Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Q: Toyota dala d... - Corolla wycofana z salonow

Featured Replies

Napisano

> alez to niczego nie wyklucza

Wiem, że nie wyklucza (we Fiacie Stilo ze skrzynią manualną, którym jeździłem jakiś czas temu, tempomat był razem z przekładnią manualną ok.gif - i nawet dało się go używać w Polsce na autostradzie A4 zeby.GIF), ale z automatem rozwiązanie jest kompletne. ok.gif W Polsce nie oferują skrzyń automatycznych ani w L200 ani w Hiluxie.

> u mnie wszystkie sa do pracy

A w Polsce akurat nie zeby.GIF - ze względu na takie a nie inne przepisy podatkowe takie auta sa dość często kupowane np. jako zamiennik SUV-a. Zwłaszcza Navara - w salonie słyszałem, że wielu klientów kupuje ją np. zamiast Pathfindera, bo tak jest taniej. biglaugh.gif

Widuje się oczywiście takie auta w zastosowaniach stricte roboczych (jakieś firmy energetyczne, telekomunikacyjne, itp.), ale jednak w znaczącej części są one kupowane po prostu przez osoby prywatne prowadzące działalność gospodarczą, które normalnie kupiłyby zapewne jakieś auto kombi, ale kupują pickupa ze względu na VAT.

Przy takim nastawieniu klienta Hilux przegrywał z definicji - ostatnio chyba Toyota zauważyła jakie są trendy i trochę zareagowała, popatrz na to: KLIK. W zeszłym roku nawet w SR5 nie było fabrycznie świateł przeciwmgielnych czy kierownicy obszytej skórą - teraz dodali ten "Pakiet X" od razu z hardtopem, skórzaną tapicerką, podgrzewaniem foteli, czujnikami parkowania, itd. - w sumie też dziwne podejście, bo o ile np. kierownica obszyta skórą to miła rzecz, zlosnik.gif to standardowa tapicerka w SR5, taka jaką miałem, była z bardzo dobrego jakościowo i miłego w dotyku materiału i na pewno siedziało się na tym lepiej niż na skórze. ok.gif W każdym razie widać, że próbują trafić do klientów, do których Nissan trafia z Navarą, oferując takie wyposażenie. Brakuje jeszcze klimatyzacji automatycznej zeby.GIF - ale obecność czujników parkowania dość dobrze sugeruje, jak to auto będzie używane. hehe.gif

> jak sie VIN zaczyna? MMBJNKB907D ????

Nie mam przy sobie dowodu rejestracyjnego - ale wieczorem sprawdzę ok.gifzlosnik.gif

> 5-10/150 k km - nie mowie tego zeby cie wkurzyc ale to bylo jedne z

> hasel jakie zdolalo wyciagnac Mitsu z dolka

W zasadzie to nie wiem, czy nawet przed tym trzecim rokiem świadomie i dobrowolnie biglaugh.gif nie zrezygnuję z gwarancji - na razie obserwuję, czy auto jest godne takiego zaufania. hmm.gifzlosnik.gif Serwis mam jakieś 80 kilometrów od domu (we Wrocławiu) - i raczej średnio jestem zadowolony z jakości świadczonych tam usług. niewiem.gif

Napisano

> ... kiedy statek przyplynal od Japs ... jest jak to jest z kontrola Q

> w Japonskiej fabryce ...

tylko pierwsza partia nowej corolli/auris była japońska. obecne są angielskie i tureckie smirk.gif

Napisano
  • Autor

> tylko pierwsza partia nowej corolli/auris była japońska. obecne są

> angielskie i tureckie

ty mowisz o rynku EU ja o swoimidea.gif - podejrzewam ze Corolla z EU nie miala takich problemow, a nawet jesli to widocznie ukryli sprawezlosnik.gif

Napisano
  • Autor

>ale wieczorem sprawdzę

jeszcze jedno pytanie jak jest z szumem wiatru przy V ok 120`km/h?hmm.gif Dmucha z uszczelelk na drzwiachzlosnik.gif?

Napisano

> jeszcze jedno pytanie jak jest z szumem wiatru przy V ok 120`km/h?

> Dmucha z uszczelelk na drzwiach?

Trochę szumi, ale źle nie jest - z resztą ja z takimi prędkościami to już raczej sporadycznie jeżdżę zlosnik.gif, a tak przy 90-100 km/h to wygląda to podobnie jak w osobówce. ok.gif Silnik też jest na szczęście jest w miarę cichy...

A co do numeru VIN, to ma prawie taki sam prefiks jak napisałeś - zamiast dziewiątki jest ósemka. zeby.GIF to chyba w takim razie jednak Tajlandia? hmm.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.