Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ręce opadają, nie mam już pomysłu na Bravolota! HELP!

Featured Replies

Napisano

jeśli dostaje się lewe powietrze to normalne jest że auto głupieje....

Napisano

> czy może być tak że do kolektora dostaje się lewe powietrze tą

> szczeliną i dlatego silnik nierówno pracuje na niskich obrotach?

> oto to pęknięcie

Jak zakleiles pateksem to jeszcze na wszelki wypadek zaizoluj to jakas dobra tasma i powinno byc OK

Napisano
  • Autor

> Jak zakleiles pateksem to jeszcze na wszelki wypadek zaizoluj to

> jakas dobra tasma i powinno byc OK

chodzi mi o taśmę PATEX, zakleiłem tą szczelinę ale nie jestem przekonany czy szczelnie, ponieważ ta rura w okolicach tego pęknięcia nie jest gładka (ma garby), poza tym pęknięcie jest też od dołu, a tam trudny dostęp i może niedokładnie zakleiłem,

mam gaz i jako że gazownicy doradzają aby odpinać tą rurę gumową co jest jeszcze przed filtrem powietrza i jest połączona z tym plastikowym "łapaczem" powietrza co jest nad chłodnicą - tak jak jest auto zapalone to czuć, że ciągnie, więc domniemam że ciśnienie od razu za kolektorem jest tak duże, że domniemam, iż patex może sobie nie radzić z uszczelnianiem.

Napisano

wyjmij ta rure z auta i obwin dokladnie izolacja elektryczna, zalatw sobie pomoc drugiej osoby zeby harmonie rozciagnac w czasie zawijania. dodam ze ja bez tej rury rundke robilem po zlozeniu glowicy i po za rykiem silnika jak drxter na wysokich obrotach nie bylo wplywu na plynnosc jazdy zlosnik.gif

Napisano

Napisalem, do sprzedawcy tej sondy o ktorej psialem 1 post wyzej.) dostalem odpowiedz:

"Proszę sprawdzić kolory kabli, jeżeli są takie jak w naszej sondzie, to znaczy dwa białe, szary i czarny, to na pewno nasza sonda będzie pasowała. Niestety w chwili obecnej nie posiadamy wtyczek do Pańskiego modelu samochodu. Możemy zaoferować uniwersalne złączki zakończone termokurczliwymi koszulkami. Wystarczy przełożyć starą wtyczkę i połączyć kabelki kolorami. Bardzo szybki i prosty montaż."

Czy u nas w bravolotach sa wlasnie takie kabelki ? (nie mam w tej chwili mozliwosci sprawdzenia tego)

Jesli sa, to chyba nie bedzie problemu z ucieciem kali ze starej sondy i polaczenia z nowymi prawda ?

Napisano
  • Autor

> Napisalem, do sprzedawcy tej sondy o ktorej psialem 1 post wyzej.)

> dostalem odpowiedz:

> "Proszę sprawdzić kolory kabli, jeżeli są takie jak w naszej sondzie,

> to znaczy dwa białe, szary i czarny, to na pewno nasza sonda

> będzie pasowała. Niestety w chwili obecnej nie posiadamy wtyczek

> do Pańskiego modelu samochodu. Możemy zaoferować uniwersalne

> złączki zakończone termokurczliwymi koszulkami. Wystarczy

> przełożyć starą wtyczkę i połączyć kabelki kolorami. Bardzo

> szybki i prosty montaż."

> Czy u nas w bravolotach sa wlasnie takie kabelki ? (nie mam w tej

> chwili mozliwosci sprawdzenia tego)

> Jesli sa, to chyba nie bedzie problemu z ucieciem kali ze starej

> sondy i polaczenia z nowymi prawda ?

W piątek od 7 rano w ASO Moto-Transus panowie zajmowali się moim Bravo, jednak podłączenie do examinera nie wykazało błędu sondy lambda, ani nic innego podejrzanego. Pod koniec dnia zadzwonił mechanik i powiedział, że jego ludzie rozłożyli ręce. Od 13 do 15 zajmował się nim elektronik, jednak potem znaku już od nich nie miałem. Dziś się dowiem, czy w ASO na pewno nie ma funkcji "NIE WIEM" jak to ktoś powiedział smile.gif Po prostu czary-mary. A tak na poważnie, to ręce kolejny raz opadają confused.gif

Napisano

ale wiesz jak sie twoim autem zajeli zlosnik.gif podpieli sie w jedno gniazdo diagnostyczne i jak dobrze poszlo do moze jakis test aktywny zrobili zlosnik.gif juz kiedys pisalem jak to bylo w moim przypadku ze auto mialo przegnity kabel wiazki i zadne testy nic nie pomagaly bo raz mi 0 bledow wyskakiwalo a innym razem 4 rozne zlosnik.gif podmiany i wymiany nic nie dawaly ale wydlubanie kabli i miernik oraz szarpanie wiazka i zlaczami konektorowymi dalo porazajaco szybkie rozwiazanie moich problemow zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> ale wiesz jak sie twoim autem zajeli podpieli sie w jedno gniazdo

> diagnostyczne i jak dobrze poszlo do moze jakis test aktywny

> zrobili juz kiedys pisalem jak to bylo w moim przypadku ze auto

> mialo przegnity kabel wiazki i zadne testy nic nie pomagaly bo

> raz mi 0 bledow wyskakiwalo a innym razem 4 rozne podmiany i

> wymiany nic nie dawaly ale wydlubanie kabli i miernik oraz

> szarpanie wiazka i zlaczami konektorowymi dalo porazajaco

> szybkie rozwiazanie moich problemow

JESTEM

Trochę nabuzowany po dialogu z rzeźnikiem aut (czyt. Pan G.L. ul. Geodetów 10, 05-500 Piaseczno ).

Dzięki dla W@lex'a za wskazanie MOTOTRANSUSA.. dlaczego? Od poniedziałku walczyli z objawami czyli nie zapala bez dodania gazu i gaśnie na niskich obrotach, podłączali pod interfejs, odłączali przewody itd itp, aż w końcu jak wspomniałem w rozmowie, że był wymieniany rozrząd, dziś okazało się, że były źle ustawione fazy rozrządu (auto gasło choć zbierało się normalnie) - normalnie ciśnienie krwi 1 atmosfera. Zapłaciłem, zapaliłem, odjechałem - no cóż wszystko jest jak przed awarią.

A mogło być gorzej - ten WYBACZCIE.... [kurza twarz], założył mi jakiś używany klin do koła zębatego jeszcze i gdybym pojeździł jeszcze trochę mogło się skończyć czymś w stylu smażenia popcornu pod maską.

Byłem dziś u tego bolka, oczywiście zaraz obrona, że "czemu Pan nie przyjechał jak źle chodziło" - a mówił, żeby jeździć to się wyreguluje, "no wie pan, pewnie zawory dostały i popychacz się skrzywił, niech pan pojeździ". Niestety opatrzność podpowiedziała mi, że mimo wpakowanych pieniędzy oddam, gdzieś gdzie ktoś mi to zrobi DOBRZE! Nie wiem teraz jak walczyć z tym paściem, bo nawet jak się rozliczał ze mną, to nie dał wydruku tylko kawałek kartki w kratkę z jakimiś bazgrołami, a teraz ciągle syczy "czemu Pan nie przyjechał jak źle chodziło" - sorry ale jak gość się 2 tygodnie zastanawiał i nie odbierał telefonów, to nie życzę komukolwiek, żeby u tej mendy serwisować rower.

Czy ktoś z was walczył z nieuczciwością quasi-firm? Jeżeli mam wydruk z MOTO-TRANSUSA, że rozrząd był źle ustawiony i klin koła zębatego był marnej jakości, a facet mimo wszystko wie co robił przy tym aucie - gdzie mogę uderzyć? Powtórzę, że nie mam karty przyjęcia pojazdu - zresztą on czegoś takiego nie posiada pewnie w swojej stajni tzn biurze, poza tym dał mi jakiś świstek papieru jako rozliczenie, mam jednak świadka, że to auto tam było oddawane.

Ufffffff.

Przynajmniej BRAVKO jeździ jak dawniej - muszę zmienić SIGA.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.