Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Brak ładowania JTD.

Featured Replies

Napisano

Witam.

Mam problem z ladowniem w bravie 1.9 JTD. Dzisiaj rano niestety nie odpalila:( sprawdzalem miernikiem na akumlatorze i wychodzi na brak ladowania. Kontrolka ladowania gasnie zaraz po odpaleniu tak jak bylo wczesniej. Jaka moze być przyczyna? podejzewam ze alternator padl ale moze sa jeszcze jakies inne opcje takiego zachowania?? moze ktos mial podobny problem??

Napisano

postaraj sie uruchomic autko i sprawdz ladowanie, byc moze to wina akumulatora, jeyeli ladowanie bedzie dobre to moze byc alternator

Napisano
  • Autor

Auto odpalilem i nie ma ladowania ale dziwi mnie ze kontrolka od ladowania gasnie juz raz mialem problem z ladowaniem i swiecila sie kontrolka a teraz nic.

Napisano

> Auto odpalilem i nie ma ladowania ale dziwi mnie ze kontrolka od

> ladowania gasnie juz raz mialem problem z ladowaniem i swiecila

> sie kontrolka a teraz nic.

a jakie masz napięcie na akumulatorze przed i po odpaleniu auta ?

Napisano
  • Autor

Po odpaleniu auta napiecie troche spada. Dzisaj rano mialem o 9 bo prawdopodobnie od wczoraj jezdzlem bez ladowania. A co najgorsze bede musial jeszcze jechac na komputer bo mi sie zaczela swieci kontrolka poduszek. A co za tym idzie dodatkowe koszty.

Napisano

kiedyś znajomemu tak padł akumulator , że nastąpiło zwarcie miedzy celami , efekt był taki , że tak bardzo obciążał alternator , iż wygladalo jakby w ogóle nie ładował ...

pomierz sobie jeszcze auto na pewnym akumulatorze

Napisano
  • Autor

Akumlator nie dawno wymienialem. Naladowalem go i odpalil na nim ale nadal nie ma ladowania.

Napisano

no to pozostaje tylko altek , chyba że coś stało się z przewodem który idzie z niego do akumulatora , skoro jest wzbudzenie ...

Napisano

> Po odpaleniu auta napiecie troche spada. Dzisaj rano mialem o 9 bo

> prawdopodobnie od wczoraj jezdzlem bez ladowania. A co najgorsze

> bede musial jeszcze jechac na komputer bo mi sie zaczela swieci

> kontrolka poduszek. A co za tym idzie dodatkowe koszty.

Mi jak się aku rozładował to się kontrolek zaświecało......

M.in. ABS i poduszki.

Po naładowaniu wszystko zgasło, więc nie ma co jeszcze panikować.

Napisano
  • Autor

Naładowałem aku i wszystkie kontrolki pogasy oprucz poduszek dzwonilem do goscia i powiedzial ze przy spadku napiecia moze sie zaswiecic na stale i trzeba podjechac na komputer.

Napisano

moze tak byc ze altek nie laduja a mimo to kontrolka sie nie pali. kiedys mialem tak ze oderwala sie bierznia po ktorej smiga szczotka, zwyczajnie luzno odpadl calu ten pierscien od wirnika i zamiast sie krecic razem z wirnikiem to szczotka zatrzymala bierznie w miejscu a wirnik sie krecicl w pierscieniu i wlasnie tak to wygladalo - kontrolka gasla a altek nie ladowal. czyli nie sugeruj sie tym ze lampaka sie nie swieci.

Napisano
  • Autor

> dobra dzieki. byl u mnie gosc i powiedzial ze Musze wymienic altek. A tak przy okazji to co bedzie lepsze kupic uzywany orginal czy nowy zamiennik z roczna gwarancja??

Napisano

ja bym szukal oryginal z rozbitka

Napisano
  • Autor

Dzwonilem po szrotach to wolaja za uzywany od 250-300 a nowy zamiennik kosztuje 360zl z roczna gwarancja.

Napisano

> Dzwonilem po szrotach to wolaja za uzywany od 250-300 a nowy

> zamiennik kosztuje 360zl z roczna gwarancja.

hmm.gif róznica w cenie niewielka , roczna gwarancja to zawsze coś , choć sprawna używka wytrzyma pewnie conajmniej tyle samo

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.