Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Soudal tasma dekarska.

Featured Replies

Napisano

> Jako ze musze poprawic conieco wygluszenia mam pytanie.

> Uzywał ktos do wygluszenia tej tasmy dekarskiej?

> Cena jest dosc dobra. Ale jak to sie kladzie jak jest skuteczne i czy

> warto.

> http://allegro.pl/item199544948_tasma_dekarska_soudal_soudaband_10cm_zobacz_.html

> Pozdrawiam

sie nadaje ok.gif

Napisano
  • Autor

> sie nadaje

teraz mam twardymi app i niestety po zimie troche spekały poodlepiały sie frown.gif

wiec zakupuje soudala grinser006.gif

Napisano

> teraz mam twardymi app i niestety po zimie troche spekały poodlepiały

> sie

> wiec zakupuje soudala

Ja też mam APP ale montowałem je jak byłem młodu i głupi a teraz wiem że taśma jest najlepsza grinser006.gif

Napisano

> Ja też mam APP ale montowałem je jak byłem młodu i głupi a teraz wiem

> że taśma jest najlepsza

taśma jest ok, niestety pogorszyli się z jej jakością ostatnio!!

Napisano

> warto.

> http://allegro.pl/item199544948_tasma_dekarska_soudal_soudaband_10cm_zobacz_.html

> Pozdrawiam

Całe auto mam tym wygluszone i polecam, dobrze sie układa i nic sie nie odkleja.

Najlepiej nakładac w upale jak blacha jest rozgrzana, wtedy jak chwyci to nie ma szans odkleić zlosnik.gif

Pamietaj tylko ze to co podałeś na aukcji to jest rolka szerokosci 10cm czyli troche mało. Ja kupowałem 30cm i wystarcza naprawde na duzo

Napisano

> Ale jak to sie kladzie jak jest skuteczne i czy warto.

Warto poczytać... http://autokacik.pl/showthreaded.php?Cat=0&Number=278762241&page=0&vc=1

Nie mam doświadczenia z taśmą, ale przykleiłem maty APP trzy lata temu, nieraz samochód stał cały dzień w pełnym słońcu (temp. deski rozdzielczej wewnątrz mierzona pirometrem - zdalnym termometrem - osiągała 70 stopni C), wczoraj rozbierałem boczek i wszystko trzyma się idealnie, zero jakichkolwiek zdeformowań.

Napisano

Jest ok. Ciut za cienka, ale jak dobrze przygotujesz podłoże to się nie odklei. Ja oklejałem taśmą 15cm. Jak bym miał teraz oklejać to kupiłbym 30cm.

Napisano

> warto.

> Pozdrawiam

Ja okeljałem nią drzwi - dokładnie ta sama firma - tylko, że miałem szerokość chyba 22,5 cm. Jedna rolka starczyła na pare drzwi (w wielu miejscach dałem podwójną warstwę). Dodatkowo też tuż za głośnikiem nakleiłem na tą taśmę maty ATT (po jednej na strone), bo ponoć niedobrze jak za głosnikiem jest to aluminium - może odbijać dzwięk czy jakoś tak...

Robiłem to w tym roku na słońcu - kleiła się bardzo ładnie. Polecam! Jak mi trochę kaski się nazbiera to latem objade tym całe autko smile.gif

Napisano

> warto.

> Pozdrawiam

parę złotych za efekt placebo zawsze można dać ok.gif

ale jeśli poważnie mówimy o wygłuszeniu to taśma dekarska nie wchodzi w rachubę.

Napisano

> parę złotych za efekt placebo zawsze można dać

> ale jeśli poważnie mówimy o wygłuszeniu to taśma dekarska nie wchodzi

> w rachubę.

A co bys polecil mi w Salonie zajmujacym sie Car Audio ,wygluszaniem zaproponowali specjalistyczne wygluszanie jakimis lepszymi tasmami czy matami koszt 400zl i pewnie takie by byly realia jakby chcial dobrze zrobic zeby to nie spadlo z drzwi za 3 lata to co chlopaki montuja bo tak moze w niektorych przypadkach sie stac

Napisano

polecam uzywałem tej samej firmy tylko że o szerokości 15cm, efekt super jedna taka rolka starcza na dwukrotne wygłuszenie drzwi wewnątrz i jedna warstwa przykrywająca dziury kabelki itp. zlosnik.gifpalacz.gif

Napisano

> w rachubę.

No tutaj dałeś popis chłopie. Jak mamy poważnie gadać o car audio to sprzęt za mniej niż 5.000zł też nie echodzi w rachubę.

Ciesz się znobku tym, że nie masz taśmy tylko lepsze bajery. ja mam taśmę i nie uważam, że to efekt placebo, bo przynajmniej drzwi mi już tak nie drrzą jak wcześniej :-P

Napisano

> w rachubę.

Nie zgodzę się że to efekt placebo - zdecydowanie ta taśma wygłusza - ja zakupiłem rolkę 15cm i 7,5 cm (wygłuszałem Lanosa) i szczerze polecam waytogo.gif

Wiadomo że są lepsze i droższe metody, ale śmiem twierdzić że są także drożse i gorsze smile.gif

Napisano

> w rachubę.

Wiadomo ze jak sie chce byc mistrzem swiata to soudal nie wystarczy ale do codziennego uzytku zdecydowana wiekszosc ludzi bedzie zadowolona i to nie przez efekt placebo a dlatego ze ta taśma daje jakiś tam efekt. A jeśli nie stosowałeś to nie rozumiem po co się wypowiadasz

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.