Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

CD/MP3 do asterki czy duży koszt?

Featured Replies

Napisano

witam panowie jaki jest koszt podlaczenia radyjka CD/MP3 zamiast fabrycznego?chciałbym jakiegoś soniacza sobie włożyć i niewiem ile mam się spodziewac za podlaczenie?

Napisano

> witam panowie jaki jest koszt podlaczenia radyjka CD/MP3 zamiast

> fabrycznego?chciałbym jakiegoś soniacza sobie włożyć i niewiem

> ile mam się spodziewac za podlaczenie?

Najlepiej sam podlacz - to naprawde bardzo prosta sprawa. W warsztatach zaplacisz od 20 do 30 zł. Dlatego jezeli naprawde jestes laikiem to popros znajomego, ktory podlaczy ci to za 20.GIF

Napisano

Moim zdaniem do opla tylko blaupunkt. ja od 3,5 roku mam Daytone MP53, fabryczne glosniki + woofer rockford fossgate i wzmacniacz (tylko do woofera), plumka bardzo przyjemnie.

Dodatkowo interfejs i mam sterowanie z kierownicy:

http://sztaba.waw.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=37&Itemid=31

Napisano

Kup transmiter FM. Świetna rzecz i pojemność według uznania ( lub pendriva smile.gif )

Napisano

> Moim zdaniem do opla tylko blaupunkt.

śmieszą mnie takie posty. TYLKO blapupunkt jest dobry bo JA takiego mam.

Czy tak ciężko przewidzieć, że mogą być inne, lepsze, lub przynajmniej równie dobre marki, o których nie masz pojecia i ich nigdy nie słyszałeś na żywo?

Napisano

> śmieszą mnie takie posty. TYLKO blapupunkt jest dobry bo JA takiego

> mam.

> Czy tak ciężko przewidzieć, że mogą być inne, lepsze, lub

> przynajmniej równie dobre marki, o których nie masz pojecia i

> ich nigdy nie słyszałeś na żywo?

Mialem sony, mialem pionki, mialem kenwooda, mialem alpine, teraz mam Blaupunkta. IMHO blaupunkt najbardziej pasuje do opla, i gra tez calkiem przyjemnie na fabrycznych glosnikach. Do tego dochodzie bezawaryjnosc (np. serwis sony w PL jest do d...)

Napisano

> Mialem sony, mialem pionki, mialem kenwooda, mialem alpine, teraz mam

> Blaupunkta.

>IMHO blaupunkt najbardziej pasuje do opla, i gra

> tez calkiem przyjemnie na fabrycznych glosnikach.

mam rozumieć że oceniasz blaupunkta najlepiej bo najlepiej gra na _fabrycznych_ głośnikach?

brat

Napisano

ja mam JVC i te również polecam. Za 300zł można mieć nowe naprawde porządne MP3 w swoim samochodzie chociaż i tak słucham tylko radia.

Nie wiem jak gra Blaupunkt na fabrycznych ale JVC też sobie daje rade i inne marki zapewne podobnie. Odpadają tylko pjonie przez J heheh firsty i inne wynalazki z supermarkietów.

Do SONY miałbym raczej dystans. Płyta strasznie skacze na wybojach, radio słabo odbiera stacje, no i niepodobają mi się z wyglądu.

Napisano

> ja mam JVC i te również polecam. Za 300zł można mieć nowe naprawde

> porządne MP3 w swoim samochodzie chociaż i tak słucham tylko

> radia.

> Nie wiem jak gra Blaupunkt na fabrycznych ale JVC też sobie daje rade

> i inne marki zapewne podobnie. Odpadają tylko pjonie przez J

> heheh firsty i inne wynalazki z supermarkietów.

> Do SONY miałbym raczej dystans. Płyta strasznie skacze na wybojach,

> radio słabo odbiera stacje, no i niepodobają mi się z wyglądu.

Ja W swoim JVC jak dam głośniej ale bez przesady to basy charczą ,jak ciszej to ładnie gra. Wydaje mi sie ze głosniki cza nowe dać.Radio mam 4x35 WAT

-----------

Astra F -CC 94/95.

X16XEL

tankuje olej i paliwo grinser006.gif

Napisano

Prawda właśnie taka ze do Opla najlepiej Blaupunkt pasuje;

i to ze względu na desing

i to ze faktycznie najlepiej śmiga(najmilsza barwa nawet w najprostszych radyjkach)

instalacja antenowa jest zestrojona pod w/w(parametry wzm.)

i u mnie został Car300 i Car400 + transmiter...

Napisano

> fabrycznego?

moj ojciec wlasnie zrobil podroz w druga strone-wymienil cd/mp3 na cdr500 wiec poprzednie radio jest na sprzedaz z kablem plug and play ok.gif Ogloszenie sprzedazy wisi na gieldzie (ogolnej) ok.gif

Napisano

> mam rozumieć że oceniasz blaupunkta najlepiej bo najlepiej gra na

> _fabrycznych_ głośnikach?

> brat

Najprzyjemniej gra na oryginalnych glosnikach, najlepiej wyglada, w salonie opla oprocz oryginalnych (fabrycznych) radyjek rowniez oferuja Blaupunkta to tez chyba cos oznacza smile.gif

Dodatkowo bez zadnych przeróbek w moim blapunkcie dziala przyciemnianie wyswietlacza jak sciemniam zegary i funkcja autosound - podglasnienie/sciszanie radioodbiornika w zaleznosci od predkosci. Do tego doszedl interfejs i mam sterowanie z kierownicy i wyswietlanie na TIDzie. Wyswietlanie moze niepotrzebny bajer ale mozna radioodtwarzacz zabudowac w schowku i wtedy TID spelnia role wyswietlacza.

Napisano

Nie kupuj szmelcu z supermarketu - jeśli nie jesteś wymagający to za 300 zł kupisz już coś co będzie sensownie grało nawet na fabrycznych głośnikach.

Jeśli już zdecydujesz się na konkretną grupę cenową - idziesz sobie np. do MM i przeglądasz jakie radia są w tej cenie i słuchasz jak grają - potem wybierasz sobie to, które Tobie najbardziej przypadło do gustu.

Ja się wahałem między pioneerem a JVC - wybrałem w końcu JVC 421 i jestem z niego niesamowicie zadowolony smile.gif

Tylko powtórzę jeszcze raz - nie kupuj jakiegoś marketowca - naprawdę nie warto frown.gif

Napisano

> Najprzyjemniej gra na oryginalnych glosnikach, najlepiej wyglada, w

> salonie opla oprocz oryginalnych (fabrycznych) radyjek rowniez

> oferuja Blaupunkta to tez chyba cos oznacza

hmm nie mogę Ci przyznać racji bo inne mam kryteria zeby.GIF , nigdy bym się nie podjął oceny sprzętu na fabrycznych głośnikach, wywaliłem fabryczne radio i głośniki, zresztą przy wyborze auta kierowałem się tym czy można wstawić swoje audio spineyes.gif wyświetlanie informacji na TID/MID/CID/GID czy sterowanie z kierownicy nie mają żadnego znaczenia,

Przy montażu wzmacniacza wywierciłem też dziurę w ścianie grodziowej i nie był to problem. Chociaż głównie słucham muzyki która powiedzmy..jest mniej popularna to ważne jak brzmi sprzęt, mimo że mam dość tanie audio w aucie to brzmi on o niebo.. inaczej niż fabryka smile.gif

brat

Ps w salonie to że oferują blaupunkta to faktycznie coś oznacza ale nie to co myślisz cfaniaczek.gif

Napisano

> Ps w salonie to że oferują blaupunkta to faktycznie coś oznacza ale

> nie to co myślisz

A ja tam swoje radio oplowskie wymieniłem także na blaupunkta i jest ok. wcześniej w sklepie słuchałem modelu którym byłem zainteresowany alpine 9852 i jakoś mnie dzwięk nie powalił a przy okazji te skrzypiące i latające przyciski, nie wiem czy to wina towaru z wystawy ale w tym przypadku dziękuję ale postoję.

Napisano

>byłem

> zainteresowany alpine 9852 i jakoś mnie dzwięk nie powalił a

> przy okazji te skrzypiące i latające przyciski,

ja mam 9851 i zestawy 2 drożne Hertz'a w drzwiach z tyłu i przodu, do tego skrzynia zamknięta na Hertz'u es250tce i powiem Ci ze do pełni szczęścia brakuje wzmacniacza u-dimension na drzwi przód i tył , wyciszam po kolei auto i będzie OK, radia też różne przerabiałem ale już nie zmienię z alpine na nic innego, skrzypiących czy latajacych przycisków przez ponad rok nie stwierdziłem,

brat

Napisano

> Nie kupuj szmelcu z supermarketu - jeśli nie jesteś wymagający to za

> 300 zł kupisz już coś co będzie sensownie grało nawet na

> fabrycznych głośnikach.

> Jeśli już zdecydujesz się na konkretną grupę cenową - idziesz sobie

> np. do MM i przeglądasz jakie radia są w tej cenie i słuchasz

> jak grają - potem wybierasz sobie to, które Tobie najbardziej

> przypadło do gustu.

> Ja się wahałem między pioneerem a JVC - wybrałem w końcu JVC 421 i

> jestem z niego niesamowicie zadowolony

> Tylko powtórzę jeszcze raz - nie kupuj jakiegoś marketowca - naprawdę

> nie warto

Przy odsłuchaniu warto pamiętać, żeby pobawić się ustawieniami radia...np. alpiny standardowo po podłączeniu zasilania są ustawione na trybie "loud off" i gra lipnie, a jak się przestawi na "loud on" to zupełnie inna bajka jest....

Napisano

ja mam panasonica c1313ne (albo c1323ne nie pamietam). slucham na ustawieniach rock i jeste bardzo zadowolony. moc jest 4x50 w. ale maksymalnie odkrecam na 50% radio bo dalej to juz zaczynaja pierdziec glosniki i boje ze spale je

Napisano

> ja mam panasonica c1313ne (albo c1323ne nie pamietam). slucham na

> ustawieniach rock i jeste bardzo zadowolony. moc jest 4x50 w.

> ale maksymalnie odkrecam na 50% radio bo dalej to juz zaczynaja

> pierdziec glosniki i boje ze spale je

witam

glosniki charcza nie dlatego ze zajesz im za duzo mocy tylko dlatego ze przy zbyt glosnym sluchaniu sygnal z radia ma bardzo duze znieksztalcenia. wrzuc zmacniacz i bedzie po problemie

pozdrawiam

Napisano

> Przy odsłuchaniu warto pamiętać, żeby pobawić się ustawieniami

> radia...np. alpiny standardowo po podłączeniu zasilania są

> ustawione na trybie "loud off" i gra lipnie, a jak się przestawi

> na "loud on" to zupełnie inna bajka jest....

przy lipnych głośnikach może, przy przyzwoitych głośnikach nie da się słuchać alpine'a na loudnessie !

jak włączyłem tę funkcję to ją jeszcze szybciej wyłączyłem - dramat,

inna sprawa że głośniki w sklepach są wmontowane w te puszki ze sklejki i już w ogóle nic nie wiadomo jak się ich słucha, dopiero jak sprzęt montuje w aucie, wyciszy drzwi to się zaczyna zabawa, niektóre stacje radiowe mają tak korektory poskręcane że ich też się ciężko słucha na przyzwoitym sprzęcie,

brat

Napisano

> przy lipnych głośnikach może, przy przyzwoitych głośnikach nie da się

> słuchać alpine'a na loudnessie !

> jak włączyłem tę funkcję to ją jeszcze szybciej wyłączyłem - dramat,

Bo w tym przypadku chodzi oto aby głośniki grające pod samym radiem miały wysoką efektywność najlepiej od 92db w górę

Ja na swoim Blaupunkcie podbijam niskie w częśtotliwościach 80Hz oraz 125-160Hz na korektorze do tego osobno podbijam Xbas na 63HZ no i plus standartowe podbicie basu i cieszę sie czystym dzwiękiem z nieprzesterowanym basem zlosnik.gif.

Napisano

> Bo w tym przypadku chodzi oto aby głośniki grające pod samym radiem

> miały wysoką efektywność najlepiej od 92db w górę

> Ja na swoim Blaupunkcie podbijam niskie w częśtotliwościach 80Hz oraz

> 125-160Hz na korektorze do tego osobno podbijam Xbas na 63HZ no

> i plus standartowe podbicie basu i cieszę sie czystym dzwiękiem

> z nieprzesterowanym basem .

Jeśli ktoś ma takie możliwości regulacji w radiu to czemu nie. Ja u siebie na radyjku Blaupunkt Brighton mp34 bas na 5 Xbas na 1 i wolume do ilu chce nic nie trzeszczy i gra pięknie. Muszę dodać że na samych oryginalnych głośnikach to bym za dużo nie zwojował, one obrabiają tylko średnie i wysokie. Do basu wożę w bagażniku taki nieduży zestawik MacAudio: wzmacniacz MX2000 (w mostku 500/200W przy 14,4V) i tuba MC30 (480/240W głośnik 30cm) więc uzupełnia niedobory niskich częstotliwości. Wzmacniacz oczywiście przykręcony troszkę i na filtrze ustawiony według mojego ucha bo na maksa było jedno wielkie buu i wycie ale jak troszkę posiedziałem i odsłuchałem to jak dla mnie po prostu bajka. Wracając do tematu myślę że Blaupunkt do opelka to dobry wybór a przy dzisiejszych cenach można już za niezbyt duże pieniążki coś fajnego zamontować.

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.