Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

czy Rover to dobre samochody?

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich

Brat zastanawia się nad kupnem. Pytam ogólnie, czy samochoy tej marki to jakies bardzo awaryjne auta? Jak z cenami cześci? Itd.

Napisano

> ale jaki model? te starsze to bodajze w wiekszosci Honda, takze

> raczej trwale...

te nowsze to BMW, a starsze też Honda, bo Rover byłw mariażu z Hondą od początku lat 80.

Napisano

kiedys czytalem, ze serii 200, 300 i 400 czesci sa dostepne i w miare tanie, natomiast seria 6 to masakra cenowa i dostepowa...

Napisano

> kiedys czytalem, ze serii 200, 300 i 400 czesci sa dostepne i w miare

> tanie, natomiast seria 6 to masakra cenowa i dostepowa...

Dawno, dawno temu, rover był eksluzywną marką, ale jego eskluzywność skończyła się jakoś w 1977 roku, a od kiedy było w nim więcej hondy, niż rovera, w UK stałs ie autem dla mas. Modele 200, 400 są tu bardzo popularne, stąd nie ma problemu z dawcami. natomiast 6xx w dobrym stanie, to rarytasy i ciężko takie auto wyrwać w dobrym stanie - bo jak dobre, to właścielowi szkoda. Moich sąsiadów syn męczy takiego rovera 620, w skórze, automacie chyba 1998 rol. Ma to auto po rodzicach, więc od nowości. I jeździ - nigdy nie słyszałem, by były jakieś problemy, a auto zjeździło pół Europy wink.gif

Napisano

> Witam wszystkich

> Brat zastanawia się nad kupnem. Pytam ogólnie, czy samochoy tej marki

> to jakies bardzo awaryjne auta? Jak z cenami cześci? Itd.

Mój wujek miał od nowości rovera (chyba serii 200), to ten, co jest bliźniakiem hondy concerto.

Jeździł nim 10 lat - bezproblemowo, ok 150kkm ok. 4 lat temu oddał (odsprzedał) swojemu bratu, który jeździ do dzisiaj.

Koszty utrzymania były zdecydowanie niższe od mitsubishi (obecnie posiada), ale wiadomo, że nowsze samochody są zdecydowanie droższe w utrzymaniu wink.gif

Czyli stare były dobre, co do nowszych modeli, nie wypowiem się.

Napisano

> a obecne Rovery cz tez MG na czyimi Dieslami sa napedzane?

mielismy kiedys Rover'a 75

cdti = diesel od BMW biglaugh.gif

Napisano

a rovery to jeszcze produkuja??cos mi sie obilo o uszy ze juz chyba nie, seria 200 ma cos z silnikiem(przegrzewa sie) bo najczesciej sa do sprzedania z wydmuchana uszczelka

Napisano

> i jak sie sprawował?

z zawieszeniem cos tam bylo robione...

ogolnie super biglaugh.gif

Napisano

Lepiej sobie odpuścić to auto.

Miałem Rovera 416 z 1997 i popsuło sie w nim przez 9 lat i 150 tyś km. użytkowania dosłownie wszystko. A części do najtańszych nie należą... jedną rzecz sie naprawiło a za tydzień znów sie coś rozsypało. Już nie wspominam że mojego Roverka rdza zjadła - nie było blachy bez rudej.

Jedyna zaleta to wygodne i przestronne wnętrzne.

Napisano
  • Autor

> ale jaki model? te starsze to bodajze w wiekszosci Honda, takze

> raczej trwale...

Model 220 Diesel

Napisano

> Model 220 Diesel

kolezanka ma, sporo smiga i sobie bardzo chwali ok.gif jedyna wada to taka jak w moim samochodzie - stary diesel, glosny i taki... dieslowski zlosnik.gif Reszta jak najbardziej ok... oprocz wymian eksploatacyjnych nie wymagal poki co zadnych bardziej wyspecjalizowanych napraw ok.gif

Napisano

Koleś z pracy właśnie kupił 200, wiezie ją z niemiec, 97r., na fotach ładniutki wink.gif, obaczym jak się sprawdzi...

Napisano

> a rovery to jeszcze produkuja??cos mi sie obilo o uszy ze juz chyba

> nie, seria 200 ma cos z silnikiem(przegrzewa sie) bo najczesciej

> sa do sprzedania z wydmuchana uszczelka

nie wiem czy to zasada czy nie ale wczoraj sie dowiedziałem, że znajomemu w Roverze strzeliła uszczelka pod głowicą.

Napisano

> nie wiem czy to zasada czy nie ale wczoraj sie dowiedziałem, że

> znajomemu w Roverze strzeliła uszczelka pod głowicą.

Niestety, to zasada - silniki Rovera są podatne na uszkodzenie uszczelki pod głowicą. Ale poza tym to dobre auta - ja co prawda swoim zrobiłem dopiero 4,5 tys, czasowo też nie mam go długo, ale żadnych problemó z nim nie ma. Choć ruda (1998rok) już się pojawiła na błotniku.

Model 400 to Honda Civic - różnią się w zasadzie tylko silnikiem, 200 to, z tego co wiem, konstrukcja Rovera.

Wejdź na forum www.roverki.pl/forum - tam jest dużo informacji.

Napisano

znajomy mial 416 bodajze i moze z rok nim pojezdzil...... sprzedal bo czesto odwiedzal serwis(auto bylo z niemiec) 270751858-jezyk.gif teraz smiga volvo V40

Napisano

> znajomy mial 416 bodajze i moze z rok nim pojezdzil...... sprzedal bo

> czesto odwiedzal serwis(auto bylo z niemiec) teraz smiga volvo

> V40

kumpel mial rovera 200 to go sprzedal po pol roku bo co miesiac cos sie psulo :/

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.