Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

czy to możliwe...

Featured Replies

Napisano

... że diesel puszcza mega chmure dymu podczas hamowania silnikiem, tzn najpierw hamowalem silnikiem, potem chwila na luzie, potem rzut oka w lusterko i... zasnute dymem 3 pasy al krakowskiej na długości kilkudziesięciu metrów shocked.gif(dobrze widac było bo inne auta świeciły, było po zmroku). Pytam, bo już coś takiego widziałem kilka miesięcy temu, ale myślałem że to jakaś ciężarówka czy coś... z drugiej strony aby wytworzyc taki dym, to musiałbym pod 5 tys obrtotów przez minutę kręcic... chciałbym wierzyc, że to nie moje stilo, ale to już kolejny raz buu.gif

Napisano

no to fakt...mi ostatnio tak zadymił ulicę 3 pasmową jak go kręciłem prawie na czerwonym polu i jak na dwójce piszczał...;PPP

bardziej też dymi jak silnik jest obciążony - jazda na zbyt wysokim biegu też...

ale przy hamowaniu silnikiem to pierwszy raz się spotkalem...albo wcześniej nie patrzyłem w lusterko wsteczne przy tym manewrze...następnym razem sam sprawdze...:)

z drugiej strony to chyba sadza więc może poprostu zebrało się jej w wydechu i ją poprostu wydmuchało...

Napisano

> ... że diesel puszcza mega chmure dymu podczas hamowania silnikiem,

> tzn najpierw hamowalem silnikiem, potem chwila na luzie, potem

> rzut oka w lusterko i... zasnute dymem 3 pasy al krakowskiej na

> długości kilkudziesięciu metrów (dobrze widac było bo inne auta

> świeciły, było po zmroku). Pytam, bo już coś takiego widziałem

> kilka miesięcy temu, ale myślałem że to jakaś ciężarówka czy

> coś... z drugiej strony aby wytworzyc taki dym, to musiałbym pod

> 5 tys obrtotów przez minutę kręcic... chciałbym wierzyc, że to

> nie moje stilo, ale to już kolejny raz

Pod obciążeniem potrafi nieźle zakopcić, (szczególnie na 5)ale przy hamowaniu silnikiem pierwsze słyszę, chyba że jak napisamo wydmuchał sadę i "pająki" z wydechu.

Napisano
  • Autor

> Jakiego koloru jest ten dym - jasny czy ciemny.

nie powiem Ci, bo po zmierzchu każdy wyglada tak samo,

primo:

zanim widziałem ten fenomen to jechałem pare kilometrów dośc szybko, więc wydech powinien był się oczyścic. co prawda potem stalem kilkanaście minut w korku...

secundo:

NIE jestem pewien czy to mój samochód zostawił zasłonę dymną -ALE już wcześniej raz czy dwa to widziałem więc nabrałem podejrzeń (co prawda zawsze w tłoku i sprawcą mógł być inny samochód grinser006.gif) - prawie że nie dawałem gazu przed tym, jak zerkłem w lusterko

tertio:

dlatego pytam, czy ktoś coś takiego miał, może to np przytykający się kat, ale to też raczej nie bo ja kapelusznikowo nie jeżdże, poprzedni właściciel, sądząc po zmasakrowaniu niektórych podzespołów, też kapeluszem nie był.

wniosek:

poobserwuję i przekonam się na 101% czy to mój złom tak robi, czy też ktoś przy al krakowskiej np grilla robił i dymu nawiało zlosnik.gif

pozdróweczki

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.