Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

!!! SILNIKER OD WYCIERAKA !!!

Featured Replies

Napisano

Kuwa no !!! oslabiony.gif

Glosno mi chodzi silnik przedniej wycierazki... Niektore osoby wiedza, jak to chodzi, bo sluchaly w drodze powrotnej z OZU... yikes.gif

Wczoraj jak odpalilem, to nawet nie chodzil, ale tykalo jak przelaczalem...

Jak dotknalem, to zaczal pracowac, ale dzwiek jest juz inny, jak byl na ozu, bardziej skrzeczacy... confused.gif

Mowia cos, ze trzeba przeczyscic trzpien, czy cos tam naoliwic puki jeszcze silnik zyje...

Co robic...?? sciana.gif

Napisano

> Kuwa no !!!

> Glosno mi chodzi silnik przedniej wycierazki... Niektore osoby wiedza, jak to chodzi, bo sluchaly w drodze powrotnej z OZU... Wczoraj jak odpalilem, to nawet nie chodzil, ale tykalo jak przelaczalem... Jak dotknalem, to zaczal pracowac, ale dzwiek jest juz inny, jak byl na ozu, bardziej skrzeczacy...

> Mowia cos, ze trzeba przeczyscic trzpien, czy cos tam naoliwic puki jeszcze silnik zyje...

> Co robic...??

Podłączam się do pytania bo mam to samo też coś mi trzeszczy. Myślę o przeczyszczeniu tego ustrojostwa ale niewiem.gif jak się do tego zabrać.

Napisano
  • Autor

Juz po 24 z ziomkami rozbieralismy to cale dziadostwo... Ktos juz chyba to ruszal, i powyrabialy sie sruby m jednej nie dalo sie odkrecic z tych malych... Sciagasz podszybie, dwie te male srubky, sciagasz oslone i masz silnik, no i ta duza posrodku... tongue.gif

Napisano

> Juz po 24 z ziomkami rozbieralismy to cale dziadostwo... Ktos juz chyba to ruszal, i powyrabialy sie sruby m jednej nie dalo sie odkrecic z tych malych... Sciagasz podszybie, dwie te male srubky, sciagasz oslone i masz silnik, no i ta duza posrodku...

A zrobiłeś już że nie trzeszczy??

Jak tak to napisz co ??

Bo ja myślałem żeby to rozebrać i smaru nawalić.

Napisano
  • Autor

No tak trzeba zrobic, tylko mnie zblokowala jedna sruba od oslony silnika i bede musial jechac do elektromechanika, zeby to rozwiercil, przeczyscil i nasmarowal... 270751858-jezyk.gif

Napisano

> No tak trzeba zrobic, tylko mnie zblokowala jedna sruba od oslony

> silnika i bede musial jechac do elektromechanika, zeby to

> rozwiercil, przeczyscil i nasmarowal...

bylo juz o tym kilka razy. przeczyszczenie i nasmarowanie pomoze, ale na krotko.

generalnie nnajlepiej zaczac szukac nowego silnika ok.gif

Napisano
  • Autor

No niestety, nie pomoze na wieki, ale na krotko mi styknie... 270751858-jezyk.gif

Napisano

> generalnie nnajlepiej zaczac szukac nowego silnika

Na Allegro znalazlem sztuki dwie... zlosnik.gif Jedna nowka nierdzewka oryginal, ale za to cena... sick.gif Drugi uzywka, ale za to za mniejsza kaske... smirk.gif

Link Allegro... ok.gif

Napisano

wykręć silnik, przeczyść go i nasmaruj bo za chwile padnie na amen. a nowy to już wydatek nie 5zł

Napisano
  • Autor

Wiem o tym, musze to jak najszybciej zrobic... waytogo.gif

Napisano

> bylo juz o tym kilka razy. przeczyszczenie i nasmarowanie pomoze, ale

> na krotko.

> generalnie nnajlepiej zaczac szukac nowego silnika

Ja regeneracje przeprowadzilem ze dwa lata temu i mechanizm wycieraczek pracuje caly czas prawidlowo.

Trzeba po wymontowaniu silniczka z samochodu rozebrac przekladnie, wybic trzpien na ktorym zamocowana jest wycieraczka (ja sie meczylem z tym dlugo i pomogl dopiero odpowiednio ciezki mlotek). Potem wszytko trzeba dokladnie wyczyscic, nasmarowac i zlozyc. Na trzpieniu powinien byc uszczelniajacy oring - proponuje go wymienic na nowy (jego uszkodzenie powoduje dostawanie sie wody do mechanizmu, a wtedy wiadomo co sie dzieje).

Jezeli mechanizm pracuje glosno, to proponuje wymienic lozysko kulkowe silnika. Mechanizm zacznie pracowac zdecydowanie ciszej.

Napisano
  • Autor

Dzieki bardzo... 20.GIF

Wydrukuje to wszystko i pojade do fachmana... zlosnik.gif

Napisano

> Wiem o tym, musze to jak najszybciej zrobic...

ja tego nie zrobiłem, a dlaczego: bo jeszcze nie bylem w tedy na forum smile.gif kosztowała mnie ta przyjemność 250zł

Napisano

> Na Allegro znalazlem sztuki dwie... Jedna nowka nierdzewka

> oryginal, ale za to cena... Drugi uzywka, ale za to za

> mniejsza kaske...

> Link Allegro...

A mi się spalił silnik od wycieraka na A4 i było dużo dymu i smrodu.

Wizyta na giełdzie w Gliwicach i bez żadnego Allegro mam nówka silnik za 200.

Troche trzeba było po**** z odkręceniem tych dwóch śrub od tego ustrojstwa, ale nieco sprytu i dobre narzędzie dało rade.

Napisano

Mi zgrzypi juz pól roku 893goodvibes.gif ale słucham głosno muzy i tego nie slyszę.. yay.gif

Napisano

> Mi zgrzypi juz pól roku ale słucham głosno muzy i tego nie slyszę..

To na prawdę super, niedługo może wogóle przestanie działać i nie będziesz się musiał jakąś durną wycieraczką przejmować ok.gif.

sick.gif

Napisano
  • Autor

U mnie bylo identycznie... confused.gif

Napisano

> Mi zgrzypi juz pól roku ale słucham głosno muzy i tego nie slyszę..

ale zobaczysz 270751858-jezyk.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.