Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nissan Primera Traveller 1999 (P11) - warto?

Featured Replies

Napisano

Co sądzicie o Nissan Primera Traveller, 1999, benzyna, 2000 cm3, Webasto, przebieg ok. 160 000 km czy warto coś takiego kupić? Na co zwracać uwagę przy oględzinach? Jakie wielkości spalania? Na jakim oleju silnikowym powinien pracować ? 10w40? Jak ze zużyciem oleju w tych silnikach? Czy łatwo ewentualnie zagazować? Jak z cenami części zamiennych? Co się najczęściej psuje? Silnik z łańcuchem czy paskiem rozrządu?

Napisano

To ja się dołączę i zapytam jak się sprawuje automatyczna skrzynia w tych modelach? Tam chyba była taka zabawna CVT czy jakoś tak...?

Napisano

Mialem taka od nowosci tylko HB. Silnik na lancuchu, zupelnie bezobslugowy w normalnej ekspolatacji. U mnie do konca (czyt, sprzedazy) czyli 350 tys jezdzil na syntetyku i miedzy wymianami dolewalem moze litr. Z powazniejszych rzecy ukrecila sie poloska ale to juz mial ponad 300 tys.

A tak nic sie z nim nie dzialo... Serwisowany zawsze w ASO.

Gazu nie mialem i przy spokojnej jezdzie w trasie miescil sie w 7,5 litra. Srednio tak 8,5, ale malo jezdzone bylo po duzych miastach.

Jezeli przebieg faktyczny to mysle ze warto sie zainteresowac.

Pozdrawiam

Napisano

jeśli widzieliśmy to samo ogłoszenie skromny.gif to mogę powiedzieć tylko, że swoją mazię mam od tego gościa i (jego) mogę polecić zlosnik.gif

Napisano

> Co sądzicie o Nissan Primera Traveller, 1999, benzyna, 2000 cm3,

> Webasto, przebieg ok. 160 000 km czy warto coś takiego kupić?

WARTO , i to bardzo waytogo.gif

Jakie wielkości spalania?

ok 6-7 l TRASA, od 10 litrów w górę MIASTO

Na

> jakim oleju silnikowym powinien pracować ? 10w40?

OLEJ w sam raz

Jak ze

> zużyciem oleju w tych silnikach?

Przy normalnym uzytkowaniu , jezeli nie jest nic zmaszczone w silniku - to powinna być absolutna cisza z dolewkami

Czy łatwo ewentualnie

> zagazować?

Niemam pojęcia grinser006.gif

Jak z cenami części zamiennych?

Lejesz paliwko i jedziesz waytogo.gif Chyba że jesteś terrorystą to sie szyko upomni o nowe części

Co się najczęściej

> psuje?

Wachacze

Napisano

> Webasto, przebieg ok. 160 000 km czy warto coś takiego kupić? Na

Moje następne auto to będzie właśnie p11 144. Z mankamentów - trza uważać na przednie wahacze. W niektórych skrzyniach wyskakuje piąty bieg. Resztę doczytaj z tej strony

Napisano

Mój szef miał wcześniej zagazowaną P11.144 z silnikiem 2.0 - nie wiem czy to przez źle ustawioną instalkę czy przez coś innego ale silnik żłopał olej i nie miał kompresji przy przebiegu 200kkm.

Napisano

z tym silnikiem warto, dobrze ze to nie 1,6 100 KM bo za mala moc jak na ta bude

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.