładnie (czytaj nie oczyścisz

> tarczy i koła w środku ) to tak czasmi jest ... to nie śruby się

> cofają tylko były dokręcone przy partacko założonym kole

> niedokładnie osadzone albo brudne

tylko przed pierwszym odkręceniem zrobiłem 10 tys km i nic sie wczesniej nie odkręcało, a dokręcone było dobrze bo czasami robie mały przeglądzik w aucie i sobie sprawdzam takie rzeczy

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.